Skip to main content

Πως η ηγεσία των ψευτών του υπ. Εξωτερικών, εξαπατεί-κοροϊδεύει την Ομογένεια… Τα γεγονότα

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F01%252F25CF258825CF258825CF258825CF2588 3
%25CF%2588%25CF%2588%25CF%2588%25CF%2588Ο απόδημος Ελληνισμός ΔΕΝ θα ξαναπέσει στην παγίδα των επικίνδυνων Ελλήνων πολιτικών και
κυβερνήσεων, που μόνο ζημιά του κάνουν. Το ”Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού” (ΣΑΕ), αν επανιδρυθεί, θα έχει έδρα εκτός Ελλάδας, χωρίς την καταστρεπτική ανάμιξη ελληνικής κυβέρνησης.
Με αφορμή τις ”συζητήσεις” περί ”επανίδρυσης” του ”Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού” (ΣΑΕ), ας ρίξουμε μιά ματιά στην ”ιστορία” του, επειδή ο υφυπ. Εξωτερικών, υποτίθεται ”αρμόδιος γιά Απόδημους”, Τέρενς Κουίκ, επαναφέρει το θέμα ”επανίδρυσης” του ΣΑΕ. «Θα ιδρύσουμε, με νέο νομοσχέδιο που έρχεται, το νέο ”Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού”…», δήλωσε (6 Σεπτεμβρίου 2018) στο Συνέδριο Απόδημων Επτανήσιων στην Κέρκυρα.
Ο κ. Κουίκ γνωρίζει ότι ΔΕΝ θα επανιδρυθεί το ΣΑΕ, όπως μας λέει. Γνωρίζουμε ότι, ούτε ”νομοσχέδιο” γιά ”επανίδρυση ΣΑΕ” θα κατατεθεί, ούτε το ”επιτρέπει” στην ελληνική κυβέρνηση το…οικουμενικό Πατριαρχείο και το έκφρασε με επιστολή του στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, πριν κοντά έναν χρόνο, ο ”οικουμενικός” Βαρθολομαίος. Αλλά, ο κ. Κουίκ, με παραμύθια και εξαγγελίες χωρίς ουσία, ”εξαγγέλει” κάτι που ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα γίνει πράξη. Και αυτό λέγεται ΑΠΑΤΗ.
Το υποτιθέμενο ”νομοσχέδιο”, υποτίθεται το ”έχει έτοιμο” από τα μέσα 2015, η άχρηστη (αποδεδειγμένα) ”Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού” (ΓΓΑΕ) του υπ. Εξωτερικών, της οποίας ο κ. Κουίκ προίσταται. ”Είναι έτοιμο, στο συρτάρι του υφυπουργού, θα ασχοληθεί μόλις γυρίσει”, δήλωνε πριν κοντά δύο χρόνια, ο διευθυντής της ΓΓΑΕ, Μιχ. Κόκκινος (εγκάθετος του Ν. Κοτζιά), όταν ο κ. Κουίκ επισκεπτόταν ‘Ελληνες και καγκουρώ στην Αυστραλία.
Αλλά γιά τον κ. Κουίκ (Σεπτέμβριο 2018) το νομοσχέδιο ”έρχεται”, υποθέτουμε με κάποιο από τα ελληνικά…διαστημόπλοια του υπουργού Διαστήματος Ν. Παππά. Γνωστή -που κατάντησε βαρετή- η μέθοδος στο θλιβερό-γελοίο υπουργείο Εξωτερικών: ”Παραμυθιάζουμε τους απόδημους ‘Ελληνες με τα ίδια ανακυκλώμενα, μετά αλλάζει ο υπουργός και ο νέος αρμόδιος υφυπουργός, αρχίζει τουριστικά ταξίδια εξωτερικό γιά ενημέρωση στην Ομογένεια, λέει σαχλαμάρες με ίδιες υποσχέσεις”. Και η ζωή συνεχίζεται, με κοροϊδία και ”τουριστικά” ταξίδια, γιά 3 δεκαετίες.

Πως η ”ηγεσία” του ΥΠΕΞ εξαπατεί-κοροϊδεύει τον απόδημο Ελληνισμό
Στα τέλη Απριλίου 2015, ο κ. Μιχάλης Κόκκινος, επικεφαλής της ΓΓΑΕ, δήλωνε στην Νέα Υόρκη (ομιλία και συνέντευξη):
«Το ΣΑΕ είναι συνταγματική επιταγή… Είμαι λοιπόν υποχρεωμένος να τηρήσω το σύνταγμα της χώρας και να ξαναφτιάξω το ΣΑΕ… Το σχέδιο νόμου είναι έτοιμο. Θα γίνουν τώρα οι αλλαγές, βάση των ιδεών που έλαβα εδώ, θα το διαχειριστεί η νομική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών κι εκτιμώ ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου (2015), θα έχει κατατεθεί στη Βουλή». Πέρασαν από τότε, τρία χρόνια και 4μιση μήνες.

