Το καλύτερο αντισηπτικό αντιβακτηριδιακό στον Κόσμο.

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F01%252F25CE25B125CE25B125CE25B125CE25B125CE25B1

%25CE%25B1%25CE%25B1%25CE%25B1%25CE%25B1%25CE%25B1Ρίγανη,Ριγανόλαδο Το ταπεινό φυτό που θεραπεύει σχεδόν τα πάντα και δεν κοστίζει τίποτα
Το ριγανόλαδο είναι το καλύτερο Αντισηπτικό για τον κορονοϊο και το χρησιμοποιούν στην Αυστρία για την απολύμανση των χειρουργείων την δε δεκαετία του 1990 προαγόραζαν την παραγωγή δύο Ελλήνων γεωπόνων που δραστηριοποιούνταν στην
Μακεδονία και καλούσαν τους γεωργούς να φυτέψουν , είχε απόδοση 80 χιλιάδες το στρέμμα αλλά ….φευ . ένεκα επιδοτήσεων .το επόμενο διάστημα σε δύο χρόνια οι Ισραηλινοί είχαν φυτέψει 6000 χιλ στεμ σε άγονα εδάφη (έρημος) με πότισμα σταγόνας.Με την έλλειψη που παρουσιάζεται στην αγορά και στα φαρμακεία λόγω κορονοιού η Ελλάδα δεν κινδυνεύει υπάρχει επάρκεια ρίγανης.
Είναι ένα δώρο της φύσης που χρησιμοποιείται είτε στο μαγείρεμα είτε θεραπευτικά. Θεωρούνταν σύμβολο της ευτυχίας από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους.
Το αρωματικό φυτό που απαντάται κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο αποτελεί υπέρμαχο της υγείας μας γιατί είναι από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά.
Η ρίγανη διαθέτει 12 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από το πορτοκάλι, 30 φορές περισσότερη από την πατάτα και 42 φορές από το μήλο. Έχει επίσης ισχυρή αναλγητική δράση. Ήδη από την Αρχαιότητα την χ��ησιμοποιούσαν ως φάρμακο για δηλητηριάσεις, σπασμούς και πρηξίματα, και ως αφέψημα κατά του στομαχόπονου.
Σύγχρονες έρευνες αποδεικνύουν πως είναι σπασμολυτική, απαλύνει τους μυϊκούς πόνους, κάνει καλό στους ρευματισμούς και καταπολεμά τη δυσμηνόρροια. Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης, γνωστό και ως ριγανόλαδο, καταπολεμά αποτελεσματικά, με τοπική εφαρμογή, τον πονόδοντο.

Το ριγανόλαδο φαίνεται ότι δρα και εναντίον του καρκίνου (για παράδειγμα, στον καρκίνο του παχέος εντέρου). Η καρβακρόλη, που αποτελεί από τα κύρια συστατικά της ρίγανης, θεωρείται ότι προστατεύει έναντι του καρκίνου στο ορθό κόλον. Ευεργετικές επιδράσεις φαίνεται να έχει επίσης τόσο στη λευχαιμία όσο και στον καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στην Ινδία και τη Βραζιλία.
Οι έρευνες για τη ρίγανη και την αντικαρκινική της δράση ξεκίνησαν το 2007, όταν Μαροκινοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η ρίγανη και το αιθέριο έλαιό της έχουν αντιμεταλλαξιογόνο δράση. Αυτό σημαίνει ότι η ρίγανη δεν αφήνει τα κύτταρα να μεταλλαχθούν.
Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2014 φάνηκε ότι στους αρουραίους που δέχθηκαν το φάρμακο μεθοτρεξάτη, η καρβακρόλη συνέβαλε στην προστασία των ευαίσθητων νεφρών τους από την τοξικότητα του φαρμάκου. Η μεθοτρεξάτη είναι ένα ιδιαίτερα τοξικό φάρμακο που χρησιμοποιείται συχνά για την αντιμετώπιση, μεταξύ άλλων, του καρκίνου και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Είναι εντυπωσιακό ότι οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το έλαιο της ρίγανης ως αντίδοτο σε δηλητήριο.
Πηγές ΕΡΤ3 και: valurforlife.gr.(Φωτ.: pixabay.com)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.639