Skip to main content

Χρόνια πολλά στον αμερικανικό Στρατό από έναν ‘απατεώνα�� πεζοναύτη

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F01%252Fbutler
butler trump slpress.grΒαγγέλης ΓεωργίουΗ μέρα (27 Μαΐου) είναι ιερή για τις ΗΠΑ, τον λαό τους και περισσότερο για το αμερικανικό Στρατό. Είναι αφιερωμένη στα εκατομμύρια των νεκρών του αμερικανικού στρατού τόσο κατά τη διάρκεια των αναρίθμητων πολέμων όσο και στην ευρύτερη θητεία τους. Αξίζει λοιπόν να φέρουμε στη μνήμη μας τα λόγια ενός από τους θρύλους του στρατού των ΗΠΑ, του στρατηγού των Πεζοναυτών Smedley Butler. Τη δεκαετία του 1930, ο στρατηγός αηδιασμένος απ�� το κατεστημένο, τους πολιτικούς, τις τραπεζίτες και τις τακτικές των μεγαλοεπιχειρήσεων εις βάρος άλλων χωρών μίλησε έξω από τα δόντια το 1933. Ίσως πρόκειται για τον πιο αποκαλυπτικό λόγο Αμερικανού υψηλόβαθμου αξιωματικού.
«Ο πόλεμος είναι απλά μια απάτη (racket). Πιστεύω πως μια απάτη περιγράφεται καλύτερα ως κάτι που δεν γίνεται αντιληπτό από την πλειονότητα των ανθρώπων. Μόνο μια μικρή ομάδα εκ των έσω γνωρίζει τι συμβαίνει. Διεξάγεται προς όφελος ελάχιστων εις βάρος των μαζών.Πιστεύω στην επαρκή άμυνα στα σύνορά μας και τίποτα άλλο. Αν έρθει εδώ ένα κράτος για να μας πολεμήσει, τότε θα πολεμήσουμε. Το πρόβλημα με τις ΗΠΑ είναι ότι όταν το δολάριο κερδίζει μόνο το 6% εδώ, τότε γίνεται ανήσυχο και πηγαίνει στο εξωτερικό για να αποσπάσει το 100%. Στη συνέχεια, η σημαία ακολουθεί το δολάριο και οι Αμερικανοί στρατιώτες ακολουθούν τη σημαία.Δεν θα πήγαινα ξανά στον πόλεμο, όπως έκανα, για να προστατέψω μερικές κακές επενδύσεις κάποιων τραπεζιτών. Για δύο μόνο πράγματα θα άξιζε να πολεμήσουμε. Το ένα είναι η υπεράσπιση των σπιτιών μας και ο άλλος η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των ΗΠΑ. Ο πόλεμος για οποιονδήποτε άλλο λόγο είναι απλά μια απάτη.
Smedley ButlerΔεν υπάρχει κάποιο κόλπο σε αυτή την απάτη στο οποίο απλά εθελοτυφλεί η στρατιωτική συμμορία. Υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που πρόθυμα θα υποδείξουν τον εχθρό, [υπάρχουν επίσης] οι «σκληροί άνδρες�� που θα συντρίψουν τον εχθρό, οι εγκέφαλοι που θα σχεδιάσουν και θα προετοιμάσουν τον πόλεμο και το μεγάλο αφεντικό, ο υπερεθνικιστής καπιταλιστής.Ίσως να φαίνεται περίεργο που ένας στρατιωτικός κάνει τέτοιες παρομοιώσεις αλλά με αναγκάζει η αλήθεια. Πέρασα 33 χρόνια και τέσσερις μήνες στην ενεργό στρατιωτική υπηρεσία στο πιο επίλεκτο σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων, τους Πεζοναύτες. Υπηρέτησα σε όλους τους βαθμούς από εκείνη του υπολοχαγού μέχρι τον στρατηγό. Και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ξόδεψα το μεγαλύτερο μέρος της θητείας μου να έχω το ρόλο του υψηλόβαθμου «σκληρού άνδρα» για τις μεγάλες εταιρείες, τη Wall Street και τους τραπεζίτες. Με λίγα λόγια, ήμουν ένας απατεώνας, ένας γκάνγκστερ του καπιταλισμό.Εκείνη την περίοδο απλά το υποψιαζόμουν ότι ήμουν μέρος της απατεωνιάς, αλλά τώρα είμαι σίγουρος. Όπως όλοι οι επαγγελματίες στρατιωτικοί, ποτέ δεν έκανα μια δική μου σκέψη, ώσπου έφυγα από την υπηρεσία. Οι διανοητικές μου ικανότητες παρέμειναν σε αναστολή, ενώ υπάκουα στις εντολές των ανωτέρων μου. Αυτό είναι χαρακτηριστικό για όλους τους εν ενεργεία στρατιωτικούς.Βοήθησα να καταστεί το Μεξικό, ειδικά το Tampico, ασφαλές για τα αμερικανικά πετρελαϊκά συμφέροντα το 1914. Βοήθησα να γίνουν η Αϊτή και η Κούβα ένα αξιοπρεπές μέρος για τους ανθρώπους της National City Bank για να εισπράττουν. Βοήθησα στον βιασμό μισής ντουζίνας δημοκρατικών κρατών της Κεντρικής Αμερικής για λογαριασμό της Wall Street.Το ιστορικό τέτοιων βρωμοδουλειών είναι μεγάλο. Βοήθησα να «καθαρίσει» η Νικαράγουα για τον διεθνή τραπεζικό οίκο Brown Brothers το 1909-1912 (μωρέ που έχω ξανακούσει αυτό το όνομα;). Έφερα φως στη Δομινικανή Δημοκρατία για τα συμφέροντα της αμερικανικά συμφέροντα ζάχαρης το 1916. Στην Κίνα, συντέλεσα να κάνει ανεμπόδιστα δουλειές η Standard Oil. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών […] είχα κάνει πολλές καλές βρωμοδουλειές. Κοιτάζοντας πίσω στο παρελθόν, αισθάνομαι ότι θα μπορούσα να δώσω μερικές συμβουλές στον Αλ Καπόνε. Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να επεκτείνει τις απατεωνιές του σε τρεις περιοχές. Εγώ το κατάφερα σε τρεις ηπείρους«.butler
Χρόνια πολλά στις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις λοιπόν…
slpress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης