“ΧΤΥΠΗΣΑΜΕ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ”

saassasasaΣχόλιο:Κολομβία και Ελλάδα είναι αδελφές χώρες έχουν πολλά κοινά ,διαβάστε τα δυο άρθρα που ακολουθούν και θα δείτε και και προσοχή στους καρδιοπαθείς. Ο Διοικητής Ασφαλείας Χρήστος Παπαζαφείρης μας μιλάει γιατην απίστευτη υπόθεση που σόκαρε την Ευρώπη.
Γιάννης Ντάσκας Γιάννης Ντάσκας
Απίστευτο!…
Ποιός φανταζόταν ότι οι κλοπές ιατρικών πανάκριβων μηχανημάτων απο τα ελληνικά νοσοκομεία (Αγιος Σάββας, Λαμία, Λάρισα, Βόλος κ.α.) θα σχετίζονταν με τα φοβερά καρτέλ ναρκωτικών της Κολομβίας και τους διαδόχους του Πάμπλο Εσκομπάρ;
Ποιός θα φανταζόταν ότι σχεδόν ταυτόχρονα με το γιό του Εσκομπάρ που ήρθε να παρουσιάσει βιβλίο για τον πατέρα του στην Ελλάδα ήρθαν και Κολομβιανοί που επέβλεπαν την κλοπή των μηχανημάτων;
Ποιός θα φανταζόταν ότι αυτά τα μηχανήματα τα ήθελαν τα φοβερά αιμοσταγή καρτέλ για να βλέπουν στις ..κοιλιές των μεταφορέων ναρκωτικών αν υπάρχουν όλα τα “αυγά” με τα ναρκωτικά ή αν τα έκλεψαν κάποια μέλη της αλυσίδας;Ποιός να φανταζόταν ότι αυτά τα μηχανήματα τα χρειάζονταν για να κόβουν κεφάλια των ναρκομεταφορέων;

Αυτά όλα αποδείχθηκαν ακριβή μετά από έρευνα σε χρόνο ρεκόρ απο την Ασφάλεια Αττικής.Τα ιατρικά μηχανήματα βρέθηκαν και ξεκίνησε η διαδικασία κατάσχεσης στην…Κολομβία.Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Η Ασφάλεια Αττικής πριν χρόνια (Ραχωβίτσας – Αγγελάκος) είχε εξαρθρώσει τα πρωτοφανή κυκλώματα μεταφοράς ναρκωτικών απο την Κολομβία με κορυφαίους Έλληνες εφοπλιστές (Λαιμός, Χαϊκάλης, Κονδυλιός κ.α.) που καταδικάστηκαν αμετάκλητα για μεταφορά τόνων ναρκωτικών με πλοία.Είναι προφανής η διατήρηση ανοιχτών διαύλων Ελλάδας – Κολομβίας που έχουν ανοιξει εδώ και δεκαετίες.
“Η Ελληνική Αστυνομία έχει και ικανότητα και στελέχη με εμπειρία, τόλμη και αφοσίωση στο καθήκον προστασίας του Ελληνικού λαού. Κυριολεκτικά δεν κοιμάται καμία υπηρεσία όλο το 24ωρο και η κοινή γνώμη δεν πληροφορείται το εύρος των εγκλημάτων που εξιχνιάζονται” μας είπε χθες ο Διοικητης της Ασφάλειας Αττικής κ. Χρήστος Παπαζαφείρης και πρόσθεσε:
“Η υπόθεση αυτή ήταν εξαιρετικά δύσκολη και πρωτοφανής στα χρονικά.Καταφέραμε όμως να συνδυάσουμε πολύ γρήγορα γεγονότα, πληροφορίες και πρόσωπα και τους αιφνιδιάσαμε σε μια υπόθεση που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη και θα μπορούσε να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στον κρίσιμο τομέα της υγείας.Χτυπήσαμε τα καρτέλ Κολομβιανών ναρκωτικών στην καρδιά και ανακαλύψαμε τους μυστικούς δρόμους προς την Ελλάδα και την Ευρώπη”.
Στο παρελθόν είχε αποκαλυφθεί οτι καρτέλ ναρκωτικών είχε προσεγγίσει δικαστές και περίμενε να μετατραπούν τα ισόβια σε …αθώωση στο δεύτερο βαθμό. Είχαν λογαριάσει όμως χωρίς την Αστυνομία, η οποία ειδοποίησε την Δικαιοσύνη ότι είχε καταγράψει συνομιλίες δικαστών και καρτέλ και το σχέδιο απέτυχε παρότι τα χρήματα είναι αμύθητα…
Πως εντόπιζαν τους “στόχους”
Τρεις Κολομβιανοί ηλικίας 20, 37 και 50 ετών είναι, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι οι κλέφτες του πανάκριβου ιατρικού εξοπλισμοί από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας στην Αθήνα αλλά και από τα νοσοκομεία της Λάρισας, της Λαμίας και του Βόλου.
Οι δράστες βρίσκονται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής, ενώ η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε μέρος των μηχανημάτων που θα επιστραφούν στα νοσοκομεία απ’ όπου εκλάπησαν. Την πολύκροτη υπόθεση εξιχνίασε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (ΔΑΑ), ενώ σε ανακοινώσεις προχώρησε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής Χρήστος Παπαζαφείρης.
Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας προέκυψε ότι οι τρεις Κολομβιανοί μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή τους ήρθαν τον Μάιο στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, ήρθαν μέσω Τουρκίας με πορτογαλικά διαβατήρια ενώ στη συνέχεια έφυγαν στις 25 Μαΐου μέσω Ισπανίας.
Όσο ήταν στην Ελλάδα, νοίκιαζαν διαμερίσματα και “παίζανε” τους τουρίστες επισκεπτόμενοι διάφορα μέρη της χώρας μας. Όταν εντόπιζαν το νοσοκομείο το οποίο επρόκειτο να χτυπήσουν, νοίκιαζαν άλλο διαμέρισμα που βρισκόταν κοντά στη λεία τους και άρχιζαν να το παρακολουθούν.
Μάλιστα δεν δίσταζαν να υποδυθούν και τους ασθενείς, προκειμένου να κάνουν “επιτόπια έρευνα”, κατόπτευση του χώρου, αλλά και να έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό των τεσσάρων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ώστε να είναι σίγουροι για τα μηχανήματα που θα “χτυπούσαν”.
Όταν είχαν βεβαιωθεί για το τί θα “έπερναν”, χτυπούσαν με αστραπιαία ταχύτητα, αμπαλάριζαν τα κλοπιμαία και τα έστελναν ταχυδρομικώς σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Λογάριαζαν όμως χωρίς τον “ξενοδόχο”…το σήμα που είχε δοθεί στην ίντερπολ έκανε τη δουλειά του.
Οι Ελληνικές αστυνομικές αρχές, σε συνεργασία με την αστυνομία της πρωτεύουσας τ��ς Κολομβίας Μποκοτά, προχώρησαν σε έρευνες εντοπίζοντας, πιθανώς σε ταχυδρομείο, δύο δέματα με ιατρικό εξοπλισμό τα οποία είχαν σταλεί από δυο Ελληνικά νοσοκομεία.
Από κει και μετά η “ταυτότητα” που υπήρχε πάνω στα εργαλεία, έκανε δυνατή την “ανίχνευσή” τους.
Μηχανήματα που είχαν κλαπεί:
Από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας οι δράστες είχαν αφαιρέσει εξαρτή��ατα για κολονοσκοπήσεις-γαστροσκοπήσεις αλλά και βρογχοσκόπια.
Στη Λάρισα, έκλεψαν δύο κολονοσκόπια και δύο γαστροσκόπια από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.
Νωρίτερα είχε σημειωθεί ακόμη ένα «χτύπημα» από τη συμμορία που έχει βάλει στο στόχαστρό της ιατρικά μηχανήματα, αυτή τη φορά στη Λαμία.
Στο Βόλο είχε παραβιαστεί η πόρτα του γαστρεντερολογικού ιατρείου που βρίσκεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο ισόγειο του νοσοκομείου.http://ntokoumenta.gr
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΚΑΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝΕίχαμε κόκα, βρήκαμε ηρωίνη, και ο Σταύρος Κοσκωτάς… «καθαρίζει»!Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Στη λίστα Λαγκάρντ, ο ιδιοκτήτης της βίλας που έκρυβε το λευκό θάνατο. Στέλεχος της Δίωξης Ναρκωτικών μάς είπε ότι η υπόθεση έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος από αυτό που έχει φανεί ώς τώρα και οι διαστάσεις της στη μεταφορά τόνων ηρωίνης στη�� Ευρώπη θα φανούν στο άμεσο μέλλον
Πιάσαμε τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος… Ρεκόρ… Μας έρχεται «καθαρός» και ο ρέκορντμαν φυγοδικίας Σταύρος Κοσκωτάς… Μετά 26 χρόνια… Τον Ιούνιο υπάρχουν ειδήσεις…
«Στην υπηρεσία μας περιήλθαν πληροφορίες από αλλοδαπές αρχές δίωξης ναρκωτικών για εισαγωγή, κατοχή, συσκευασία και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και συγκεκριμένα ηρωίνης προερχόμενη από ασιατικές χώρες (Ιράν-Ιράκ, Αφγανιστάν) με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες μέσω Ελλάδας με containers τα οποία εξωτερικά γράφουν “ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ”. Κατά τις πληροφορίες αυτές, άτομα τουρκικής καταγωγής που έχουν λάβει βελγική υπηκοότητα σε συνεργασία μ�� Ελληνες που διαμένουν σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ οικία στη Φιλοθέη στην οποία αποκρύπτουν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης…»
Η περικοπή αυτή αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ότι η αμερικανική DEA (Αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών) (βρίσκεται πίσω και από αυτό το ρεκόρ που έκαναν οι ελληνικές αρχές πιάνοντας 1,1 τόνο ηρωίνης, τη μεγαλύτερη ποσότητα που πιάστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Το ζεύγος Γιαννουσάκη-Σταματιάδη που προφυλακίστηκε έχει ιστορία. Ο πατέρας Γιαννουσάκης που έκανε δουλειές με γνωστά καλλιτεχνικά ονόματα της χώρας, δολοφονήθηκε από μπράβο της νύχτας… Το όνομα του Ν. Σταματιάδη, πατέρα της εν διαστάσει συζύγου του Γιαννουσάκη, βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ, η οποία δεν φαίνεται να «χτίστηκε» με ονόματα που τα μάζεψε κάποιος στην τύχη…
Ο συνήγορός τους, Σάκης Κεχαγιόγλου, επιβεβαίωσε με δήλωσή του στην «Κ.Ε.» ότι υπάρχει λογαριασμός περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ στη λίστα Λαγκάρντ, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί οι 3 από τους 6 κατηγορουμένους δεν προφυλακίστηκαν και πρόσθεσε ότι οι άλλοις τρεις (ζεύγος και ο σημερινός σύντροφος της Σταματιάδη, επιχειρηματίας Μιχάλενας) προφυλακίστηκαν και γιατί η ποσότητα ναρκωτικών είναι πολύ μεγάλη και γιατί στο στάδιο αυτό αρκούν στη Δικαιοσύνη και απλές ενδείξεις….
Η σύλληψη των Ελλήνων της βίλας και των 5-6 Τούρκων συνεργατών-διακινητών, που έμεναν στον… Αστέρα της Βουλιαγμένης, συμπίπτει με την… ιστορική επάνοδο στην Ελλάδα ενός φυγάδα που είχε γίνει διάσημος το 1988-1989.
Ο επανερχόμενος, πρώην φυγάς και νυν απόλυτα νόμιμος, είναι ο Σταύρος Κοσκωτάς, αδελφός του Γιώργου Κοσκωτά.
Διάσημος για το όνομά του αλλά και τη μυθιστορηματική εξαφάνισή του. Τα ρεπορτάζ τότε ανέφεραν ότι πιθανόν είχε καταφύγει στην… Κολομβία όπου μεσουρανούσε και ήταν αφεντικό ολόκληρων περιοχών ο, εκτός νόμου, βαρόνος των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ. Τότε ο Εσκομπάρ είχε φτάσει στο σημείο να διεκδικεί ημιεπίσημα θέση στην… πολιτική σκηνή της Κολομβίας, της οποίας έλεγε ότι θα σβήσει τα χρέη με το εμπόριο κοκαΐνης!!!
Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι που έβλεπαν τις πιάτσες γεμάτες λευκό θάνατο, δεν συμφωνούσαν με τα σχέδια του Κολομβιανού…
Πλούσιο βιογραφικό
Ο Σταύρος Κοσκωτάς είχε κατηγορηθεί ως συνεργός του αδελφού του, ήταν αντιπρόεδρος στις παντοειδείς τραπεζικές, εκδοτικές και αθλητικέ�� επιχειρήσεις αυτού και εξαφανίστηκε.
Ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε ότι πήγε στην Κολομβία… Τώρα γυρίζει ελεύθερος και με τα αδικήματα παραγεγραμμένα.
«Σε 10 ημέρες θα είναι ελεύθερος στην Ελλάδα. Ολοκλήρωσα τη διαδικασία παραγραφής των κατηγοριών εναντίον του και πια είναι ελεύθερος», μας είπε ο συνήγορός του, Τάκης Μιχαλόλιας.
«Ε»: Πού κρυ��όταν σχεδόν 30 χρόνια;
ΜΙΧ. «Δεν το ξέρω. Θα τον ρωτήσετε σε 10 ημέρες».
«Ε»: Είχε καταφύγει στην Κολομβία, όπως είχε γραφεί τότε;
ΜΙΧ. «Δεν το ξέρω και δεν προέκυψε από κάποιο στοιχείο…»
Παρακολουθώντας το ημερολόγιο των πολι��ικών εξελίξεων αλλά και το συσχετισμό τους με τη διακίνηση ναρκωτικών από το κολομβιανό καρτέλ, θυμηθήκαμε τα ρεπορτάζ για την εξαφάνιση του Σταύρου Κοσκωτά στην Κολομβία και έτσι φτάσαμε στον κ. Μιχαλόλια, ο οποίος μας αποκάλυψε ότι μόλις τώρα παίρνει το «ελευθέρας» για την επιστροφή στην Ελλάδα, όπου δραστηριοποιείται και ο αδελφός του Γιώργος μετά την αποφυλάκισή του.
Στο προσκήνιο Ελλάδα και DEA
Η «Κ.Ε.» είχε από την πρώτη στιγμή επισημάνει τόσο το ρεκόρ και τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, ότι στόχος είναι οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών και όχι οι χρήστες, όσο και τ��ν παρουσία στην αμερικανική δίωξη ναρκωτικών του Γιάννη Ραχωβίτσα, πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομίας.
Ακριβώς αυτή η εμπλοκή του πρώην υπαρχηγού της ΕΛΑΣ και η αναφορά του εγγράφου κατευθείαν στην αμερικανική DEA επαναφέρει στο προσκήνιο την Ελλάδα και Ελληνες πολίτες στον παλαιότερο «ρόλο» που αναδείχθηκε με τις περίφημες ποσότητες τόνων κοκαΐνης που έφταναν στη Δύση από την Κολομβία μέσω Ελλάδας…
Και τότε πρωταγωνιστούσε όχι μόνο η DEA αλλά και η αμερικανική κυβέρνηση με ιδιαίτερη στόχευση. Τότε στην Ελλάδα τις μεγάλες επιτυχίες στις οποίες θα αναφερθούμε πιο κάτω, υλοποίησε η Δίωξη Ναρκωτικών υπό τον κ. Ραχωβίτσα σε επίσημη συνεργασία με την DEA.
Στην έρευνα για τη μεγάλη υπόθεση της Φιλοθέης και την πρωτοφανή αποθήκευση τεράστιων ποσοτήτων ηρωίνης σε χώρο υπεράνω υποψίας, στέλεχος της Δίωξης Ναρκωτικών μάς είπε ότι η υπόθεση έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος από αυτό που έχει φανεί ώς τώρα και οι διαστάσεις της στη μεταφορά τόνων ηρωίνης στην Ευρώπη θα φανούν στο άμεσο μέλλον.
Οι δρόμοι των ναρκωτικών προς τη μεγάλη αγορά της Δυτικής Ευρώπης και από εκεί των ΗΠΑ περνούν από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία. Η Ελλάδα είναι η πρώτη πύλη από την πλευρά της Ασίας και στη μεταφορά ηρωίνης.
Η κοκαΐνη που προέρχεται κυρίως από τη Νότια Αμερική, έχει πρώτες πύλες εισόδου την Ισπανία και την Ελλάδα. Η συνεργασία Ισπανών και Ελλήνων επιχειρηματιών με το διαβόητο κολομβιανό καρτέλ κοκαΐνης είχε θέσει σε συναγερμό τις κυβερνήσεις της Δυτικής Ευρώπης καθώς οι δύο χώρες (Ελλάδα-Ισπανία) είχαν αντικαταστήσει τη διώρυγα του Παναμά από την οποία περνούσαν τα ναρκωτικά με τη συνεργασία της ίδιας της τότε κυβέρνησης του Παναμά υπό το στρατηγό Νοριέγκα.
Προσέξτε τα γεγονότα χρονολογικά και χωρίς να τα συνδέουμε μεταξύ τους:
Από το 1987 έχουν αρχίσει στα αμερικανικά ΜΜΕ τεράστια ρεπορτάζ στα οποία κατηγορείται ο δικτάτορας του Παναμά, στρατηγός Μανουέλ Νοριέγκα, για συμμετοχή στην πλημμυρίδα ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη.
Το 1988 γίνεται πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, πρώην αρχηγός της CIA.
Την ίδια χρονιά καλούνται στο Λευκό Οίκο για συμμετοχή σε «πρωινό» επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο. Ορισμένοι από αυτούς είχαν συμμετάσχει στην προεκλογική του εκστρατεία με προσφορές μέχρι 100.000 δολάρια, που ήταν το ανώτατο όριο.
Μεταξύ των προσκεκλημένων και ο Ελληνας Γιώργος Κοσκωτάς, ο οποίος από το 1984 έχει αρχίσει να γεμίζει την ελληνική αγορά με χρήματα μέσω μιας τράπεζας (Καρράς) στην οποία είχε ανέλθει στην κορυφή.
Μετά το πρωινό αυτό ο Κοσκωτάς δεν θα επέστρεφε ελεύθερος στην Ελλάδα. Κρατήθηκε για μια «φορολογική υπόθεση», μπήκε στις φυλακές του ΣΑΛΕΜ και γύρισε για να καταλήξει στις ελληνικές φυλακές…
Ουδεμία η σχέση του με ναρκωτικά. Μόνο χρήμα και εξουσία και επενδύσεις θηριώδεις (Ντέταρι κ.λπ.) στο ποδόσφαιρο.
Την επομένη χρονιά, το 1989 οι ΗΠΑ έκαναν πράξη τις επί δύο χρόνια απειλές. Εισέβαλαν στον Παναμά με πάνω από 1.000 νεκρούς συνολικά για να συλλάβουν και να δικάσουν το στρατηγό Νοριέγκα για διακίνηση ναρκωτικών και συνεργασία με τον μεγάλο εχθρό της δυτικής κοινωνίας, τον Κολομβιανό βαρόνο των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ.
Τα «έργα» του Εσκομπάρ
Πριν σκοτωθεί (2 Δεκέμβρη του 1993) σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων, ο Πάμπλο Εσκομπάρ πρόλαβε να αφήσει τα εξής (και) ελληνικού ενδιαφέροντος αποτυπώματα:
1 Έφτιαξε ένα κανονικό και πανάκριβο αντίγραφο του Παρθενώνα έξω από το Μεντεγίν της Κολομβίας το 1980-1984.
2Ανοιξε μεγάλο «κύκλο εργασιών» σε πολλά επίπεδα με Ελληνες εφοπλιστές και μη εφοπλιστές.
3Εφτασε το 1989 στην 7η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου στη λίστα FORBES.
4Το 1991 «θύμωσε» με το κυνηγητό των αρχών και άρχισε να «θερίζει» αστυνομικούς και πολίτες που θεωρούσε ύποπτους συνεργασίας. Εκείνη τη χρονιά δολοφόνησε… 27.100 ανθρώπους και αυτός ο αριθμός καταγράφηκε ως στοιχείο της ταυτότητάς του στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ!
Ανάμεσα στα θύματά του και 10-15 Ελληνες που ήταν οι κρίκοι της μεταφοράς των ναρκωτικών από την Κολομβία μέσω Βραζιλίας ή Παναμά σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Μετά την πτώση του Νοριέγκα, ο οποίος καταδικάστηκε σε 40 χρόνια κάθειρξης στις ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών, ο Εσκομπάρ στράφηκε σε Ελληνες και Ισπανούς για τη μεταφορά ναρκωτικών με πλοία.
Στο κατόπι του οι διωκτικές αρχές με προεξάρχουσα την αμερικανική DEA.
Στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα άρχισαν να αποκαλύπτονται τοπικοί «Εσκομπάρ».
Στην Ισπανία ο επιχειρηματίας (μακαρίτης σήμερα) Χεσούς Χιλ έγινε δήμαρχος στ�� θέρετρο της Μαγιόρκα και με τα κεφάλαια των ναρκωτικών έχτισε την «Ατλέτικο Μαδρίτης». Στη βορειοδυτική Λα Κορούνια επίσης τα κυκλώματα επένδυσαν σε ποδόσφαιρο και ακίνητα.
Στην Ιταλία η περιοχή της Νάπολι προσέλκυσε μέχρι και τον Μαραντόνα, την εποχή των μεγάλων φορτίων ναρκωτικών και ο διάσημος παίκτης έγινε το σύμβολο του δόγματος «χρήμα-σπέρμα»… Το αίμα έρρεε στους δρόμους της Νάπολι…
Στην Ελλάδα η Δίωξη Ναρκωτικών με επικεφαλής εκείνα τα χρόνια τους Ραχωβίτσα-Αγγελάκο και σε συνεργασία με την DEA άφηνε την κοινή γνώμη με το στόμα ανοιχτό συλλαμβάνοντας ηχηρά ονόματα εφοπλιστών. Στα πλοία τους τόνοι κοκαΐνης…
Στα ηχηρότερα ονόματα που πιάστηκαν ήταν οι Λαιμός, Κονδυλιός, Χαϊκάλης, Παναγόπουλος, Αγγελόπουλος και άλλοι συνεργάτες.
Αρχίζοντας από τον τελευταίο, να διευκρινίσουμε ότι δεν έχει σχέση με τη γνωστή οικογένεια Αγγελόπουλων.
Είναι ένας επιχειρηματίας που κίνησε πολύ την προσοχή από τη μεγάλη φιλοδοξία και πλεονεξία του.
Πήρε μια ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Πιερίας, τους Νέους Πόρους, και άρχισε μετεγγραφές αφύσικες και ακριβές. Η ομάδα κάλπαζε προς την Α’ Εθνική όταν πιάστηκε το πλοίο του «Αφρικα» κοντά στην Ισπανία με 4,5 τόνους κοκαΐνης.
Σήμερα ο Αγγελόπουλος είναι καταδικασμένος σε μερικές δεκαετίες αλλά… μπαινοβγαίνει με άδειες στις φυλακές, έχει κερδίσει πάλι δικαστήρια για ακίνητα εκατομμυρίων με αιτιολογία ότι τα απέκτησε πριν πιαστεί το πλοίο του και όπου να ‘ναι θα αρχίσει επιχειρηματική ζωή αθόρυβη και πλούσια, όπως αυτή που ζει σήμερα ο ξεχασμένος Γιώργος Κοσκωτάς…
Τα «υπέρβαρα» βαπόρια
Το 1998 το ελληνικών συμφερόντων πλοίο «China Breeze», για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι από το 1996 μετέφερε κοκαΐνη στην Ευρώπη, απέπλευσε από τον Πειραιά με ένα μικρό πομπό της αμερικανικής DEA
Η επιχείρηση ονομάστηκε «Οντέσα» γιατί το πλοίο είχε ουκρανικά πληρώματα. Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν με δορυφόρο το πλοίο και όταν ήταν σίγουροι ότι είχε φορτώσει κοκαΐνη, έκαναν μια επιχείρηση μαζί με την ελληνική Δίωξη Ναρκωτικών των Ραχωβίτσα-Αγγελάκου… Στο πλοίο υπήρχαν 4,5 τόνοι κοκαΐνης. Οι Ελληνες πλοιοκτήτες Χαϊκάλης και Κατελούζος συνελήφθησαν.
Κανείς όμως δεν μιλούσε και ο Χαϊκάλης ειρωνευόταν εξαρχής τους αστυνομικούς εμψυχώνοντας τους συλληφθέντες να μην ανοίξουν στόματα.
Μετά μερικές ημέρες ο Χαϊκάλης παρουσιάστηκε στο δικαστήριο γεμάτος μώλωπες. Οταν ρωτήθηκε τι έπαθε, είπε ότι έπεσε και χτύπησε…
Αμέσως μετά συνελήφθη ο εφοπλιστής Κονδυλιός, παντρεμένος με πασίγνωστη ηθοποιό…
Και ο εφοπλιστής κατηγορήθηκε για τόνους κοκαΐνης και καταδικάστηκε σε ισόβια…
Η επιτυχία της επιχείρησης «Οντέσα» ήταν ουσιαστικά η επιβεβαίωση των πληροφοριών που υπήρχαν για τους νέους δρόμους της κοκαΐνης.
Το 2000, το πλοίο «Σουέρτε», ελληνικών συμφερόντων (Ηλία Λαιμού), έπεσε σε παγίδα κοντά στις εκβολές του ποταμού Ορινόκου στη Βραζιλία. Οι διώκτες του DEA-ελληνική Δίωξη Ναρκωτικών, άργησαν λίγο και 8,5 τόνοι κοκαΐνης βρέθηκαν στη θάλασσα. Ο εφοπλιστής Ηλίας Λαιμός συνελήφθη και καταδικάστηκε.
Το 2001, το πλοίο «Σατούρν», ελληνικών συμφερόντων, ξεφόρτωσε στις Αζόρες 1.300 κιλά κοκαΐνης και 200 κιλά στην Πρέβεζα. Το δεύτερο τμήμα του φορτίου ήταν αμοιβή του πληρώματος για τη μεταφορά της κοκαΐνης. Στη Βιέννη συνελήφθη ο Κώστας Βαλιάνος ως εγκέφαλος της επιχείρησης «μεταφορά» και στην Πρέβεζα ο ξενοδόχος στου οποίου το ξενοδοχείο είχαν κρύψει την κοκαΐνη-αμοιβή.
Κατά τις πληροφορίες, μετά το φορτίο αυτό αναδείχθηκε στην Ηπειρο μεγάλος επιχειρηματίας σε άλλες νόμιμες επιχειρήσεις…
Τον Μάιο του 2002, ο γαλλικός στόλος άνοιξε πυρ εναντίον του ελληνικού πλοίου «Γουίνερ», ιδιοκτησίας Αριστείδη Κοτσορέ και Κωνσταντίνου Σεϊντή, όταν αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο. Το πλοίο είχε φορτώσει κοκαΐνη από μικρά αλιευτικά 200 μίλια ανοιχτά της Κούβας. Κατευθύνθηκε προς τη Σενεγάλη και εγκλωβίστηκε από τα γαλλικά πλοία.
Το κύκλωμα είχε την κοκαΐνη σε σιδερένια κιβώτια κάτω από τις βάρκες με ειδικό μηχανισμό ώστε να μπορούν εύκολα να τα πετάξουν στη θάλασσα. Οταν οι Γάλλοι κομάντος ανέβηκαν στο πλοίο, τα κιβώτια με την κοκαΐνη είχαν ριχτεί στη θάλασσα. Ενα από αυτά όμως δεν βυθίστηκε. Το πλοίο μετέφερε 2,5 τόνους ναρκωτικά.
Το 2003, το πλοίο «Ιρένε» πιάστηκε με ναρκωτικά κοντά στα Κανάρια νησιά. Μετέφερε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική για να την παραλάβουν αλιευτικά με προορισμό τις ισπανικές ακτές.
Στις 9 Μαΐου 2004, βρετανικά πολεμικά πλοία εγκλώβισαν ανοιχτά της Γαλικίας το ελληνόκτητο πλοίο «Cork». Οι Βρετανοί με μια επιχείρηση με ελικόπτερα και κομάντος ανέβηκαν στο πλοίο, όπου βρήκαν 3,6 τόνους κοκαΐνης. Συνελήφθησαν ο πλοιοκτήτης Γιώργος Παναγόπουλος και επτά μέλη του πληρώματος.
Το «Cork» ήταν μετασκευασμένη τορπιλάκατος! Οι ελληνικές αρχές προσπάθησαν να το παρακολουθήσουν από το 1995, αλλά τότε είχε άλλο όνομα και στην πορεία έχασαν τα ίχνη του αφού άλλαξε εντελώς και μορφή και όνομα…ελευροτυπία 2014

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.021