• Αρχική
  • Αρθρογραφία
  • Σε 15 άτομα το μικροσκόπιο του εισαγγελέα για τα πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας του Φλώρου

Σε 15 άτομα το μικροσκόπιο του εισαγγελέα για τα πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας του Φλώρου

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F01%252F25CE25B225CE25B2

%25CE%25B2%25CE%25B2Η αποφυλάκιση λόγω …αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου, φέρνει 15 υπόπτους τέλεσης αξιοποίνων πράξεων ενώπιον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα πλαστά πιστοποιητικά που άφησαν
ελεύθερο τον καταδικασθέντα επιχειρηματία για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power.Οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς οι οποίοι ολοκλήρωσαν την έρευνά τους για την υπόθεση των … ανάπηρων αποφυλακίσεων απέστειλαν ήδη κλήσεις σε περίπου 15 πρόσωπα που αναμένεται να επόμενα 24ωρα να πάρουν τις πρώτες προθεσμίες για τις εξηγήσεις τις οποίες πρέπει να δώσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς αξιολογώντας τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, διαπίστωσαν ενδείξεις εμπλοκής σε βάρος τους για τις πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις που χρησιμοποίησαν να αποφυλακιστούν τόσο ο Αριστείδης Φλώρος όσο κι ένας ισοβίτης, καταδικασμένος για δύο ανθρωποκτονίες.Ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος συγκαταλέγεται στον κατάλογο των υπόπτων, αποφυλακίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου καθώς προσκόμισε στο δικαστικό συμβούλιο τη βεβαίωση του ΚΕΠΑ Νίκαιας βάσει της οποίας είχε ποσοστό αναπηρίας 70%.Μετά το σάλο που προκάλεσε η αποφυλάκισή του, διατάχθηκε έρευνα η οποία δεν άργησε να καταλήξει πως ήταν πλαστές οι ιατρικές βεβαιώσεις που πιστοποιούσαν αναπηρία στο νεαρό επιχειρηματία. Έτσι, μέσα σε 15 ημέρες, το βούλευμα αποφυλάκισης του Αρη Φλώρου αναιρέθηκε και αρχές Σεπτεμβρίου ο επιχειρηματίας επέστρεψε στη φυλακή.
Με αφορμή την περίπτωση του Αρ. Φλώρου, στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν και άλλες υποθέσεις ύποπτων αποφυλακίσεων . Μεταξύ αυτών και του γνωστού ισοβίτη καθώς εντοπίστηκε τουλάχιστον ένα κοινό πρόσωπο στη διαδικασία έκδοσης των ιατρικών γνωματεύσεων και στις 2 περιπτώσεις.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.019