Διαβάζουμε σε αθηναϊκά ΜΜΕ (26 Ιουνίου 2015):
«Ο επικεφαλής της ΓΓΑΕ, Μιχ. Κόκκινος: Έως τις αρχές του 2016 θα κατατεθεί το ν/σ για το ΣΑΕ…
Το νομοσχέδιο για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) θα δοθεί σε διαβούλευση το φθινόπωρο (σ.σ. 2015) και θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση μέχρι το τέλος του έτους (σ.σ. 2015), το αργότερο τέλος Ιανουαρίου (σ.σ. 2016). Στη δέσμευση αυτή προχώρησε ο γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος, ενημερώνοντας τους βουλευτές της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς του Κοινοβ��υλίου για θέ��ατα της αρμοδιότητάς του». Πέρασαν από τότε, τρία χρόνια και 2μιση μήνες.
(Δεν σχολιάζουμε γιατί οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής, τους οποίους εξαπάτησε με ”παραμύθια”, δεν τον ”στόλισαν” ίσαμε σήμερα)

Στις 2 Ιουλίου 2016, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ Αναστ. Δημοσχάκη στην Βουλή, ανάφερε:
«Η ΓΓΑΕ προετοιμάζει (σ.σ.: φαίνεται δεν ήταν έτοιμο, όπως δήλωνε ο του ΠΡΑΤΩ, Μιχ. Κόκκινος) το σχετικό σχέδιο Νόμου, για το πλαίσιο λειτουργίας και τον ρόλο του ΣΑΕ, τους κανόνες που προβλέπουν και ρυθμίζουν τις αρμοδιότητές του, την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής αντιπροσωπευτικότητας καθώς και τη λειτουργία των οργάνων του. Το εν λόγω σχέδιο νόμου θα προωθηθεί σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή τη νομοτεχνική επεξεργασία, τη διαδικασία διαβούλευσης που προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις και την ουσιαστική διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς στην Ελλάδα και τους φορείς του απόδημου και ομογενειακού ελληνισμού». Πέρασαν από τότε, δύο χρόνια και δύο μήνες.
Υπουργός και ΓΓΑΕ σε αντίθεση: ‘Ετοιμο λέει ο Κόκκινος ενάμιση χρόνο πριν την δήλωση του υπουργού, ”ετοιμάζεται” λέει ο Κοτζιάς, ενάμιση χρόνο μετά. Κάπως έτσι, όταν λέγονται αλληλοαναιρούμενα ”παραμύθια”, δεν καταλαβαίνει κάποιος τους ψεύτες;;;

Φαίνεται, το νομοσχέδιο, ή θα το πήρε μαζί τoυ ο κ. Κουίκ σε ένα από τα 53 ”τουριστικά του ταξίδια” στο εξωτερικό (με το ”Kotzias Travel”) σε 22μιση μήνες θητείας, γιά να το ”μελετήσει” και κάπου, Αφρική, Αμερική, Ευρώπη κλπ, το ”ξέχασε” και χάθηκε ή θα έγινε καμιά… ληστεία στο ΥΠΕΞ και κλάπηκε το ”ιστορικό νομοσχέδιο”, από το ”συρτάρι”, στο γραφείο του υφυπουργού.
Και αφού ”υπάρχει νομοσχέδιο έτοιμο από καιρό, που θα κατατεθεί” (μας το λέει και ο κ. Κουίκ γιά κοντά ενάμιση χρόνο), γιατί δεν δίνεται το κείμενό του στην δημοσιότητα, γιά να εκφράσουν οι απόδημοι ‘Ελληνες τις απόψεις τους, αφού αυτούς αφορά, όπως είχε πράξει, πριν λίγα χρόνια, ένας άλλος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος γιά Απόδημους, ο Κώστας Τσιάρας;;; Εκτός και αν είναι ”απόρρητο κρατικό έγγραφο υψίστης σημασίας”, όπως π.χ. τα μυστικά κονδύλια σε ”ημέτερους”, του διεφθαρμένου ΥΠΕΞ.

Μπορεί η γραφικότητα-ασοβαρότητα Κουίκ και Κόκκινου, να έχουν φτάσει στο ”κόκκινο”, δηλ. στα όρια της γελοιότητας με την σύμπραξη του γραφικού υπουργού Εξωτερικών, αλλά το επναλαμβανόμενο ”παραμύθι” γιά 3μιση χρόνια, παραπέμπει σε ψεύτες και πολιτικούς απατεώνες του υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας, που νομίζουν ότι οι Ομογενείς είναι ”κάφροι”. Και αυτό λέγεται ΑΠΑΤΗ. Είναι και βάναυση υποτίμηση της νοημοσύνης των απόδημων Ελλήνων.

Περί ΣΑΕ, σύντομη ιστορία
Στην πρώτη ιδρυτική Συνέλευση του ”Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού” (ΣΑΕ), στην Θεσσαλονίκη (αρχές Δεκέμβριου 1995), η χρήσιμη ιδέα του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου γιά συνένωση όλων των Οργανώσεων απόδημων Ελλήνων, ”δολοφονήθηκε” από τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών Γρηγόρη Νιώτη, ”αρμόδιο γιά Απόδημους”, της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Την τελευταία ημέρα των εργασιών, οι αντιπρόσωποι ομογενειακών Οργανώσεων από όλες τις ηπείρους, ψήφισαν γιά εκλογή του πρώτου πρόεδρου και του πρώτου Συμβούλιου. Πρώτος σε ψήφους γιά πρόεδρος, ήταν ο αείμνηστος Θεόδωρος Σπυρόπουλος (από ΗΠΑ). Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Νιώτης ανακοίνωσε, χωρίς ντροπή, ότι ”αποφάσισε” να είναι πρόεδρος ο δεύτερος σε ψήφους, ο (αείμνηστος) ‘Αντριου ‘Αθενς (από ΗΠΑ), εξευτελιζόμενος και εξευτελίζοντας την Ελλάδα και την τότε κυβέρνησή της, στις 5 ηπείρους. Τεράστια ”επιτυχία”. Δηλαδή, ο κ. Νιώτης, ως ”παιδοκτόνος”, εν ψυχρώ ”δολοφόνησε” το ΣΑΕ, στην ”γέννησή” του, στην ιδρυτική του Συνέλευση. Στην έναρξη του Συνέδριου, δύο ημέρες ενωρίτερα, είχε γίνει και η απαράδεκτη επίθεση του οικουμ. Πατριαρχείου -με τον εκπρόσωπό του στην Συνέλευση- που ήταν αντίθετο στην ίδρυση του ΣΑΕ, ως μη ελεγχόμενο από αυτό. Λίγα χρόνια αργότερα, όταν μία άλλη διεφθαρμένη ελληνική κυβέρνηση (Ν.Δ.), του το ”παράδωσε μισοπεθαμένο”, ο Βαρθολομαίος, άλλαξε γνώμη.
Το ΣΑΕ ιδρύθηκε με το πρoεδρικό διάταγμα αρ. 106, στις 13 Ioυvίoυ 1995 και ”πέθανε”, τέλη 2010. Αναφορά στην ύπαρξή του υπάρχει και στο Σύνταγμα της Ελλάδας (άρθρο 108, παρ. 2).
Οι ”παγκόσμιες συνελεύσεις” ΣΑΕ, (θα) γίνονταν κάθε δύο χρόνια. Αλλά έγιναν συνολικά, 6 σε 15 χρόνια. Τελευταίος πρόεδρός του, ο -από Αίγυπτο- Στέφανος Ταμβάκης (εκλέγηκε στη 6η και τελευταία Συνέλευση, Δεκέμβριο 2006), που έβαλε και την ”ταφόπλακα”, ως δουλικά ελεγχόμενος από την ελληνική κυβέρνηση.
‘Ολα τα έξοδα λειτουργίας των γραφείων του ΣΑΕ στις 5 ηπείρους, όπως και τα έξοδα μετάβασης-διαμονής όλων των αντιπροσώπων (350-400) από διαφορετικές χώρες στην Θεσσαλονίκη, πληρώνονταν από την ελληνική κυβέρνηση. Βάσιμες υποψίες υπάρχουν ακόμα, ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις πλήρωναν και τις ”πόρνες πολυτελείας” που ”συντρόφευαν” αντιπρόσωπους, Ομογενείς, στην Θεσσαλονίκη, στις δύο πρώτες Συνελεύσεις (1995 και 1997).
Η υπόθεση ΣΑΕ, που αντί να ”ενώσει” τους απόδημους ‘Ελληνες τους διαίρεσε, εξαιτίας των επικίνδυνων κομπλεξικών Ελλήνων πολιτικών, των επικίνδυνων ελληνικών κομμάτων και των επικίνδυνων ελληνικών κυβερνήσεων, στοίχισε στους ‘Ελληνες φορολογούμενους συνολικά, περίπου, 120 εκατ. ευρώ.
Καταγγελία με αποδεικτικά στοιχεία, έγινε στην εισαγγελία Αθηνών πριν 5 χρόνια, γιά απάτες με τα χρήματα στο ΣΑΕ, μεταξύ αυτών και ”μίζες” σε ‘Ελληνες πολιτικούς. Η υπόθεση ”θάφτηκε” από την διεφθαρμένη ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από αίτημα αλητο-διεφθαρμένων Ελλήνων πολιτικών και υπουργών.
Την δεκαετία 1995-2005, ζήσαμε έντονα και το φαινόμενο της δημιουργίας οργανώσεων-”μαϊμούδων” στην Ομογένεια, με την προτροπή του διεφθαρμένου υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας, γιά να ταξιδεύουν στην Θεσσαλονίκη δωρεάν, ως μέλη-αντιπρόσωποι του ΣΑΕ, επιτήδειοι, με έξοδα του ελληνικού Δημόσιου (αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο κλπ). Οι ίδιοι επιτήδειοι και τυχοδιώκτες -πλειοψηφία- ακόμα ”ανακατεύονται” στις ομογενειακές Οργανώσεις, π.χ. αυτές στις ΗΠΑ…


Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης