Προπαγάνδα Γραφείο Α2 του ΣΥΡΙΖΑayghΑπίστευτο «αριστερό» θράσος: Εφημερίδα Αυγή «Οι κάτοικοι της Μοριας είναι μια ντουζίνα χρυσαυγίτες»Ένα απίστευτο δημοσίευμα έκανε την εμφάνιση του σήμερα στην εφημερίδα ΑΥΓΗ που πρόσκειται στην Κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου και στηρίζεται από τον υπουργό παιδείας Νικό Φίλη. Ο υπογράφων του άρθρου κος Πέτρος Κατσάκος χωρίς καν να ξέρει γιατι έγινε η συνέλευση κάνει λόγο για «Χρυσαυγιτες που μαζεύτηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Μυτιλήνης»…. Ούτε ξέρει τι γράφει, ούτε που έγινε η συνεδρίαση που μάλλον είναι συνέλευση και ούτε όπω�� και ο Τσιπρας ξέρει ότι λόγο Καλλικράτη το Δημοτικό Συμβούλιο πλέον λέγεται Λέσβου και ΟΧΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ… Απισυτα πραγματα από την κυβέρνηση και την ΑΥΓΗ…

Τελικά ποτέ θα ξημερώσει η πραγματική αυγή;;;
Δεν σχολιάζουμε άλλο, δεν έχουμε να πούμε τίποτα, μόνο ντροπή τους άμεσα να παρέμβει ο δήμαρχος Λέσβου για να ξεκαθαρίσει το θέμα…..
Αναλυτικά το άρθρο:
Μαζεύτηκαν μια ντουζίνα χρυσαυγίτες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Μυτιλήνης, έκαναν το γνωστό ντόρο κατά των «λαθροεισβολέων». Ένας μάλιστα πέταξε και ένα κομμένο κεφάλι αρνιού στα πόδια του δημάρχου απειλώντας πως αν δεν μαζέψει τους πρόσφυγες από το χωριό του θα πάει στο δημαρχείο και θα τους κάψει όλους και να η ΕΙΔΗΣΗ με τους τρανταχτούς τίτλους. «ΟΡΓΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ» και «ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ». Τα διαβάζεις, τα ακούς τα ουρλιαχτά σε τηλεοράσεις και υπολογιστές και σπας το κεφάλι σου να θυμηθείς που και πότε τα ξανάκουσες όλα αυτά. Προσπαθείς να θυμηθείς ποιοι, που και πότε αγανακτούσαν με τους «λαθρομετανάστες», χαίροντας της απλόχερης φιλοξενίας των ΜΜΕ.
Σκέφτεσαι, σκέφτεσαι, σκέφτεσαι μέχρι που ανάβει το λαμπάκι της μνήμης και ξάφνου παρελάζουν μπροστά σου ο Παναγιώταρος, η Σκορδέλη και οι λοιποί αγανακτισμένοι πολίτες του Αγίου Παντελεήμονα τότε που είχαν καθημερινό στασίδι στα τηλεπαράθυρα για να περιγράφουν τα δεινά της συνύπαρξης με αλλόθρησκους και αλλόφυλους εγκληματίες. Οργισμένοι και αγανακτισμένοι κάτοικοι που έδιναν σχεδόν καθημερινά τηλεοπτική υπόσταση στο υπό ανέγερση οικοδόμημα του φύρερ Μιχαλολιάκου και της συμμορίας του. Οργισμένοι και αγανακτισμένοι κάτοικοι που δηλητηρίαζαν την κοινή γνώμη, στρώνοντας το έδαφος για τις μετέπειτα επιδρομές των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ. Μέχρι που η δολοφονία του Παύλου Φύσσα τους χάλασε το έργο. Μέχρι που ο σουγιάς του Ρουπακιά υποχρέωσε κάποιους να πέσουν από τα σύννεφα και να κλείσουν τα παράθυρα στην Σκορδέλη και την παρέα της.
Τα χρόνια πέρασαν, η μνήμη κόντυνε και κάποιοι αποφάσισαν να μας σερβίρουν το σήριαλ σε επανάληψη. Και ξανά μανά οργή και αγανάκτηση. Και πάμε πάλι από την αρχή με τους δύσμοιρους κατοίκους. Και δώσε πάλι φόβο. Και δώσε εγκληματικότητα. Και δώσε τρόμο και ανησυχία. Σα να μην κατάλαβαν τι έκαναν και τι έσπειραν τότε στον Άγιο Παντελεήμονα. Σα να μην διδάχτηκαν από τα τότε λάθη τους. Εκτός αν δεν ήταν λάθος αλλά επιλογή. Επιλογή που επαναλαμβάνεται.
Αυτό είναι το ψήφισμα των κατοίκων της Μοριας μετά την επεισοδιακή συνέλευση για τους μετανάστες
moriaΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΟΡΙΑΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Σήμερα 4 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 19.00, ύστερα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Μόριας, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού ανοιχτή Συνέλευση των κατοίκων, με σκοπό να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή από τους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες και τα εντεύθεν ανακύπτοντα προβλήματα.
Στη Συνέλευση κλήθηκαν και παραστάθηκαν, οι Βουλευτές του Νομού μας κ.κ. Γεώργιος Πάλλης και Χάραλαμπος Αθανασίου, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρύσανθος Αργυρίου, ο εκπρόσωπος της Γ.Γ. Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής κ. Παύλος Μιχαλακέλης, καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Αρχής.
Κατά τη συζήτηση που επακολούθησε, αναδείχθηκαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, με συνέπεια να νοιώθουν ανασφαλείς στον ίδιο τον τόπο τους.
Αναφέρθηκαν οι βεβαιωμένες αιματηρές συμπλοκές μεταξύ των διάφορων εθνικοτήτων μεταναστών και οι αυθαίρετες εισβολές στις οικίες και τα αγροκτήματα των κατοίκων, με συνέπεια να έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές οι ιδιοκτησίες και το ζωικό κεφάλαιό τους.
Αποφασίσθηκε, ομόφωνα, να συνταχθεί το παρόν ψήφισμα με το ακόλουθο περιεχομένο. Άμεση κατάργηση του Κέντρου Μεταναστών της Μόριας αλλά και του Καρά Τεπέ και μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, ή επαναπατρισμός τους εάν δεν έχουν λόγο να βρίσκονται σε Ευρωπαϊκό έδαφος ή και προώθησή τους στη χώρα που έχουν επιλέξει και που πιθανώς να βρίσκονται οι οικογένειές τους. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση, τότε άμεσα το Κέντρο της Μόριας να επανέλθει στην αρχική του μορφή, ήτοι να λειτουργεί ως Κέντρο Προσωρινής Κράτησης, κλειστού, φυλασσόμενου τύπου, στο οποίο θα κρατούνται έως 550 άτ��μα, όσο δηλαδή επιτρέπουν οι υπάρχουσες δομές.
Έως ότου υλοποιηθούν τα ανωτέρω άμεσα να ενισχυθεί επαρκώς η Αστυνομική Δύναμη στη Μόρια, η οποία με την παρουσία της και τις συνεχείς περιπολίες της στην γύρω περιοχή αλλά και στο χωριό, θα αποτρέπει κάθε είδους έκνομες ενέργειες και θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.
Καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οι κάτοικοι της περιοχής σε αγροτεμάχια, σπίτια, αυλές και ζωικό κεφάλαιο με σκοπό την άμεση αποζημίωση των κατοίκων είτε από Ευρωπαϊκά Κονδύλια είτε από Εθνικούς Πόρους. Σε αντίθετη περίπτωση θα κατατεθούν αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου στην προσπάθεια να αποκατασταθούν οι υλικές ζημιές που έχουν υποστεί οι κάτοικοι της περιοχής.
Μέσα στις επόμενες ημέρες να μεταβεί κλιμάκιο στην Αθήνα απαρτιζόμενο από τους παρευρισκόμενους στη Συνέλευση, Βουλευτές, Δήμαρχο Λέσβου, εκπρόσωπο της Περιφέρειας, καθώς και 3μελή Επιτροπή από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους συναρμόδιους Υπουργούς στους οποίους θα κατατεθεί το Ψήφισμα και θα ζητηθεί να γίνει άμεσα απαιτητό το περιεχόμενό του.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΡΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΨΟΥΝΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΑΚΕΛΛΗΣ ΦΡΑΓΚΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΔΕΛΙΟΥ ΑΚΙΝΔΥΝΑ

ΛΟΥΠΑΤΣΑΡΗ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΛΑ
ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.652