• Αρχική
  • Αρθρογραφία
  • Χθεσινή είδηση: Ισραήλ προς Κύπρο: “Μαζί σε όλα – Σε 10 χρόνια θα είναι ανάρπαστα τα κυπριακά ομόλογα”!

Χθεσινή είδηση: Ισραήλ προς Κύπρο: “Μαζί σε όλα – Σε 10 χρόνια θα είναι ανάρπαστα τα κυπριακά ομόλογα”!Κάποιες φορές οι ιστορίες και τα ανέκδοτα διδάσκουν
%25CE%25B5
Ήταν ένας πάμπλουτος Εβραίος που είχε τρεις γιους. Όταν κάποτε αρρώστησε βαριά και ένοιωσε ότι πλησίαζε το τέλος του, κάλεσε τα παιδιά του στο κρεβάτι του και τους είπε: «Παιδιά μου, νοιώθω ότι θα σάς αφήσω χρόνους… Να έχετε την ευχή μου… Αλλά όταν πεθάνω, σάς παρακαλώ, να μού βάλετε μερικά χρήματα στο φέρετρο, εκεί που θα πάω να έχω κι εγώ λεφτά για τις ανάγκες μου.

Πεθαίνει λοιπόν, και στην κηδεία του στέκονται οι οικείοι του μπροστά στο φέρετρο. Σκύβει η μητέρα στον πρώτο γιο και τού λέει: «Θυμάσαι που ο πατέρας σου σάς ζήτησε κάτι πριν πεθάνει;».
Βγάζει ο Ισαάκ ένα εκατομμύριο από την τσέπη του και το ρίχνει στο φέρετρο. Το βλέπει ο Ιακώβ, βγάζει και αυτός ένα εκατομμύριο από την τσέπη του και το ρίχνει στο φέρετρο.
Τι να κάνει, ο τρίτος γιος ο Μωυσής, βγάζει το μπλοκ των επιταγών, κόβει μια επιταγή τριών εκατομμυρίων, σκύβει, την ρίχνει στο φέρετρο και παίρνει πίσω τα δύο εκατομμύρια, λέγοντας: «Καλοφάγωτα πατέρα τα λεφτά εκεί που θα πας …».

Σχόλιο: Γιατί σε δέκα χρόνια ρε παιδιά θα έχουν αξία μεγάλη και τώρα έχουν μηδενική έτσι όπως το θέτετε, μήπως γιατί δεν έχουν εκδοθεί; Ή μήπως τα ομόλογα επειδή είναι μεταβιβάσιμα θα έχουν και αξία;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Οι Ινδιάνοι μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά. …

Βοηθάτε αλλήλους.

Ξημερώματα Τρίτης και ενώ το αντρόγυνο κοιμάται χτυπάει το κουδούνι. Ξυπνάει ο άντρας, πηγαίνει σ…

Το σκυλακι

Ο μικρός κορεάτης λέει στο μπαμπα του: Μπαμπά θέλω ενα σκυλάκι!!!Και απανταει ομπαμπας: Πείνασε τ…
Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.286