• Αρχική
  • Αρθρογραφία
  • Το «μαύρο χρήμα» της πορνείας και των ναρκωτικών θα υπολογίζονται στο ΑΕΠ της Ισπανίας. Και στα δικά μας με υγεία!

Το «μαύρο χρήμα» της πορνείας και των ναρκωτικών θα υπολογίζονται στο ΑΕΠ της Ισπανίας. Και στα δικά μας με υγεία!

Το «μαύρο χρήμα» της πορνείας και των ναρκωτικών θα υπολογίζονται στο ΑΕΠ της Ισπανίας

Πορνεία, διακίνηση ναρκωτικών και λαθρεμπόριο καπνού: τα κέρδη από όλες αυτές οι παράνομες δραστηριότητες θα λαμβάνονται υπόψη από τον Σεπτέμβριο στον υπολογισμό του ΑΕΠ της Ισπανίας, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί στο 4,5% από 2,7%, όπως ανακοίνωσε η ισπανική στατιστική υπηρεσία (Ine). Η Μαδρίτη συμμορφώνεται με αυτό τον
τρόπο στους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς που πρέπει να εφαρμοστούν από τον Σεπτέμβριο.

Η Ιταλία και η Βρετανία έχουν ήδη κάνει ανάλογες ανακοινώσεις τις τελευταίες εβδομάδες, με το Λονδίνο να εκτιμά ότι τα έσοδα από τη διακίνηση ναρκωτικών και την πορνεία ενδέχεται να αυξήσουν στο βρετανικό ΑΕΠ κατά 12,3 δισεκατομμύρια ευρώ, λίγο λιγότερο από 1%.

Η Ine δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στη συμβολή στο ΑΕΠ αυτών των παράνομων αυτών δραστηριοτήτων, καθώς παραδέχεται την έμφυτη δυσκολία να αποτιμηθούν τα κέρδη τους, όμως πρόκειται να συνδυάσει στον υπολογισμό τους πολλές μεθοδολογικές αλλαγές.

Εξάλλου η νέα διεθνής μεθοδολογία υπολογισμού του ΑΕΠ προβλέπει να συνυπολογίζονται σε αυτό οι δαπάνες για την έρευνα, καθώς και για την άμυνα.

Τελικά, η Ine εκτιμά ότι το ισπανικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί από το 2,7% στο 4,5% και προβλέπει να δώσει στη δημοσιότητα στις 25 Σεπτεμβρίου τα αναθεωρημένα βάσει των νέων κριτηρίων στοιχεία για την περίοδο 1995 ως 2013.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.021