ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥdilitirio kapoutΜέχρι πριν ένα ενάμιση αιώνα κατά την διάρκεια μίας πολιορκίας τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα δηλητηρίαζαν τα πηγάδια και τις πηγές των εχθρών ενώ έκαιγαν και τα σπαρτά τους για να υπάρχει λιμός. Σήμερα η Ελλάδα δεν έχει σπόρους για να καλλιεργήσει και σε περίπτωση πτωχεύσεως δεν θα έχουμε λεφτά να αγοράσουμε σιτάρι και διάφορους άλλους σπόρους ενώ τα περισσότερα αποθέματα νερού ή έχουν μολυνθεί με ασθενές χρώμιο ή στους υδροφόρους ορίζοντες έχουν εισχωρήσει θαλασσινά ύδατα. Εταιρίες θέλουν να αγοράσουν το νερό, ποιο όμως; Το χρωμιούχο ή το θαλασσινό να κάνουν πόσιμο και να παρουσιαστούν σαν σωτήρες; Θέλουν να μας δώσουν νερό που μόνο εκείνοι ξέρουν από πού προέρχεται; Μήπως δεχόμαστε επίθεση; Μήπως θέλουν να φύγουμε από εδώ και αν ναι μόνο οι νέοι; Οι ηλικιωμένοι να μην προλάβουν και να αφήσουν εδώ τα κόκκαλα τους; Γιατί τέτοια ιδιαίτερη επίθεση σε αυτόν τον τόπο;
Αναβλύζουν βαρέα μέταλλα τα
πηγάδια στο Λουτράκι.

-Ακατάλληλες και οι γεωτρήσεις ,σύμφωνα με πόρισμα του ΙΓΜΕ.
-Έντονη ανησυχία των κατοίκων για το
εξασθενές χρώμιο.
Φωτιές ανάβει δημοσίευμα της γνωστής Αθηναϊκής εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που υπογράφει η δημοσιογράφος Μαριάννα Τζαννέ ,σύμφωνα με το οποίο σε πηγάδια και γεωτρήσεις του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων ανιχνεύτηκαν σοκαριστικές μετρήσεις βαρέων μετάλλων ! Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών (ΙΓΜΕ) Ερευνών δείχνουν ρύπανση από βιομηχανικά απόβλητα!
Λίγους μήνες μετά το σφράγισμα του εργοστασίου της Pepsico-ήβη στο Λουτράκι ,που είδε τις πωλήσεις της να κάνουν βουτιά 60% και έναν σχεδόν χρόνο μετά την αποκάλυψη ότι στην περιοχή Σχίνου- Πισίων ιδιωτικές μετρήσεις εμφανίζουν ιδιαίτερα επιβαρυντικά αποτελέσματα για το νερό, ο προβληματισμός επιτείνεται και βάζει σε εγρήγορση και επιφυλακή τις αρχές.
Έκθεση που εκπόνησε για λογαριασμό του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων το ΙΓΜΕ , επιβεβαιώνει τα ανησυχητικά ευρήματα που οι ίδιοι υδρογεωλόγοι (οι κύριοι Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και Ιωάννης Λάππας) χαρακτηρίζουν “δραματικά υψηλά”.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιεκτικότητα της καρκινογόνου ουσίας του εξασθενές χρωμίου -που έγινε γνωστό στην Ελλάδα απο την τοξική βόμβα του Ασωπού ποταμού- έφτασε τα 460 μικρογραμμάρια ανά λίτρο σε δείγμα από πηγάδι του Σχίνου, ποσοστό που είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας.
Υψηλά επίπεδα του επικίνδυνου μετάλλου που ανέρχονται σε 230mg/l , 122mg/l , και 118/mg/l αντίστοιχα παρουσιάστηκαν σε άλλα σημεία γεωτρήσεων και πηγαδιών.
Είναι η κορυφή του παγόβουνου σε μια περιοχή όπου ο υδροφόρος ορίζοντας έχει υποβαθμιστεί από την θαλάσσια δι��ίσδυση και τη νιτρορύπανση , αλλά και όπου το λιγοστό νερό δεν επαρκεί για την κατανάλωση τους θερινούς μήνες ,όταν ο Σχίνος γεμίζει παραθεριστές και οι ανάγκες εκτινάσσονται σε 550 κυβικά μέτρα ημερησίως!
Ας μην ξεχνάμε τις πληροφορίες που διοχετεύτηκαν από μερίδα των ΜΜΕ ότι μεγάλη πελοποννησιακή βιομηχανία αρνήθηκε να αγοράσει το εργοστάσιο της ΗΒΗ που έκλεισε , γιατί ήθελε να χρησιμοποιεί δικό της νερό και όχι νερό Λουτρακίου!
Δήμος και Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση της τελευταίες μέρες με την Δημοτική Επιχείρηση να αμφισβητεί ανοικτά πλέον τις εξαγγελίες του δημάρχου Κώστα Λογο��έτη, ότι θα έρθει πόσιμο νερό στο Σχίνο τον επόμενο μήνα.
Για την υδρογεωλογική έρευνα του ΙΓΜΕ που έχει κοινοποιηθεί στην αποκεντρωμένη Διοίκηση ελήφθησαν 22 συνολικά δείγματα νερού.
Από αυτά τα 17 περιέχουν ανιχνεύσιμες ποσότητες χρωμίου ενώ σε 8 δείγματα οι ποσότητες υπερβαίνουν τα όρια πόσης-που είναι 50 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, ενώ τρία δείγματα βρίσκονται κοντά στο όριο.
Για το θέμα έχουν ενημερωθεί αρμοδίως οι επιθεωρητές περιβάλλοντος .
Πιθανότερη αιτία των υψηλών συγκεντρώσεων οι ερευνητές θεωρούν την απόθεση βιομηχανικών αποβλήτων ,χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο η ρύπανση να προέρχεται από την φύση των πετρωμάτων της περιοχής στα Γεράνια όρη, που περιέχουν χρώμιο!sfentona.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Στο κυνήγι των χρημάτων και του μεγαλύτερου κέρδους το αποτέλεσμα είναι ΠΕΙΝΑ

Συνέβη κι αυτό : Σ��ην Ινδονησία και συγκεκριμένα στο Μπαλί και στα γύρω απ’ αυτό νησιά καλλιεργο…

ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ Ο ΠΑΧΤΑΣ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ.

http://e-rodios.blogspot.gr/2013/01/o-france2.html

ΠΙΕΣ ΜΩΡ΄ ΛΙΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑΧΙΑ ΘΑ ΠΛΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ.

«Ανατιμολόγηση του νερού, περιορισμός στη χρήση του αγροτικού νερού, καθώς και προγράμματα εξο…
Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.276