Skip to main content

Τι μήνυμα εκπέμπεται όταν ο πρωθυπουργός της χώρας έχει πει ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του;

%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A3

Πανικός στην κυβέρνηση: Κλείνουν τον εκσυγχρονισμό των F-16 – Εντολή να επιστρέψει άμεσα στο Αιγαίο και η φρεγάτα «Κανάρης»Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του pentapostagma και θα καταλάβετε πολλά.
Στην κυβέρνηση τρέχουν άρον άρον εξοπλιστικά προγράμματα προκειμένου να μπορέσουν να κλείσουν όσο μπορούν την ψαλίδα που έχει ανοίξει πάρα πολύ στα χρόνια της κρίσης με την Τουρκία η οποία τώρα απειλεί και εκβιάζει στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ.
Μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας αναμένεται σήμερα να ενημερώσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα των επαφών του στις Βρυξέλλες σε σχέση με τα Ελληνοτουρκικά αλλά και για το Σκοπιανό που όπως όλα δείχνουν μπαίνει στην τελική ευθεία μετά την ολοκλήρωση του συμφώνου που προτείνει η Αθήνα στα Σκόπια.
Όσον αφορά στην Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει μεν ψυχραιμία αλλά έχει ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ετοιμότητα ώστε να αποτραπεί η δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο. Την γραμμή αυτή έχει μεταφέρει στην στρατιωτική ηγεσία ο Πάνος Καμμένος, αλλά και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πώς η Ελλάδα δεν θα παραμείνει αυτή τη φορά θεατής των τουρκικών κινήσεων. Έχουν επιτέλους αντιληφθεί στην Αθήνα πώς όσο υπάρχει διάθεση υποχωρητικότητας τόσο η Τουρκία θα προκαλεί και θα απειλεί. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την τακτική του τσαμπουκά και της τρομοκρατίας.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να «τρέξει» μία σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων προκειμένου το άνοιγμα της ψαλίδας που υπάρχει με την Τουρκία να μην εξελιχθεί σε χάσμα.

Έτσι θεωρείται σχεδόν δεδομένο πώς το επόμενο διάστημα θα κλείσει το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16. Οι Αμερικανοί βρίσκονται στην Αθήνα για να συναντηθούν σήμερα με στελέχη της ΓΔΑΕΕ και άπαντες πιστεύουν ότι αυτή η συνάντηση είναι η πλέον κρίσιμη για να κλείσει η συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό 85 αεροσκαφών F-16.
Η τελευταία πρόταση των Αμερικανών φαίνεται να «ξεκλειδώνει» ορισμένα ζητήματα και να δίνει λύσεις στα προβλήματα που υπήρχαν κυρίως οικονομία. Ωστόσο παραμένουν ορισμένες σοβαρές ενστάσεις οι οποίες με την διαπραγμάτευση εκτιμάται πώς θα ξεπεραστούν π��οκειμένου να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των F-16.
Στο Πολεμικό Ναυτικό επίσης, έχει δοθεί εντολή να επισπευσθούν οι εργασίες προκειμένου η φρεγάτα «Κανάρης» που είχε προσαράξει έξω από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και είχε υποστεί σοβαρές ζημίες να είναι έτοιμη να πλεύσει και πάλι στο Αιγαίο μέχρι τα τέλη Μαΐου.
Τα μηνύματα από το μέτωπο της επισκευής είναι αισιόδοξα καθιστώντας εφικτή την επαναφορά του πολεμικού πλοίου στη δύναμη του ελληνικού στόλου πριν το καλοκαίρι. Μια επισκευή που γίνεται εξ’ ολοκλήρου με ίδιες δυνάμεις και χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε ένα ευρώ από τα περιορισμένα κονδύλια του προϋπολογισμού του Πολεμικού Ναυτικού.
Ειδικά η “επούλωση” των “τραυμάτων” που άφησε στο ηλεκτρονικό τμήμα του σονάρ, η προσάραξη στη νησίδα Αταλάντη, φαίνεται πως εκτός από την επίτευξη ενός μικρού θαύματος από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΠΝ, θα ανοίξει και δρόμους για την επισκευή και άλλων συστημάτων. Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα από την πορεία των εργασιών και στο δομικό κομμάτι που πραγματοποιούνται από τους τεχνίτες των πολύπαθων ναυπηγείων.
Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε επίσης να προχωρήσει στην προμήθεια τορπιλών για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Τα υποβρύχια κλάσης «Παπανικολής» είναι αυτή τη στιγμή πολλαπλασιαστής ισχύς για την Ελλάδα και χωρίς τορπίλες ένα μεγάλο πλεονέκτημα χάνεται. Έτσι αποφασίστηκε να προχωρήσει η αγορά τους που εκκρεμούσε εδώ και χρόνια.
Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν επιτέλους πώς ισχυρή χώρα είναι η χώρα η οποία έχει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Χωρίς οπλικά συστήματα δεν μπορεί να είναι ισχυρή. Πόσο μάλλον η Ελλάδα που έχει απέναντι της την Τουρκία και όχι το Λουξεμβούργο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης