Φεύγει ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, μένει ο ”αρχιεπίσκοπος” Καρλούτσος

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F01%252Fslider img2

slider img2Στην τελική πορεία αρπαγής, από το Φανάρι, περιουσίας της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας (ΗΠΑ). Είναι πολύ το χρήμα και ο Βαρθολομαίος το ”λατρεύει”… Η Τουρκία, με τον διαιρετικό-αρχομανή οικουμ. Πατριάρχη, εκμεταλλευόμενη την αφασία-ανικανότητα κυβερνήσεων Ελλάδας, κατάφερε ισχυρό πλήγμα στην Ομογένεια.

Ποιός θα αποφασίσει γιά αρχιεπίσκοπο (ΗΠΑ); Βαρθολομαίος ή… Δικαστήριο;;;
Ναι, η ”ιερά” σύνοδος στο Φανάρι, με την παρουσία ή μη του… ”αγίου πνεύματος”, θα επικυρώσει την ”γλάστρα”, επιλογή Βαρθολομαίου, που θα συγκυβερνά με τον ”άτυπο αρχιεπίσκοπο” φάδερ ‘Αλεξ (Καρλούτσο) στην Αρχιεπισκοπή, στις ΗΠΑ. Και τον νέο αρχιεπίσκοπο θα ”ενθρονίσει” στην Νέα Υόρκη ο Βαρθολομαίος, τον Ιούλιο.
Αλλά… ‘Εχει το νόμιμο δικαίωμα, μία ομάδα ιεραρχών στην Τουρκία, του Ιδρύματος ”οικουμενικό Πατριαρχείο”, που δεν έχει νομική υπόσταση στις ΗΠΑ, να αποφασίζει και να επιβάλει σε μία μη κερδοσκοπική εταιρία στις ΗΠΑ, την ”Greek Orthodox Archdiocese of Αmerica” (με 501c, σε ότι αφορά το IRS και αριθμό – ΕΙΝ 13-1632516), τον ”πρόεδρο” της εταιρίας, δηλ. τον αρχιεπίσκοπο, χωρίς αυτός να έχει εκλεγεί από τα ”μέλη” της εταιρίας, δηλ. τα μέλη των ενοριών της Αρχιεπισκοπής; Και μάλιστα, να επιλέγεται-αποφασίζεται από ‘Ιδρυμα ξένης χώρας.
Αυτό το ερώτημα θα κληθεί να απαντήσει ομοσπονδιακό Δικαστήριο, αφού παραμονές της ενθρόνισης, θα κατατεθεί ”temporary injunction”, που θα ακυρώσει την ανάληψη καθηκόντων του νέου αρχιεπίσκοπου γιά δύο εβδομάδες και μετά, σε δίκη, θα αποφασίσει το Δικαστήριο αν παραβιάζονται νόμοι των ΗΠΑ, σχετικοί με την λειτουργία μη κερδοσκοπικών εταιριών, με μέλη, που πληρώνουν συνδρομή, Αμερικανούς πολίτες.
‘Ισαμε την τελική απόφαση του Δικαστήριου, αρχιεπίσκοπος ΔΕΝ θα υπάρχει στην Αμερική (ΗΠΑ), άσχετα αν τον ενθρονίσει ο Βαρθολομαίος. Είναι ο μόνος τρόπος να αντιδράσει η Ομογένεια στις αυθαίρετες, ληστρικές, εκκλησιαστικές ”νταβατζήδικες” διαχρονικές αλητείες, τις προερχόμενες από την Κων/πολη, που ��τόχο είχαν -όπως αποδείχτηκε- την διάσπαση της Εκκλησίας και της ”οργανωμένης Ομογένειας”.
Θα έχουμε πολύ καυτό καλοκαίρι…Εγγυημένα.
…………………..
Οι αιτίες της κρίσης στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής
Πολλά θα γραφούν, πολλά θα ειπωθούν γιά την παραίτηση αρχιεπίσκοπου Δημήτριου. Κατευθυνόμενα, στην πλειοψηφία τους, από τα συμφέροντα που λυμαίνονται την Ομογένεια ΗΠΑ και την Εκκλησία της. Συνηθίσαμε να αλληλοκοροϊδευόμαστε, ζώντας, ως Ελληνισμός, στον ”κόσμο” μας. Επειδή δεν μάθαμε να αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα και την αλήθεια, με την δέουσα προσοχή και σοβαρότητα. Δεν μάθαμε την δράση, προτιμώντας την -”κατόπιν εορτής”- αντίδραση.
Η παραίτηση αρχεπίσκοπου Αμερικής, ήταν η τρίτη τα τελευταία 23 χρόνια. Παραίτηση, που επιβλήθηκε από τον οικουμενικό πατριάρχη. Ο Δημήτριος, στα -κοντά- 20 χρόνια ”ποιμαντορίας” του, δεν έβλαψε την Εκκλησία. Δεν καταχράστηκε χρήματα του ”ποίμνιου”, δεν το ατίμασε. Εκκλησιαστικά, θεολογικά ήταν άψογος και παρά την ηλικία του, ήταν πολύ κινητικός και δραστήριος. Διοικητικά ήταν αδύναμος. Αλλά, μην ξεχνάμε… Θεολογία σπούδασε, δίδαξε, ακολούθησε. Δεν ειδικεύτηκε σε ”διοίκηση επιχειρήσεων”.
Mετά την -με απαίτηση Βαρθολομαίου- παραίτηση του Δημήτριου, είναι φυσικό και αναμενόμενο να αρχίσουν και τα σενάρια γιά τον διάδοχο του Δημήτριου. Αλλά η Ομογένεια ΗΠΑ, αδιαφορεί και δεν συγκινείται, όπως παλαιότερα την δεκαετία ’90.
Οι ”παπαγάλοι” του Πατριαρχείου, πετούν ονόματα υποψήφιων, γιά να δουν τις αντιδράσεις. Δεν έχει σημασία ποιά ”γλάστρα”, ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη απόλυτα από τον Βαρθολομαίο (π.χ. Νικήτας, μητροπολίτης Δαρδανελίων), θα γίνει τυπικά αρχιεπίσκοπος στις ΗΠΑ. Η Ομογένεια ΗΠΑ έπαθε, έμαθε και τώρα αδιαφορεί. Ελάχιστα ενδιαφέρεται γιά τoν ”εκλεκτό” του Βαρθολομαίου, που θα γίνει αρχιεπίσκοπος. Το ερώτημα είναι αν θα παραμένει ως ”άτυπος αρχιεπίσκοπος”, η πηγή όλων των κακών, ο διαπλεκόμενος πρωτοπρεσβύτερος ‘Αλεξ Καρλούτσος. Επειδή ακούγεται και το όνομα του μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρου (Λαμπρινίδη), απλά αναφέρουμε ότι αυτός προορίζεται, από ”Υπηρεσίες” Τουρκίας, γιά διάδοχος του Βαρθολομαίου. Πιθανά, ενδιάμεσα, να υπηρετήσει στις ΗΠΑ, ως αρχιεπίσκοπος, γιά να αποκτήσει ”προσβάσεις” στο αμερικάνικο κατεστημένο και να προωθήσει την πώληση εκκλησιαστικής περιουσίας στις ΗΠΑ, προς όφελος του Πατριαρχείου.
Γιά να αντιληφθούμε το εκκλησιαστικό πρόβλημα στις ΗΠΑ, που οδήγησε την Ομογένεια σε συνειδητή αποχή από τις εκκλησίες που αυτή έχτισε και συντηρεί, καλό είναι να δούμε και να προβληματιστούμε από ορισμένα γεγονότα και να μην τα παραβλέπουμε. Διαφορετικά, χάνουμε την ουσία και μένουμε στα τυπικά και ανούσια, τα παραπλανητικά, που μας ”σερβίρουν” επιτήδειοι.
‘Ισαμε τα μ��σα της δεκαετίας ’90, η Αρχιεπισκοπή, τότε Βορείου και Νοτίου Αμερικής, ήταν συμπαγής, δυναμική, οικονομικά εύρωστη. Δεν είχε προβλήματα. Με ”ποίμνιο” σχεδόν 100% ‘Ελληνες μετανάστες και τα παιδιά τους που γεννήθηκαν στην αμερικάνικη ‘Ηπειρο. Στα τελευταία 23 χρόνια (από ”παραίτηση” Ιάκωβου και μετά), σιγά-σιγά φτάσαμε σε μιά νέα πραγματικότητα. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ) σήμερα, να αντιπροσωπεύει ουσιαστικά μόνο ένα ποσοστό Ελλήνων, που ούτε πλησιάζει στα 20%, ως μέλη των ενοριών. Βρήκαμε και την δικαιολογία, ως νεο-‘Ελληνες ευθυνόφοβοι και ανεπίδεκτοι μάθησης. Αποδώσαμε την μεγάλη πτώση στους… ”μικτούς γάμους”. Λες και δεν γίνονταν πριν. Δεν μας ενόχλησε, ούτε μας απασχόλησε η κατάργηση της ελληνικής γλώσσας στις εκκλησίες, η οποία χρησιμοποιήθηκε και γιά την γραφή των Ευαγγελίων, που είχε ως αποτέλεσμα να αδειάζουν οι εκκλησίες.
Η κατάργησή της, θωρήθηκε ”αναγκαία”, γιά να προσελκυστούν ”αλλόθρησκοι”. Νόμιζαν οι εκκλησιαστικοί μας ”ηγέτες” ότι με την χρήση της αγγλικής, ”αλλόθρησκοι” θα γίνουν ”χριστιανοί ορθόδοξοι” στις ΗΠΑ, ”συγκινούμενοι” από τους ορθόδοξους ”ταλιμπάνηδες” ρασοφόρους. Γι’ αυτούς, τους εκκλησιαστικούς ”κουφιοκέφαλους” τυχοδιώκτες, οι πανίσχυροι εκκλησιαστικά Καθολικοί, που επιμένουν λατινικά, είναι…”βλάκες” και εμείς είμαστε οι ”έξυπνοι”. Τα αποτελέσματα τραγικά. Οι ”αλλόθρησκοι” δεν προσελκύστηκαν και οι ‘Ελληνες Ομογενείς εγκατέλειψαν τις εκκλησίες, γεγονός που οδήγησε στην κρίση και στην παρακμή.
Κατά σύμπτωση, πολλά άλλαξαν δραματικά, από την ενθρόνιση του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολο��αίου (1991). Ο οποίος, θεώρησε ότι μπορεί να παρεμβαίνει στα των Αρχιεπισκοπών ανά την υφήλιο, με την νοοτροπία ”αποφασίζω και διατάζω”, οδηγώντας σε παραίτηση αρχιεπίσκοπους, όταν δεν ”υπακούουν”. Μάλιστα, στα τέλη της δεκαετίας ’90, ο ”οικουμενικός” χώρισε την Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής σε 10 αυτόνομες μητροπόλεις, οι οποίες λογοδοτούν απευθείας σε αυτόν, με την Αρχιεπισκοπή να υπάρχει μόνο τυπικά. ‘Ηταν και η αρχή του τέλους γιά την Εκκλησία μας στην Αμερική, όπως αποδείχτηκε.
Ο Βαρθολομαίος, με την εγωμανία και την εμφανή κομπλεξική ανασφάλειά του, εφάρμοσε και εφαρμόζει (ετο��μάζεται να χωρίσει και την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας σε μητροπόλεις), πιστά το δόγμα ”divide et empera” (διαίρει και βασίλευε). Σε ότι αφορά την Αμερική, μαζεύει και το ”χοντρό” χρήμα, μέσω του ”εισπράκτορά” του φάδερ ‘Αλεξ (Καρλούτσου). Και εμείς, οι αφελείς, αναρωτιόμαστε ”γιατί έχει οικονομικά προβλήματα η Αρχιεπισκοπή” και γιατί χάνονται τα ελληνικά σχολεία που έχτισαν Ομογενείς και τα κλείνει η Αρχιεπισκοπή, δηλ. η ”θυγατρική επιχείρηση” του Βαρθολομαίου.
Παράλληλα, επειδή δεν έχει νομική υπόσταση εκτός Κων/πολης, γιά να δικαιολογεί τον τίτλο ”οικουμενικός”, προσπάθησε και πέτυχε, ως αρχή, να διαλύσει την ενορία Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια Νέας Υόρκης και να αρπάξει την περιουσία της. Δεν είναι τυχαία και η πρόσφατη περίπτωση με την μητρόπολη Σικάγου, όπου ο νέος μητροπολίτης -επιλογή Βαρθολομαίου- Ναθαναήλ, αυθαίρετα, έβαλε γιά πώληση περιουσία της μητρόπολης, συνολικής αξίας 11-12 εκατ. δολάρια.
Μόνο τα τελευταία 23 χρόνια (από 1996), υπολογίζεται ότι περίπου 150 εκατ. δολ. από ΗΠΑ, πήγαν στο Φανάρι. Δηλαδή, τα περισσότερα, σε λογαριασμούς σε ευρωπαϊκές πόλεις. Αν συνυπολογιστούν τα ”χαράτσια” από ευρωπαϊκές μητροπόλεις, αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, η χρονιάτικη χορηγία της Ελλάδας (5 εκατ. ευρώ, σε μετρητά, μέσω γεν. προξενείου Κων/πολης), οι ατομικές χορηγίες ”θεοφοβούμενων πιστών”, επιχειρηματιών κλπ από Ελλάδα και αλλού (εκτός ΗΠΑ) τότε μιλάμε γιά ένα πολύ μεγάλο ποσό, που πλησιάζει το μισό δισεκατομμύριο. Μα, καλά. Πόσες ανάγκες έχει το οικουμ. Πατριαρχείο; Και γιατί να φτάνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε χρεοκοπία, επειδή το Πατριαρχείο παίρνε�� το περισσότερο χρήμα, απευθείας από τους ”πιστούς, άρχοντες” και λοιπούς στις ΗΠΑ; Και δεν αναφερόμαστε στο επίσημο ”χαράτσι” Αρχιεπισκοπής-Μητροπόλεων.
Ενδεικτική και η πρόσφατη περίπτωση με το ”αυτοκέφαλο” της Εκκλησίας Ουκρανίας, όταν ο φιλοχρήματος Βαρθολομαίος, με απαίτηση ΗΠΑ (οι οποίες τον ”κρατούν” σε ορισμένα ”καρλούτσια” ζητήματα) και με αντάλλαγμα 20 εκατ. δολ., την παραχώρησε, ερχόμενος σε αντίθεση (και ρήξη) με όλους τους προκαθήμενους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
(Αύριο το β’ μέρος)ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.051