• Αρχική
  • Αρθρογραφία
  • Σοβαρές καταγγελίες για τη δημοτική αρχή Μώραλη : “Συνθήκες γαλέρας” στην υπηρεσία καθαριότητας.

Σοβαρές καταγγελίες για τη δημοτική αρχή Μώραλη : “Συνθήκες γαλέρας” στην υπηρεσία καθαριότητας.

galeraΠρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα λένε στην Ισπανία εδώ στον Πειραιά είναι ακόμα χειρότερα.

“Σημεία και τέρατα’ στο Δήμο Πειραιά καταγγέλλει το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατ/των, που κάνει λόγο για κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού…των εργαζόμενων περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην
υπηρεσία καθαριότητας.
“Συμπεριφορές και τακτικές «γαλέρας» επιχειρεί να επιβάλει η διοίκηση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Πειραιά στους εργαζόμενους, καταγγέλλει το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατ/των το οποίο έχει ζητήσει από την Δημοτική Αρχή Πειραιά να υπάρχει αξιοκρατία, ισονομία, δικαιοσύνη και ίσοι όροι αμοιβής για την ίδια εργασίᔨ.
“Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Δ.Σ. έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια και η κατάσταση αντί να διορθώνεται, χειροτερεύει”, επισημαίνουν οι συνδικαλιστές, καταγγέλλοντας:”Με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, ο αυταρχισμός, ο εκφοβισμός, οι αυθαιρεσίες και η καταπάτηση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων στην υπηρεσία της καθαριότητας αντί να εκλείψουν, διαρκώς διογκώνονται.Εκμετάλλευση, εκδικητικές μετακινήσεις προσωπικού, αργομισθία, απλήρωτη εργασία, βόλεμα, πελατειακές σχέσεις και εντατικοποίηση της εργασίας είναι τα φαινόμενα που επικρατούν στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου” σημειώνουν χαρακτηριστικά. Και επισημαίνουν:”Οι «ευνοούμενοι» που έχει τοποθετήσει αυθαίρετα η Δημοτική Αρχή ως …υπεύθυνους(!) σε θέσεις Διοικητικών Υπαλλήλων ενώ είναι Υπάλληλοι ε��ταγμένοι στο καθεστώς των Β.Α.Ε. όπου τους καταβάλετε μάλιστα και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ) και θα έπρεπε να απασχολούνται κατά πλήρες και αποκλειστικό ωράριο στην αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων, αντίθετα τους έχει δοθεί «εξουσία» και έχουν μετατρέψει την υπηρεσία σε «γκέτο» διαχωρίζοντας τους εργαζόμενους σε καλούς και υπάκουους και σε κακούς και …αντιδραστικούς, όσους έχουν την τόλμη να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους”.
Οι υπερωρίες και οι ημέρες ανάπαυσης(ρεπό) έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης, εκφοβισμού και εκβιασμού, ενώ αποτελούν θολό τοπίο για τους εργαζόμενους που δεν ξέρουν τι ακριβώς πληρώνονται.Υποχρεώνονται οι εργαζόμενοι από την διοίκηση να εργάζονται κατά την ημέρα ανάπαυσης (Σάββατο), αλλά δεν τους αποδίδεται το αντίστοιχο ρεπό που δικαιούνται.Η καταβολή των συσσωρευμένων ρεπό, που με ευθύνη της διοίκησης δεν έχουν αποδοθεί λόγω υπηρεσιακών αναγκών τα προηγούμενα χρόνια και η κατανομή των νυχτερινών προσαυξήσεων και υπερωριών γίνεται με κριτήριο του αν είσαι αρεστός στη διοίκηση ή όχι. Συχνό είναι το φαινόμενο άλλοι να δουλεύουν και άλλοι να πληρώνονται, ενώ οι «ημέτεροι» αμείβονται με το μάξιμουμ των υπερωριών, ασχέτως αν δουλεύουν ή όχι, ενώ τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και τους αποδίδονται τα ρεπό παλαιότερων χρόνων.Όταν δε κάποιος συνάδελφος τολμήσει να αντιδράσει υπερασπίζοντας τα δικαιώματά του, τότε αντιμετωπίζει το μένος της διοίκησης και των «υπεύθυνων». Οι απειλές, οι εκδικητικές μετακινήσεις και οι εκβιασμοί βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.Ό��ως έχουμε ξανατονίσει, το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατ/των δεν καλύπτει κανενός είδους αργομισθίας και δεν ασκεί διοίκηση. Δεν μασάει τα λόγια του και ούτε κάνει τα «στραβά» μάτια. Μπορεί και λέει τα πράγματα με το όνομα τους, χωρίς να κρύβεται πίσω από ανώνυμες καταγγελίες προς το Σώμα Επιθεωρητών δήθεν «αγανακτισμένων υπαλλήλων», στοχοποιώντας συγκεκριμένη συνάδελφο κρύβοντας όμως άθλια την αλήθεια για τους προϊσταμένους υπηρεσιών με ανάθεση, γνωρίζοντας ότι κρίσεις προϊσταμένων έχουν να γίνουν από το 2007 και όλοι είναι με ανάθεση”.
Καταλήγοντας στην ανακοίνωση που φέρει τις υπογραφές του προέδρου του Δ.Σ. του σωματείου Μιλτιάδης Λουκίσας και του γενικού γραμματέα, Αργύρης Φώτης, επισημαίνεται: Ωστόσο όμως οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν άλλο αυτές τις τακτικές που όπως είπαμε καταπατούν την αξιοπρέπεια και βασικά εργασιακά τους δικαιώματα, γι αυτό καλούμε την Δημοτική Αρχή να βάλει τέλος στον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες, να επικρατήσει αξιοκρατία, ισονομία, δικαιοσύνη και ίσοι όροι αμοιβής για την ίδια εργασία όπως επανειλημμένα έχουμε ζητήσει και που θα έπρεπε να αποτελούν αρχές και για την ίδια και όχι με δική της ευθύνη να δημιουργούνται ανισότητες μεταξύ των εργαζομένων.Πρέπει να καταλάβει η Δημοτική Αρχή ότι η αντοχή και η ανοχή των εργαζομένων που θίγονται έχει τελειώσει και το Σωματείο θα πρωτοστατήσει κάνοντας ότι είναι δυνατόν για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση”.
πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.021