Skip to main content

«Χρυσή τομή» για τα δικαστήρια του Πειραιά

το κτιριο της «Κεράνης» (πάνω) και η Ράλλειος Σχολή όπου προτείνεται να εγκατασταθούν τα δικαστήρια του Πειραιά

Προς συμβιβαστική επίλυση οδεύει το ζήτημα της μεταφοράς των δικαστηρίων Πειραιά που έχει προκαλέσει πληθώρα αντιπαραθέσεων, καθώς οι δικηγόροι και οι εκπρόσωποι πολλών ακόμα φορέων της πόλης αντιδρούν στην προοπτική μετακόμισής τους από το κέντρο του Πειραιά στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη, σε κτίριο όπου στεγάζονταν οι παλιές καπναποθήκες «Κεράνης».
Σε χθεσινή σύσκεψη, που έγινε στο
υπουργείο Δικαιοσύνης, εκπρόσωποι φορέων του Πειραιά πρότειναν στον υπουργό Χ. Αθανασίου και στον γ. γραμματέα Ν. Κανελλόπουλο να μεταστεγαστούν το (πολιτικό) Εφετείο και Πρωτοδικείο και οι αντίστοιχες εισαγγελίες στη Ράλλειο Σχολή, την οποία παραχωρεί ο δήμος για τον σκοπό αυτό.

Το υ��ουργείο «βλέπει» θετικά τη σχετική πρόταση για τη μεταφορά αυτή, που θα μπορεί να γίνει όταν ολοκληρωθούν οι αναγκαίες εργασίες ανακατασκευής της. Ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι του υπουργείου εισηγήθηκαν να μεταφερθούν προσωρινά στο κτίριο «Κεράνης» τα διοικητικά δικαστήρια, το Ειρηνοδικείο και Πταισματοδικείο Πειραιά μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στη Ράλλειο Σχολή. Τότε τα μεν πολιτικά δικαστήρια θα μεταφερθούν στη Ράλλειο, ενώ τα διοικητικά, το Ειρηνοδικείο κ.λπ. θα στεγαστούν στο κτίριο της οδού Σκουζέ (όπου στεγάζονται σήμερα τα δικαστήρια Πειραιά), αφού πραγματοποιηθούν προηγουμένως όλες οι αναγκαίες βελτιώσεις.

Η μεταστέγαση στις καπναποθήκες «Κεράνης» αποφασίστηκε αρχικά και για να εξοικονομηθεί ποσό 1 εκατ. ευρώ ετησίως από την καταβολή ενοικίων, αφού το κτίριο αυτό ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2002 με στόχο να στεγάσει κατά καιρούς διάφορα υπουργεία, να εξυπηρετήσει ανάγκες του Κοινοβουλίου κ.λπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης