Στο «στόχαστρο» του ΣΔΟΕ πολυεθνική αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών


katasthmaΠερίεργα πράγματα συμβαίνουν στο ελληνικό λιανεμπόριο.
Σε μεγάλη ξένη αλυσίδα καταστημάτων που εξειδικεύεται στην πώληση ηλεκτρονικών συσκευών, οι αρχικές έρευνες του ΣΔΟΕ, για το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κύκλωμα εικονικών τιμολογίων, έφεραν στο φως απίστευτες ιστορίες ατασθαλιών και δόλιας παραπλάνησης της αγοράς.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν έξι στελέχη του ΣΔΟΕ μπήκαν στα κεντρικά γραφεία διοίκησης της ξένης πολυεθνικής, διερευνώντας καταγγελίες για εικονικά τιμολόγια της περιόδου 2008-2009.
Ο έλεγχος αποκάλυψε ότι δεν ήταν…ο πρώτος. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει βρεθεί και άλλη φορά στο λιανεμπόριο αρχών για συμμετοχή σε κύκλωμα εικονικών τιμολογίων για τα οποία πήρε και πρόστιμο, το οποίο αμφισβητεί δικαστικά έκτοτε χωρίς όμως να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση (άλλωστε η ελληνική Δικαιοσύνη δεν φημίζεται για την ταχύτητά της…).
Τα εικονικά τιμολόγια εξυπηρετούσαν τη δημιουργία πλαστών στοιχείων τζίρου, εικονικά στοιχεία για το κόστος προμηθειών και το όφελος το μοιράζονται κάποιοι…ημέτεροι «στην υγειά των κορόιδων»….
Τα εικονικά τιμολόγια είναι γνωστή μέθοδος σε κάποιες εταιρείες για να…ευημερούν τα στελέχη τους και δεν έχουν σχέση με τα πλαστά τιμολόγια που αποτελεί διαφορετική μέθοδο παρανομιών.
Ο έλεγχος προχώρησε ακόμη περισσότερο. Εντοπίστηκαν λάθη, παραλείψεις, αλλά και κραυγαλέες παρανομίες στη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που είχε πραγματοποιήσει η συγκεκριμένη εταιρεία για να καλύψει τις τεράστιες οικονομικές ζημιές που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια.Τα λάθη και οι παρανομίες στόχο είχαν τη μείωση των καταβεβλημένων κεφαλαίων εκ μέρους των μετόχων της εταιρείας.
Ελπίζουμε οι οικονομικές υπηρεσίες να μην υποκύψουν σε πιέσεις κάλυψης αυτών των μεγάλων σκανδάλων που στο τέλος στερούν από τον Eλληνα φορολογούμενο τα τεράστια πρόστιμα που θα προκύψουν.
Είναι πολλά τα λεφτά και μεγάλοι οι πειρασμοί που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας και των μεγάλων χρηματικών ποσών που έχουν «περισσέψει» στα χέρια διαφόρων στελεχών της εταιρείας, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να καλυφθεί η υπόθεση.
Η αγορά και οι διάδρομοι του ΣΔΟΕ μιλούν για τεράστια ποσά που έχουν προσφερθεί σε όσους είναι πρόθυμοι.
Ο υπουργός και ο εισαγγελέας τι λένε; .paraskhnio.g r

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.652