Σεραφείμ: δεν ενεργώ ως «κομματάρχης»

6

Μεγάλα ερωτηματικά δημιουργεί για τις… συμφωνίες της Μητρόπολης Πειραιά η επιστολή του μητροπολίτη Σεραφείμ προς τον δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μιχαλολιάκο, την οποία έδωσε στην δημοσιότητα ο κ. Σεραφείμ εξηγώντας τους λόγους της ρήξης των σχέσεών τους.
Ειδικότερα, ο μητροπολίτης Πειραιά μεταξύ άλλων καταγγέλλοντας τον απερχόμενο
δήμαρχο αποκαλύπτει τα εξής:
• Ένα έργο δημιουργίας 380 θέσεων στάθμευσης, κάτω από την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, στο Ογκολογικό νοσοκομεί�� Μεταξά, θα γινόταν για «την δωρεάν εξυπηρέτηση των ιατρών, των νοσηλευτών, των ασθενών και των συγγενών τους», με δωρεά 10 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τα ερωτηματικά δημιουργούνται λίγο παρακάτω, όπου αναφέρεται ότι «η εταιρεία πού θα ανελάμβανε την κατασκευή της δωρεάς, όπως μάς είχε γνωρίσει ο δωρητής θα προσέφερε αντισταθμιστικά εντελώς δωρεάν την ανέγερση πενταόροφου Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς και την ανέγερση επταώροφου οικοδομής της Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής Π. Κοκκινιάς διά την στέγαση των Πατέρων της Ι. Μονής».
Τι συμφωνία ήταν αυτή; Για ποιο λόγο η εταιρεία θα προσέφερε και άλλα «αντισταθμιστικά» στη Μητρόπολη, αφού φαίνεται ότι θα επιλέγετο από τον δωρητή; Γιατί ο δωρητής «έπαυσε πλέον να ενδιαφέρεται»; Ο λόγος, που θα έκανε την δωρεά έπαψε να υφίσταται; Τι συνέβη;
• Υπεραμύνεται της τοποθέτησης «μικρής κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Κωδωνοστάσιο του Ι. Ναού Προφήτου Ηλίου Καστέλας» (!), αναφέροντας ότι δόθηκε τελικά άδεια από το ΥΠΕΧΩΔΕ….
Ο Μητροπολίτης δεν διευκρινίζει εάν υπάρχει αντάλλαγμα και πόσο για αυτή την πρωτοφανή εγκατάσταση στο καμπαναριό της εκκλησίας.
• Επανέφερε αίτημα για απαλλαγή του Γηροκομείου Πειραιά από τα δημοτικά τέλη (!) ενώ υποστηρίζει ότι ο Δήμος Πειραιά δεν «δεν καταβάλλει μεθοδικά (…)τις δυνάμει του Καταστατικού Λειτουργίας του Ιδρύματος υποχρεώσεις του».
• Υποστηρίζει ότι Όμιλοι επιχειρηματιών κατόπιν «προσωπικών μου παρεμβάσεων και παρακλήσεων» διέσωσαν «τον εμβληματικό και ιστορικό μνημειώδη Ναό του Αγ. Νικολάου Πειραιώς πού κατέρρεε» ενώ τοποθέτησαν « κλιματισμό θέρμανσης-ψύξης δυόμισι εκατομμυρίων BTU στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς πού ήταν κολαστήριο για όλους τούς προσερχόμενους από τις υψηλές θερμοκρασίες από τον Μάιο έως το Οκτώβριο».

Ο Μητροπολίτης δεν κατονομάζει ποιοι είναι οι Όμιλοι επιχειρηματιών, που διέθεσαν αυτά τα κονδύλια αλλά τους «φωτογραφίζει» αναφέροντας στην επιστολή προς τον κ. Μιχαλολιάκο ότι «Εσείς σήμερα προσπαθείτε να απομειώσετε».
Η επιστολή του κ. Σεραφείμ προς τον κ. ��ιχαλολιάκο φέρει ημερομηνία 9/5/2014 και όπως φαίνεται εστάλει πριν από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών μετά από δηλώσεις του δημάρχου «ότι δήθεν ενεργώ ως «κομματάρχης» στις προσεχείς δημοτικές εκλογές της πόλεώς μας» και όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από δηλώσεις του δημάρχου στο δημοτικό ραδιόφωνο σύμφωνα με τις οποίες «για τον Μητροπολίτη Πειραιά θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα. Και θα πούμε πολλά»
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Μητρόπολης Πειραιά έχει ως εξής;

Απαντώντες στην απαράδεκτη δήλωση του απερχόμενου Δημάρχου Πειραιώς κ. Β. Μιχαλολιάκου, πού περιλαμβάνεται σε συνέντευξή του, την οποία παρεχώρησε στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά «Κανάλι 1» και την οποία δημοσίευσε στο «Παρόν» της Κυριακής 15/6/2014 ? υπάλληλος του δημοτικο? ραδιοφώνου Πειραι? Δημοσιογράφος Ν. Παρασκευάς ότι: «Για τον Μητροπολίτη Πειραιά θα τα πούμε όταν έρθει ? ώρα. Και θα πούμε πολλά» εκφράζουμε την μεγάλη μας θλίψη, διερωτώμεθα γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει ο αγαπητός κ. Δήμαρχος δημοσιοποιήσει οτιδήποτε υπονοεί και τον προκαλούμε δημόσια εδώ και τώρα και όχι στο απώτερο μέλλον!!! να δημοσιοποιήσει τις σχετικές σκέψεις του για να υποστεί και την ανάλογη δικαστική βάσανο. Υποχρεούμεθα όμως από την παραπάνω δήλωσή του να γνωστοποιήσουμε την υπ’ αριθμό. 628//9.5.2014 επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ προς τον κ. Μιχαλολιάκο, με αριθ. Πρωτ. παραλαβής του Δήμου Πειραιώς 19462/9.5.2014:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ακτή Θεμιστοκλεους 190
185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ
Τηλ. 210 4514833
Fax 210 4518476
Αριθμ. Πρωτ. 628
Εν Πειραιεί τη 9 Μαΐου 2014

Προς τον
Εξοχώτατον Κύριον
Βασίλειον Μιχαλολιάκον
Δήμαρχον Πειραιώς
ΕΝΤΑΥΘΑ

Εξοχότατε Κύριε Δήμαρχε,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Μετά πολλής εκπλήξεως και αφότου πικρίας ανέγνωσα τις δηλώσεις Σας στον ιστότοπο newsbomb.gr πού δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα ΑΥΓΗ της 8/5/2014 όπου υπαινίσσεστε απαραδέκτως ότι δήθεν ενεργώ ως «κομματάρχης» στις προσεχείς δημοτικές εκλογές της πόλεώς μας χωρίς να παραθέτετε το παραμικρό στοιχείο ? οιανδήτινα ενέργειά μου πού να ισχυροποιεί τον ισχυρισμό Σας. Συνεπώς ευχερώς αντιλαμβάνεσθε ότι ? αήθης χαρακτηρισμός του Μητροπολίτου ως κομματάρχου αποτελεί εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση αύτου και προκαλεί τον δεινό σκανδαλισμό της συνειδήσεως των πιστών διότι ? Εκκλησία ως σώμα Χριστού είναι όλον και δεν δύναται να κατατμάται εις παρατάξεις ? κόμματα και ? ιστάμενος εις τύπον και τόπον Χριστού Επίσκοπος διαπράττει κανονικό έγκλημα εάν κομματίζεται ? τιτρώσκει την κοινωνική συνοχή του λαού του Θεού

Απορώ ειλικρινώς πώς υποπέσατε ες τόσο τραγικό ολίσθημα τη στιγμή κατά την οποία εις ουδεμία παράταξη πού διεκδικεί τον Δόμο ενεφανίσθην, ούτε καμία σχετική δήλωση εις οιον��ήποτε έκαμα. Εάν θεωρείτε ως εμπλοκή μου σχόλια ή εκτιμήσεις ανώνυμες αυτό δεν αντέχει εις την κριτική του πράγματος, εάν δε θεωρείτε ως εμπλοκή μου το ότι εδέχθην στο Γραφείο μου κατόπιν αιτήσεως των τούς ανθυποψηφίους Σας Ιωσήφ Βουράκη, Αντώνιο Καλογερόγιαννη και Ιωάννη Μώραλη διαπορώ γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και με Εσάς που πρώτος από τούς προαναφερόμενους με επεσκέφθητε και μου εδηλώσατε την πρόθεσή Σας να εκτεθείτε εκ νέου διά την διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής. Εάν θεωρείτε ως εμπλοκή μου επισκέψεις εις Ι. Ναούς πού ενήργησαν ανθυποψήφιοί Σας προκειμένου να πληροφορηθούν τα προβλήματα πού έχουν οι ενορίες του Πειραιά για την αντιμετώπιση των πολυειδών αναγκών των πολιτών του Πειραιά, διερωτώμαι ποιός Σάς εμπόδισε Εσάς να πράξετε το όμοιο επί τριάμισι ολόκληρα χρόνια ? και τώρα.

Συνεπώς αγαπητέ κ. Δήμαρχε, ? εξόχως προσβλητική εκ μέρους Σας χρήσις του όρου «κομματάρχης», επειδή εξελάβατε ως φαίνεται την ευγένεια και καλοσύνη μου ως αδυναμία, με αναγκάζει να Σάς πω ότι στην θητεία Σας απαξιώσατε την Μητρόπολη Πειραιώς και όχι ασφαλώς το πρόσωπό μου αφού είμαι ένας περαστικός διαχειριστής στην διακονία Της, με το εξαιρετικά απαίσιο γεγονός να φαλκιδεύσετε την καταπληκτική δυνατότητα της Μητροπόλεως προσφοράς 380 θέσεων σταθμεύσεως στο Ογκολογικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ διά την δωρεάν εξυπηρέτηση των ιατρών, των νοσηλευτών, των σθενών και των συγγενών τους, όταν γνωρίζετε καλώς το τεράστιο πρόβλημα προσβασιμότητας και την παντελή έλλε��ψη χώρων σταθμεύσεως ��ού έχει το ειρημένο νοσηλευτικό Ίδρυμα. Επί τριάμισι χρόνια ο φάκελος και η μελέτη του έργου βρίσκονται στα συρτάρια Σας και ο μεγάλος δωρητής πού θα προσέφερε δέκα εκατομμύρια δολάρια έπαυσε πλέον να ενδιαφέρεται. Για ποιό λόγο αγαπητέ κ. Δήμαρχε εμποδίσατε αυτό το έργο; Σε τι θα προσεβάλλετο ο από το 1870 αύλειος χώρος του Ι. Ναού Αγ. Βασιλείου Πειραιώς στο υπέδαφος του οποίου θα κατασκευάζετο αυτό το υπέροχο έργο; Και ακόμη με την άρνηση Σας για την υαλοποίηση αυτής της δωρεάς ζημιώσατε αφαντάστως και την Ι. Μητρόπολη Πειραιώς, διότι ? εταιρεία πού θα ανελάμβανε την κατασκευή της δωρεάς, όπως μάς είχε γνωρίσει ? δωρητής θα προσέφερε αντισταθμιστικά εντελώς δωρεάν την ανέγερση πενταόροφου Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς και την ανέγερση επταώροφου οικοδομής της Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παλαιός Κοκκινιάς διά την στέγαση των Πατέρων της Ι. Μονής.

Την ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά επιδείξατε και με την αίτηση παροχής αδείας τοποθετήσεως μικρής κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Κωδωνοστάσιο του Ι. Ναού Προφήτου Ηλίου Καστέλας, παρ’ ότι συνοδεύετο από όλες τις κατά νόμο μελέτες και μετρήσεις ώστε να είναι ακίνδυνος δια την δημόσια υγεία και παρ’ ότι σε απόσταση 20 μέτρων υπήρχε τεράστιος πύργος κινητής τηλεφωνίας γνωστού τ. Αντιδημάρχου, εξαναγκάζοντας μας επί να ολόκληρο καλοκαίρι να ασχολούμεθα με το θέμα λαμβάνοντας τελικά την άδεια από το ΥΠΕΧΩΔΕ παρ’ ότι γνωρίζετε καλώς και το δηλώνετε συνεχώς ότι ? Ι. Μητρόπολις Πει��αιώς προσφέρει καθημερινά 6000 μερίδες φαγητού σε ενδείς και ανήμπορους συνανθρώπους μας αδιακρίτως;

Τί να πω για το Γηροκομείο Πειραιώς το οποίο αμισθί συνδιοικούμε και του οποίου το τεράστιο κοινωνικό έργο πού προσφέρει στους Πειραιώτες τρίτης και τέταρτης ηλικία είναι πανθομολογούμενο; Ούτε τον κόπο να απαντήσετε στο εξώδικο της Διοικήσεως πού Σος στείλαμε δεν κάνατε διά να μας απαντήσετε γιατί δεν καταβάλλει μεθοδικά ? Δήμος Πειραιώς τις δυνάμει του Καταστατικού Λειτουργίας του Ιδρύματος υποχρεώσεις του; Ούτε είχατε την ευαισθησία να απαλλάξετε το Ίδρυμα από τα δημοτικά τέλη παρ’ ότι πληθωρικά διά της αντιδημάρχου Σας κ. Ευ. Σαρρή πού μετέχει στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Σάς το ζητήσαμε.

Να αναφέρω την προσβολή της Εκκλησίας πού επιχειρήσατε να διαπράξετε παρ’ ότι δηλώνετε ότι «πηγαίνετε στην Εκκλησία όλο τον χρόνο» όταν με φορτικότητα μου ζητούσατε να γίνει ? Αγιασμός επανενάρξεως του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς στην πρόβα ? δύο ώρες πριν την επίσημη έναρξη;

Μήπως μπορείτε να μας πείτε ποιός διέσωσε τον εμβληματικό και ιστορικό μνημειώδη Ναό του Αγ. Νικολάου Πειραιώς πού κατέρρεε και ποιός απεκόμισε εκατόν εβδομήντα τόνους μπάζα από την στέγη του, Εσείς και ? Δήμος πού δεν δίνατε παρά τις προσωπικές εκκλήσεις μου την παραμικρή σημασία στο μνημείο;

Μήπως μπορείτε να μας πείτε ποιός τοποθέτησε κλιματισμό θέρμανσης-ψύξης δυόμισι εκατομμυρίων BTU στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς πού ήταν κολαστήριο για όλους τούς προσερχόμενους από τις υψηλές θερμοκρασίες από τον Μάιο έως το Οκτώβριο Εσείς ? ? Δήμος;

Τα παραπάνω πολυσήμαντα έργα έγιναν κατόπιν προσωπικών μου παρεμβάσεων και παρακλήσεων από ομίλους επιχειρηματιών πού Εσείς σήμερα προσπαθείτε να απομειώσετε.

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω ποιά ήταν ? δική μου στάση κ. Δήμαρχε όπως το δηλώσατε, να μιλώ για Σος πάντοτε με ευγένεια και αγάπη, να μη δημοσιοποιώ τα παραπάνω, να παρίσταμαι σε όλες τις εκδηλώσεις πού με καλούσατε, να ταξιδεύσω στην ιδιαιτέρα πατρίδα Σας για να τελέσω τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου πού ανεγείρατε, να τελέσω τον γάμο της θυγατρός Σας και γενικώς να Σος περιβάλλω με ανοχή και καλοσύνη διότι το πρόταγμά μου ήταν και είναι ? συνοχή του λαού μας, και εφ’ όσον είχατε την ευθύνη του Δήμου όφειλα να Σας συμπαρίσταμαι από την θεσμική θέση πού έχω.

Αντιλαμβάνεσθε επομένως ότι ? ανεπέρειστος, έωλος και αβάσιμος συκοφαντικός Σας ισχυρισμός με εξαναγκάζει πλέον να Σας απευθύνω την παρούσα και να Σας δηλώσω ότι εάν εντός τριών ημερών δεν έχετε ανακαλέσει δημόσια αύτο το οποίο μου προσάψατε δημόσια θα δημοσιοποιήσω την παρούσα προς πάσαν κατεύθυνση διότι δεν είναι δυνατόν να ανεχτώ τον ευτελισμό εν τω προσώπ? μου της Εκκλησίας και της επισκοπικής μου ευθύνης.

Μετά τιμής και ευχών
Ο Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Πηγή: plateiaippodameias.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.021