Skip to main content

ΥΠΟΥΡΓΟΣ “ΤΣΕΠΩΣΕ” 44 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!

thumbnailΤου Γιάννη Ντάσκα Οταν προσπαθούσαμε,με τη βοήθεια ξένων που είχαν τα δικά τους σχέδια κυρίως και μετά τον φιλελληνισμό, να αποκτήσουμε κράτος ελεύθερο υπήρχε ένα δημοτικο τραγούδι που εμψύχωνε: “Η Δέσπω αφέντες λιάπηδες δεν έκανε, δεν κάνει”…
Πέρασαν τα χρόνια με το δικό μας κράτος και κάναμε πολλά αφεντικά, όχι τους μελαψούς, αλλά ξανθούς λιάπηδες…
Με το αζημίωτο για τους οικονομικούς γενίτσαρους, που οι λιάπηδες δημιούργησαν…
“Το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ το έχω υπολογίσει σε χρήματα και είναι 42 φορές μεγαλύτερο από το σκάνδαλο Κοσκωτά” μας έλεγε πριν λίγες μέρες με αφορμή τη δίκη ΖΗΜΕΝΣ, ένα μεγάλο και πανέντιμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
Και πρόσθεσε:
“Εχουμε υπολογίσει ότι ένας κορυφαίος, υπουργός, από αυτούς που ήταν υπεράνω υποψίας, αλλά τώρα αυτοεξαφανίστηκε “λερωμένος” έχει βγάλει τα χρόνια της εξουσίας τους 44 εκατομμύρια ευρώ. Και δεν είναι απο εκείνους που έβγαλαν τα περισσότερα. Δεν μπορεί να διανοηθεί ο κόσμος πόσο μεγάλο φαγοπότι έγινε…Λίγοι απο εσάς τα ψάχνουν και η Αριστέα η Μπουγάτσου, ένα πραγματικό παλληκάρι της ερευνητικής δημοσιογραφίας έφυγε απο τη ζωή νωρίς…”.
Προσέξτε την σχεδόν απόλυτη σιωπή απο τα “συστημικά “ΜΜΕ για την έναρξη της δίκης της ΖΗΜΕΝΣ στις 24 Φεβρουαρίου 2017 σε πρώτο βαθμό, δηλαδή 12 χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και σχεδόν 7 χρόνια (!!!) μετά την επιβεβαίωση του σκανδάλου απο την πρώτη εξεταστική επιτροπή.
Απόλυτη σιωπή για τους μιζαδόρους, για τους πολιτικούς που μαζί με ομάδες επιχειρηματιών και δημοσιογράφουν πλούτισαν και γέμισαν λίστες χρημάτων (Λαγκάρντ, Μπόργιανς, Λουξεμβούργου, Λιχτενστάίν, ακινήτων του εξωτερικού κ.α.) μέγα μέρος των οποίων προέρχεται απο το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ και τις παράπλευρες δράσεις του, όπως “Ολυμπιακά έργα” κλπ
Η δικη αρχικά είχε οριστεί να γίνει το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αναβλήθηκε για να μεταφραστούν τα έγγραφα και για τους γερμανούς κατηγορούμενους.
Για να έχετε αποδείξεις των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, στη δίκη του πρώην Διευθυντή του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου Αγγ.Φιλιππίδη, ενώ δεν είχαν μεταφραστεί τα εγγραφα για τον Σέρβο κατηγορούμενο η δίκη δεν αναβλήθηκε, αν και ο λόγος ήταν πανομοιότυπος με την υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ…
Σχεδόν πλήρης σιωπή αν και στο εδώλιο θα πρέπει να καθίσουν 64 ηχηρά ονόματα και μεταξύ αυτών τα λαδοτήρια της ΖΗΜΕΝΣ Χριστοφοράκος και Καραβέλας, στελεχάρες του ΟΤΕ, τραπεζίτες γερμανοελεβτικών “ιδρυμάτων” κλπ. Ενας βασικός κατηγορούμενος ο Δενδρινός βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του, κάτω απο μυστήριες συνθήκες.
Στο εδώλιο θα καθίσουν την Παρασκευή 24/2/2017 (αν δεν αναβληθεί η δίκη) μεταξύ άλλων οι παρακάτω, μερικοί απο τους οποίους αντιμετωπίζουν και ισόβια:
Για την υπόθεση του ΟΤΕ-ΖΗΜΕΝΣ, στο εδώλιο παραπέμπονται:
– 19 κατηγορούμενοι για ενεργητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει ποινική ισόβιας κάθειρξης, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
– 14 κατηγορούμενοι, πρώην στελέχη του ΟΤΕ, για παθητική δωροδοκία, επίσης με το νόμο 1608/50 και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
– 8 κατηγορούμενοι υπάλληλοι εταιρίας συμβούλων, για απλή συνέργεια σε παθητική δωροδοκία.
– 14 κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
– 8 κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και τέλος
– 1 κατηγορούμενη -σύζυγος του καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα- για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Μεταξύ των προσώπων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είναι ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος, για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων.
Υπόλογος επίσης είναι ο επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος και ακολούθως επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του γερμανικού κολοσσού, Χάινριχ Φον Πίρερ, αλλά και τα πρώην στελέχη της Siemens, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Φόλκερ Γιούγκ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, Εμμανουήλ Σταυριανού κα, όπως και οι καταζητούμενοι, Μιχάλης Χριστοφοράκος και Χρήστος Καραβέλας.
Επ��σης, τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ, Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής, Σωτήρης Τζούμας κα.
Οι ιδιώτες, χρηματιστές επιχειρηματίες κλπ, Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς κα.Κατηγορούμενοι είναι επίσης τα δύο τραπεζικά στελέχη, Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ.
Κατά πληροφορίες θα υποβληθούν πολλά αιτήματα αναβολής της δίκης, ακύρωσης των κατηγορητηρίων κλπ, ενώ οι περισσότεροι απο τους κατηγορούμενους θα εκπροσωπηθούν απο δικηγόρους…
Εμείς φυσικά θα είμαστε εκεί συνεχώς…
Εάν δεν κουκουλωθεί η δίκη και δεν πέσουν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι να περιμένετε από τον γερμανό Υπουργό Οικονομικών Σόϊμπλε πολύ χειρότερες εκρήξεις εναντίον της Ελλάδας. Οι “νοικοκύρηδες” Γερμανοί λάδωναν, εκβίαζαν και κέρδιζαν…Τώρα παραδίδουν μαθήματα ηθικής και νοικοκυροσύνης…
Γιατί τάχα δεν υπολογίζει κανείς και δεν μετρά πως ζουν κάποιοι πρώην Υπουργοί της τελευταίας 30ετίας;
πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης