Το πρώτο tweet της CIA

Το πρώτο tweet της CIA

Στη 1:49 το μεσημέρι της Παρασκευής (τοπική ώρα) �� CIA ανήρτησε το πρώτο μήνημά της στο Twitter από τον λογαριασμό με το απλό όνομ�� @CIA.
Με.. χαρακτηριστική μυστικότητα ανέφερε: «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, ούτε να αρνηθούμε ότι
αυτό είναι το πρώτο μας tweet». Αμέσως το διαδίκτυο πήρε φωτιά. Μέσα σε δύο ώρες το μήνυμα είχε αναδημοσιευθεί 85.000 φορές, η CIA απέκτησε περισσότερους από 105.000 «ακόλουθους» (followers) και πειράγματα των χρηστών έτρεξαν γρηγορότερα και από τα δάκρυα της Κλερ Ντέινς στο «Homeland».

«@CIA πώς αισθάνεσαι που για πρώτη φορά σε ακολουθούν;» τουίταρε ένας χρήστης.

«Επεκτεινόμενη και σε αυτές τις πλατφόρμες η CIA θα μπορεί να συνδέεται πιο άμεσα με το κοινό και να παρέχει πληροφορίες για την αποστολή, την ιστορία και άλλες εξελίξεις της», δήλωσε ο διευθυντής της, Τζον Μπρέναν σε ανακοίνωσή του.

«Εχουμε σημαντικές ιδέες να μοιραστούμε και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι μη διαφαθμισμένες πληροφορίες σχτικά με την Υπηρεσία είναι περισσότερο προσβάσιμες στο αμερικανικό κοινό που υπηρετούμε, σύμφωνα με την εθνική μυστική αποστολή μας», πρόσθεσε.

Η Υπηρεσία υποσχέθηκε ακόμη να αναρτά τα «τελευταία νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες καριέρας», καθώς και καλλιτεχνήματα από το μουσείο της CIA, ενημερώσεις από το παγκόσμιο βιβλίο δράσης της και μη διαβαθμισμένες μυστικές πληροφορίες.

Δημιουργώντας λογαριασμούς στο Facebook και το Twitter, η CIA διευρύνει την περιορισμένη διαδικτυακή της παρουσία πέρα από την επίσημη ιστοσελίδα της και τους λογαριασμούς σε Flickr και YouTube.

Συγκριτικά με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες ήταν κάτι που μάλλον έπρεπε να κάνει η CIA. Η NSA «μπήκε» στο Twitter το2009, το FBI το 2008 και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2007.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.051