Τα γιουβαρλάκια ήταν καλά
- 19 Οκτωβρίου 2014 ,
- admin ,
- Δεν υπάρχουν σχόλια στο Τα γιουβαρλάκια ήταν καλά

Ο διασημότερος Γάλλος μάγειρας της εποχής του ο Μαρί- Αντουάν Καρέμ ήταν ένα από τα 24 παιδιά μία ζητιάνας και 34 ετών είχε φθάσει να μαγειρεύει για αυτοκράτορες και βασιλιάδες, για τον τσάρο Αλέξανδρο και για τον πρίγκηπα της
Ουαλίας. Στην Συνδιάσκεψη της Βιέννης ήταν υπεύθυνος διατροφής των ηγεμόνων και των διπλωματών, και έγινε τελικά προσωπικός μάγειρας του βαρόνου φον Ρότσιλντ. Το πεντάτομο έργο του Η Τέχνη της Γαλλικής Κουζίνας (1833) αποτέλεσε έργο αναφοράς για τουλάχιστον έναν αιώνα. Ο Καρέμ που χαρακτηρίστηκε <<Βασιλιάς των Σεφ και Σεφ των Βασιλεών>> πέθανε μέσα στην κουζίνα του παρακολουθώντας τι μαγείρευαν οι μαθητές του:<< Αυτά τα γιουβαρλάκια είναι καλά, αλλά χαμηλώστε την φωτιά. Και να κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα>> Αυτά ήταν τα τελευταία του λόγια.
Πρόσφατη αρθρογραφία
- Ναυμαχία της Σαλαμίνας, μία άλλη οπτική και θεία παρέμβαση; 12 Ιουνίου 2023
- (χωρίς τίτλο) 9 Φεβρουαρίου 2023
- Η συμμαχία του ΝΑΤΟ Και η Ευρωπαϊκή ένωση 29 Απριλίου 2022
- ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 23 Νοεμβρίου 2021
- Είναι καλύτερα να μη δίνεις καμιά δικαιολογία παρά μια κακή. 12 Οκτωβρίου 2021
Νεότερα Σχόλια
- kyrie shoes στο Τον Γαλιλαίο θα τον κρεμάγανε μάλλον….
- ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ στο Ο Παναγιωτάκης.
- Phoenix στο Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΩΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝΕ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΣΑΝ. ΌΠΩΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ
- Unknown στο ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ
- aero1950@gmail.com στο Νιώθω αληθινά ντροπή και οργή για το δικαστικό μας σύστημα
Αφήστε μια απάντηση