• Αρχική
  • Αρθρογραφία
  • Όταν θα μάθει ο κερατάς την τέχνη του κεράτου μέλι και γάλα γίνεται με την νοικοκυρά του.

Όταν θα μάθει ο κερατάς την τέχνη του κεράτου μέλι και γάλα γίνεται με την νοικοκυρά του.

Vapocraqueurs raffinerie.jpg 1644223205Από το 2014 το ΣΔΟΕ κάνει έργο! 2 χρόνια και δεν έχουμε μάθει τι έγινε με την υπόθεση. Τα λαγωνικά τι βρήκαν; Βέβαια είναι και λάθος το επάγγελμα. Εάν αντί για πετρελαιάδες κυνηγούσαν κουλουρτζήδες και καστανάδες θα τους είχαν βάλει όλους φυλακή.

Τότε τον Νοέμβριο γράφαμε:

235.000.000$ φυγάδευσε λαθρέμπορος πετρελαίου.
Τα έστελνε έξω συνεργάτης του με πλαστή ταυτότητα και ψεύτικο ΑΦΜ!
Γνωστή οικογένεια που
διαπλέκεται με το πολιτικό σύστημα και ασχολείται με τα πετρέλαια από τη
δεκαετία του 1950, έβγαλε παράνομα στο εξωτερικό 235.000.000 δολάρια, την επίμαχη περίοδο που παίζονταν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.

Τα σχετικά εμβάσματα εμφανίζουν εντολέα ανύπαρκτο πλαστό πρόσωπο και πλαστό ΑΦΜ και είναι απορίας άξιον πως οι μηχανισμοί ελέγχου της Tραπέζης της Ελλάδος, δεν εντόπισαν το… φαντομά που φυγάδευε στο εξωτερικό εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, όταν γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι και ταλαιπωρείται κόσμος και κοσμάκης ακόμα και για ασήμαντα ποσά.

Οι ισχυρές διασυνδέσεις που έχει ο πετρελαϊκός αυτός όμιλος με το σύστημα, θα πρέπει να απασχολήσουν άμεσα τη Δικαιοσύνη, ενώ θα έπρεπε ήδη να κινηθούν διαδικασίες κατάσχεσης των 235.000.000 δολαρίων, πριν αυτά προλάβουν να πετάξουν σε φορολογικούς παραδείσους. Γιατί στο τέλος, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές θα μείνουν με τα εξτρέ των κινήσεων των λογαριασμών, ενώ το επίμαχο ποσό θα έχει κάνει φτερά για να καταλήξει στην Μαλαισία και σε άλλους ασφαλείς φορολογικούς παραδείσους.

Η Δικαιοσύνη καλείται επίσης να ελέγξει την προέλευση του τεράστιου αυτού ποσού. Πρόκειται σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν για μαύρο χρήμα από φοροδιαφυγή και από λαθρεμπόριο πετρελαίου με γειτονική χώρα. Δεν αποκλείεται επίσης, να πρόκειται για πολιτικό χρήμα, αφού οι διασυνδέσεις της οικογένειας αυτής με το πολιτικό σύστημα είναι ισχυρές εδώ και πολλές δεκαετίες.
Πάντως το πρόσωπο που εμφανίζεται να καταθέτει τα σχετικά εμβάσματα στην τράπεζα για να βγουν έξω, είναι ο Νικόλαος Μακρής με ΑΦΜ 033333333. Όπως προκύπτει από τον έλεγχο, το πρόσωπο είναι ανύπαρκτο και το ΑΦΜ ψεύτικο. Εντολέας των εμβασμάτων εμφανίζεται η εταιρεία Moil Coat Trading Co LTD που έχει έδρα την Κύπρο και είναι συμφερόντων γνωστής μεγάλης εταιρείας πετρελαιοειδών.

Από την έρευνα έχει προκύψει, ότι πραγματική δικαιούχος των επίμαχων λογαριασμών είναι πασίγνωστη εταιρεία καυσίμων και πετρελαιοειδών.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες μέρες στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και στον οικονομικό εισαγγελέα, που είναι αρμόδιος για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματ��ς.

Στην περίπτωση κατά την οποία τα ποσά αυτά δεν δικαιολογούνται, αναμένεται η άσκηση κακουργηματικών διώξεων με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Παράλληλα οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, θα προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσουν τα έσοδα του δημοσίου, ενώ δεδομένη θεωρείται και η επιβολή μεγάλου προστίμου στην εταιρεία στην οποία θα γίνει και εξονυχιστικός έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ενέχεται και σε άλλες περιπτώσεις φοροδι��φυγής ή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και λαθρεμπορίας πετρελαίου.

Στην περίπτωση κατά την οποία το επίμαχο ποσό προέρχεται από λαθρεμπόριο πετρελαίου, τότε θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν και προφυλακίσεις όσων εμφανίζονται στη διοικητική πυραμίδα της εταιρείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.052