Skip to main content

Όταν ο …ρεπόρτερ Κούλογλου έλεγε ότι ο Γκάλης σκότωσε την 1η γυναίκα του!Μία από τις κορυφαίες δημοσιογραφικές αλητείες της δεκαετίας του ‘80 ήταν η κατηγορία του Νίκου Γκάλη ως δολοφόνου: Ακέραια την ευθύνη για αυτό φέρει ο …πρύτανης της δημοσιογραφίας και κήνσορας του δημοσίου βίου Στέλιος Κούλογλου.
%CE%9A%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85Για όσους δεν θυμούνται ή δεν ξέρουν τα γεγονότα: Η σύζυγος του Γκάλη σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Θλιβερό, κρίμα… