Στην γειτονιά των Αγγέλων ο shihan Edward Kaloudis

ka1Η απώλεια του shihan Edward Kaloudis είναι απώλεια για το παγκόσμιο Καράτε

Μια μεγάλη μορφή, ένας σπουδαίος Ελληνας,
ένας υπέροχος δάσκαλος και άνθρωπος, ο shihan Edward Kaloudis, από χθες βρίσκεται στη γειτονιά των Αγγέλων, παρέα με τους Brian Frost και Γιώργο Ντούκα.

H ζωή του μοιάζει με παραμύθι, που γίνεται περισσότερο εντυπωσιακό όταν αναλογιστεί κανείς πως όλα όσα αναφέρονται στη συνέχεια διαδραματίστηκαν την 10ετία του 1950! Ο Edward Kaloudis [Ελευθέριος Καλούδης, από την Χίο], ήταν μόλις δεκαέξι ετών όταν ταξίδεψε για την Ιαπωνία. Είχε γνωρίσει το Καράτε μέσα από περιοδικά και βιβλία που του έστελνε ο πατέρας του, ο οποίος τότε ζούσε στην Αμερική.

Ο Kaloudis είχε θείο έναν καπετάνιο που ταξίδευε στην Ιαπωνία. Ο υποπλοίαρχος του καραβιού είχε εκπαιδευτεί στο Judo και στο Καράτε και γνώριζε προσωπικά τόσο τον Kanken Toyama όσο και τον Eizo Onishi. Ο καπετάνιος του ζήτησε να πάρει μαζί του τον μικρό για να παρακολουθήσει ένα μάθημα, όπως κι έγινε.
ka2
Η εκπαίδευσή του ανατέθηκε στον Eizo Onishi. Τον πρώτο χρόνο η εκπαίδευσή του ήταν καθημερινή, πρωί και απόγευμα.

Τον δεύτερο χρόνο ο Kaloudis μυήθηκε στο Judo με εκπαίδευση τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ τις υπόλοιπες τέσσερις ημέρες συνέχιζε με τον Onishi. Παράλληλα με την εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες, είχε και δάσκαλο που του δίδασκε τα μαθήματα του Λυκείου.

Ο Kaloudis έφυγε από την Ιαπωνία με τον βαθμό Nidan [2ος βαθμός μαύρης ζώ��ης] στο Koei-Kan Karate-Do και shodan [1ος βαθμός μαύρης ζώνης] στο Judo. Υπήρξε ο πρώτος μη Ανατολίτης πρωταθλητής στο πρωτάθλημα της All Japan Karate-Do Federation.

ka3
ka4
Μαζί με ακόμη τρεις Έλληνες έχει αναγνωριστεί ως πρωτοπόρος του Καράτε στις Ηνωμέ��ες Πολιτείες. Από το 1966 εμφανίστηκε σε όλα σχεδόν τα περιοδικά μαχητικών τεχνών, σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών, ενώ έχει πραγματοποιήσει αναρίθμητες επιδείξεις.
ka5
Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.286