• Αρχική
  • Αρθρογραφία
  • ΠΡΟΣΟΧΗ:Εντοπίστηκαν ακατάλληλα αρνιά Βουλγαρίας στου Ρέντη και στη Νίκαια

ΠΡΟΣΟΧΗ:Εντοπίστηκαν ακατάλληλα αρνιά Βουλγαρίας στου Ρέντη και στη Νίκαια


arnia 14 4 2014Ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο αιφνιδιαστικού ελέγχου που πραγματοποίησαν την…
περασμένη εβδομάδα στην κεντρική κρεαταγορά του Ρέντη, προχώρησαν στη δέσμευση 96 αρνιών συνολικού βάρους 1.200 κιλών, προέλευσης Βουλγαρίας,
Όπως έγινε γνωστό, τα εν λόγω σφάγια δεσμεύτηκαν καθώς οι σφραγίδες καταλληλότητας υγειονομικού κτηνιατρικού ελέγχου ήταν ελλιπείς και ασαφείς και όχι ευκρινείς, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Σε άλλο υγειονομικό έλεγχο σε κρεοπωλείο στην περιοχή της Νίκαιας, οι ελεγκτές δέσμευσαν, για τους ίδιους λόγους, ακόμη 10 αρνιά, επίσης προέλευσης Βουλγαρίας, συνολικού καθαρού βάρους 100 κιλών.
Η περαιτέρω τύχη των αρνιών που δεσμεύθηκαν θα κριθεί σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς.
Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά πραγματοποιεί εντατικούς καθημερινούς ελέγχους σε όλα τα σημεία παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας τροφίμων, ειδικότερα εκείνων που παραδοσιακά αυτές τις ημέρες παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση.
Από την πλευρά της η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στα εξής:
*Όλα τα σφάγια αμνοεριφίων πρέπει να προέρχονται από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις σφαγής και να φέρουν ευανάγνωστη τη σήμανση καταλληλότητας (ωοειδή σφραγίδα).
*Η έκθεση σφάγιων αμνοεριφίων εκτός ψυκτικών θαλάμων απαγορεύεται ακόμη και αν βρίσκονται εντός του χώρου του καταστήματος πώλησης.
*Απαγορεύεται η πώληση συκωταριών και εντέρων που έχουν αποψυχθεί, ενώ οι νωπές συκωταριές και τα έντερα δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον, στη σκόνη και στα έντομα.
*Η μεταφορά των κρεάτων επιτρέπεται μόνο με οχήματα-ψυγεία εφοδιασμένα με την απαραίτητη άδεια καταλληλότητας από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Κτηνιατρικής των Περιφερειώνdirectnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.652