Skip to main content

Το τυρί βλέπουν τη φάκα δεν την βλέπουν.



%25CE%25B5%25CE%25BB%25CF%2583%25CE%25B9ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟ 800 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ…Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση της Φινλανδίας, στην οποία γίνεται λόγος …
για μισθό 800 ευρώ το μήνα σε όλους τους κατοίκους. Το κόστος για την χώρα αν υιοθετηθεί αυτό το μέτρο θα αντιστοιχεί σε 52.2 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Ενώ η κυβέρνηση θα πάρει την οριστική της απόφαση το Νοέμβριο του 2016 για το αν θα προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου.
Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου τρεις στους τέσσερις Φινλανδούς συμφωνούν με το μέτρο, το οποίο μελετάται και στην Ολλανδία, όπου θα ξεκινήσει σε πιλοτική εφαρμογή στην πόλη της Ουτρέχτης τον επόμενο χρόνο.
Ο βασικός εθνικός μισθός όπως θα ονομάζεται θα είναι αφορολόγητος και θα αφορά όλο τον ενεργό πληθυσμό της χώρας, ανεξάρτητα σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκονται, σε πλούσιους και σε φτωχούς.
Ως αντιστάθμισμα για την εφαρμογή αυτού του μέτρου, οι Φιλανδοί θα χάσουν κάποιες από τις κοινωνικές παροχές που έχουν αυτή την στιγμή, όπως για παράδειγμα το επίδομα ανεργίας ή κάποιες παροχές στον τομέα της υγείας.
Η πρόταση της κυβέρνησης έχει πάντως δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση σε όλο τον κόσμο, και παρά την υποστήριξη που έχει από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης υπάρχουν και απόψεις που μιλούν για κατάργηση του Σκανδιναβικού μοντέλου πρόνοιας με έναν πλάγιο όσο και ελκυστικό τρόπο.πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης