Skip to main content

Σε κάποιες περιοχές ευτυχώς τηρούν τα έθιμα

poster KLHDONA13 062014 5

Το δρώμενο του Κλήδονα αποτελεί μία ιδιαίτερα εθιμική εκδήλωση, για την οποία αντλούμε πληροφορίες απ’ τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς αλλά και από τους Βυζαντινούς.

Η λέξη Κλήδονας προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη κλήδων, που σημαίνει τον μαντικό ψίθυρο, την
προφητική ρήση και για αυτό κατ’επέκταση σημαίνει μάντεμα.

Τα έθιμα που ανάγονται στις θερινές τροπές του ηλίου συνδέθηκε με την εορτή των Γενεθλίων του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, του μεγαλύτερου προφήτη που προμήνευσε την έλευση του Χριστού.

Το ΔΣ λοιπόν του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας σας προσκαλεί για ακόμα μία φορά στην Ιστορική πλατεία της Αρκαδιάς στην Άνω Πόλη στην Βραδιά Κλήδονα που θα γίνει στις 23 Ιουνίου στις 21:00 το βράδυ.

Ελάτε όλοι να διασκεδάσουμε,
να παραμερίσουμε για λίγες ώρες τα προβλήματά μας,
να κάψουμε τους Μάηδές μας, να φάμε την παραδοσιακή Ριγανάδα, να πηδήσουμε τις φωτιές, να απολαύσουμε τα απίθανα χορευτικά που μάς πλαισιώνουν με την παρουσία τους.
Θα θαυμάσουμε κοπέλες της Άνω Πόλης, που θα υποδυθούν τις κοπέλες της τότε εποχής και ντυμένες Αρχαίες Ελληνίδες θα φέρουν το αμίλητο νερό και θα αναζητήσουν μία καλή τύχη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς που για ακόμη μια φορά ήταν στο πλευρό του Συλλόγου. Επίσης και όλο τον κόσμο που υποστηρίζει τις προσπάθειές μας.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ
Ο Πρόεδρος


Ανδρέας Κίζηλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης