Φοβερή καταγγελία για μίζα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΓΑΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣmiza
Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα ο Δημήτρης Γαλακτόπουλος,υιός του Ολυμπιονίκη και Διευθυντή του Ολυμπιακού Σταδίου Πέτρου Γαλακτόπουλου με πολύ σοβαρό αντικείμενο. Παρών
στην συνέντευξη και ο συνήγορός του, γνωστός δικηγόρος της Λάρισας κ.Λεωνίδας Κουμπούρας.

Αντικείμενο της συνέντευξης ήταν οι καταγγελίες του(μηνύσεις κλπ) στη Δικαιοσύνη,ότι από τον οργανισμό «Κοινωνία της Πληροφορίας» του ζήτησαν για εταιρείες που εκπροσωπούσε μίζα 3-5% και προκαταβολή 60 χιλιάδων ευρώ «για διευκόλυνση λόγω δανείου».

Αυτά είπε και σήμερα στη συνέντευξη.Είπε επίσης ότι εποπτεία στην «Κοινωνία της Πληροφορίας» εκείνη την περίοδο (Δεκέμβριος 2014) είχε ο κ.Πτωχός,σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά,χωρίς βέβαια να αποδώσει οποιαδήποτε ευθύνη η γνώση στον σύμβουλο.Απλά η επισήμανση υπογραμμίζει τον πολιτικό έλεγχο στον οργανισμό στον οποίο καίρια διευθυντική θέση έχει ο κ.Ιωαννίδης.

Ο κ.Γαλακτόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα τις καταγγελίες του και μέσα στις καταγγελίες που στάλθηκαν στη Δικαιοσύνη περιλαμβάνεται και το επίμαχο email με το οποίο ζητείται η μίζα του 3-5% και τα 60 χιλιάρικα.

Και μόνη η διατύπωση του email φωνάζει απο μακριά.Κραυγάζει! Και δημοσιεύθηκε πρώτα σε σάίτ του Στ.Κούλογλου,το οποίο δεν θα περιλάμβανε κανείς και στους πολέμιους της σημερινής κυβέρνησης.

Εντύπωση (σε εμάς αλγεινή) προκάλεσε η απάντηση που έδωσε το στέλεχος της «Κοινωνίας της Πληροφορίας κ.Γ.Τσακογιάννης με επιστολή του που δημοσιεύθηκε στην «Αυγή»

Τα δημοσιεύουμε και τα δυο.Και το email που κραυγάζει απο μακριά για μίζα και την απάντηση του «νέου ήθους»,δηλαδή του κ.Τσακογιάννη και βγάλτε συμπεράσματα:

Η ΜΙΖΑ
Το εν λόγω e-mail που έχει ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου του 2014 και αποστολέα τον κ. Δημήτρη Λιούλια αναφέρει:

«Καλημέρα,

1. ΈΡΓΑ DIGI L/C/R
Θα υπάρξει παρέμβαση να μπουν και να περάσουν στις 18.12
Δεν θα γίνει μόνο ένα ΔΣ μέχρι τέλος του έτους.
Ανεξαρτήτως αποτελέσματος Προεδρικής εκλογής θα πραγματοποιηθούν ΔΣ κανονικά από την αρχή του επόμενου έτους.
Ετοίμασε άλλη μία εισήγηση για άμεσο κλείσιμο για το 2014 ��αι να οργανώσουμε τις επόμενες.

1. Το 3% να γίνει 5% λόγως λάθους συνεννόησης
2. Ζητήθηκαν 60Κ μέχρι τέλος έτους για να κλείσει δάνειο . ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ­ ΤΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ­ ΑΠΛΑ ΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ.

2. ICT
Πάμε και για τα 27. Να δούμε συμφωνία (Θα είναι και του Πάνου στη συμφωνία εκτός εάν τα τρέξει ο ίδιος με Anthony).
Θα ήθελα να αναλάβω όλες τις υλοποιήσεις των έργων που δεν έχουν δοθεί. Κλείνουμε συμφωνία και ορίζουμε χρονοδιάγραμμα επίλυσης προβλήματος.
Δες τα και προχωράμε με άμεσες ενέργειες.»

Η «ΑΠΑΝΤΗΣΗ»:

Η επιστολή του διευθύνοντος Συμβούλου της ΚτΠ Γεώργιου Τσακογιάννη έχει ως εξής:

Ανακοίνωση της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ σχετικά με το δημοσίευμα του TVXS για «υπόθεση εκβιασμού»

Την Πέμπτη 9/4/2015 το TVXS δημοσίευσε «καταγγελία» του κου Δημήτρη Γαλακτόπουλου ο οποίος καταφέρεται κατά της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ ΑΕ) για τα έργα κρατικών ενισχύσεων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί οι επιχορηγήσεις στις εταιρίες. Τα έργα αυτά, δεν έχουν εκκαθαριστεί λόγω αποστολής τους από την εταιρεία στο ΣΔΟΕ, όπως ομολογεί και ο ίδιος ο κ. Γαλακτόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται ως άμεσα θιγόμενος, ενώ απλά ενεργεί, όπως ισχυρίζεται, ως σύμβουλος των εταιρειών που ερευνώνται από τις Αρχές.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι η καθυστέρηση την οποία επικαλείται ο κ. Γαλακτόπουλος αφορά το ΣΔΟΕ και όχι την ΚτΠ ΑΕ, αφού ο ίδιος αναφέρει ότι η «υπόθεση παρέμενε στάσιμη επί δύο χρόνια, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες του ΣΔΟΕ και χωρίς να έχουν καταβληθεί οι επιχορηγήσεις στις εταιρίες». Είναι, επομένως, άξιον απορίας γιατί ο κ. Γαλακτόπουλος καταγγέλλει την ΚτΠ ΑΕ και όχι τις ελεγκτικές Αρχές, όπου βρίσκονται οι υποθέσεις του. Το δημοσίευμα συνεχίζει, «η υπόθεση πήγαινε από αναπομπή σε αναπομπή» (από το ΣΔΟΕ, προφανώς;), μέχρι τη στιγμή κατά την οποία συμβαίνει τ�� ακατανόητο και ο κ. Γαλακτόπουλος έρχεται σε συνεννόηση με κάποιον στην ΚτΠ ΑΕ για υπόθεσή του που ερευνάται από το ΣΔΟΕ!

Πέραν του παραλόγου της καταγγελίας, αυτή γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση και χωρίς να παρατίθενται αντικειμενικά στοιχεία, πέραν ενός ημιασυνάρτητου e-mail και μιας κατάστασης πληρωμών. Αυτά, αφενός δεν στοιχειοθετούν απάτη και εκβιασμό, αφετέρου δεν παραπέμπουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα της διοίκησης της ΚτΠ ΑΕ. Μάλιστα, από το δημοσιοποιούμενο από τον ίδιο επίμαχο μήνυμα, και εφόσον αυτό είναι αληθές, προκύπτει με τον πλέον σαφή και προκλητικό τρόπο ότι όχι μόνο δεν εξαπατήθηκε ή εκβιάστηκε, όπως επικαλείται, αλλά, αντιθέτως, ότι ο ίδιος ο καταγγέλλων είχε άνομες συναλλαγές με εξωτερικό συνεργάτη της ΚτΠ ΑΕ προκειμένου να ωφεληθεί ο ίδιος και οι επιχειρήσεις τις οποίες εκπροσωπεί εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο φερόμενος ως εξαπατηθείς και εκβιαζόμενος αποκρύπτει τους λόγους για τους οποίους δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και στις Αστυνομικές Αρχές για καταγγελία των αδικημάτων αυτών κατά το χρόνο τέλεσής τους, αλλά προβαίνει σε καταγγελία σε τηλεοπτικό σταθμό μετά την παρέλευση 4 μηνών! Αποφεύγει δε επιμελώς να αναφέρει υπό ποια έννοια του ασκήθηκε εκβιασμός, δεδομένου ότι η εταιρεία του «European Infosystems», δεν είναι η ίδια δικαιούχος κρατικής ενίσχυσης και, ως εκ τούτου, δεν έχει καμία απολύτως οικονομική συναλλαγή με την ΚτΠ ΑΕ.

Εξ άλλου, ο κ. Δημήτρης Λιούλιας, ο οποίος φέρεται ότι «προθυμοποιήθηκε» να διεκπεραιώσει εκκρεμείς υποθέσεις για λογαριασμό του καταγγέλλοντος, απασχολή��ηκε στην εταιρεία νομίμως ως εξωτερικός συνεργάτης επί δίμηνο για την κάλυψη πρόσκαιρων υπηρεσιακών αναγκών και αποκλειστικά στην υποστήριξη της δράσης χρηματοδότησης «Εκσυγχρονισμός Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων», η οποία ουδεμία σχέση έχει με τις δράσεις digi-retail, digi-content και digi-lodge, στις οποίες αναφέρεται ο καταγγέλλων. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που έχει σημασία είναι ότι το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της εταιρείας προβλέπει επακριβώς συγκεκριμένες διαδικασίες λήψης αποφάσεων, καθώς και διακριτούς ρόλους (από το αρχικό στάδιο της εισήγησης έως το τε��ικό στάδιο του Διοικητικού Συμβουλίου), ώστε να διασφαλίζεται ότι κανένα μεμονωμένο στέλεχος δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης σε οποιαδήποτε διαδικασία εκτός των αρμοδιοτήτων του.

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ αναμένει την ολοκλήρωση της διερεύνησής της από τις αρμόδιες εισαγγελικές και ελεγκτικές Αρχές, στις οποίες έχει παραδώσει όλα τα στοιχεία εκείνων των έργων κρατικών ενισχύσεων για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες παρατυπιών. Έχει δε, με αποφάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου, καθιερώσει ένα αυστηρό πλαίσιο διοικητικών ελέγχων και επιτοπίων επαληθεύσεων, προκειμένου να εξασφαλίσει την πιστή τήρηση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας από τους χρηματοδοτούμενους όλων των δράσεων κρατικών ενισχύσεων.

Η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ θα επιμείνει στην ουσιαστική διερεύνηση των υποθέσεων οι οποίες εκκρεμούν και θα υπερασπισθεί την αξιοπιστία της και τη φερεγγυότητα των στελεχών της και των μελών της διοίκησής της μέσω της Δικαιοσύνης, στην οποία και θα απευθυνθεί άμεσα με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα, το οποίο έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης προσπάθειας κατασυκοφάντησης της διοίκησης της εταιρείας με αθέμιτους τρόπους μέσω διαφόρων e-mails.

Επισημαίνεται ότι, ο σταθμός TVXS δεν αναρωτήθηκε ούτε για το βάσιμο της καταγγελίας, ούτε για το ετεροχρονισμένο, ούτε τελικά για τη σκοπιμότητά της. Επικοινώνησε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με τον κ. Λιούλια, αλλά δεν θεώρησε σημαντικό να επικοινωνήσει με τα καταγγελλόμενα στελέχη της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ πριν προβεί στη δημοσίευση της «καταγγελίας». Είναι γεγονός ότι η επαλήθευση δεν βοηθάει στη δημιουργία εντυπώσεων.

Γεώργιος Τσακογιάννης

Διευθύνων Σύμβουλος

Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ

Η σύνταξη του tvx.gr σημειώνει:

Ο κ. Τσακογιάννης δεν απαντά επί της ουσίας στην καταγγελία και συγκεκριμένα σε τι αποσκοπούσε το email που απέστειλε ο κ. Δημήτρης Λιούλιας, συνεργάτης του διευθύνοντος συμβούλου στην ΚτΠ το επίμαχο διάστημα, προς τον καταγγέλοντα κ. Δημήτρη Γαλακτόπουλο, με το οποίο ζητούσε προμήθεια 3-5% και 60.000 ευρώ μετρητά. Πώς συμβιβάζεται το γεγονός σύμβουλος της διοίκησης της ΚτΠ να έχει οικονομικές συναλλαγές με επιχείρηση η οποία διεκδικεί χρηματοδότηση από την ΚτΠ;

Όπως αναφέραμε και στο αρχικό δημοσίευμα ο ίδιος ο κ. Λιούλιας στον οποίον απευθυνθήκαμε, καθώς αυτόν αφορούσε η καταγγελία, είπε ότι είχε συναλλαγές ως επαγγελματίας του χώρου.

Σε ότι αφορά την επικοινωνία του tvxs.gr με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΠ Γεώργιο Τσακογιάννη, σημειώνουμε ότι αυτή επιχειρήθηκε όμως ο κ. Τσακογιάννης είχε το κινητό του κλειστό.

To tvxs.gr επικοινώνησε επίσης και με το αρμόδιο υπουργείο από όπου έλαβε την απάντηση ότι «θα δει το δημοσίευμα και θα διερευνήσει το θέμα».

Εμείς προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με το κινητό του κ.Ιωαννίδη και απλά δεν απαντά.

Δεν υιοθετούμε φυσικά τις καταγγελίες μέχρι αυτές να επιβεβαιωθούν και δικαστικά.Μας εξοργίζει όμως η απάντηση του κ.Τσακογιάννη, οποίος φαίνεται ότι μας εκλαμβάνει όλους ως ανόητους υπηκόους…

Ο κ.Γαλακτόπουλος κοινοποίησε τις καταγγελίες και στον αρμόδιο Υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο και ελπίζουμε ότι θα γίνει πραγματική έρευνα.

Θα χρειαστεί περισσότερο απο δυο ώρες να βρου�� αν και ΠΟΙΟΣ είχε ανοιχτό δάνειο στην Κοινωνία της Πληροφορίας;Αν υπάρχει τέτοιο δάνειο τι κάνει νιάου στα κεραμίδια;

Του Γιάννη Ντάσκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.659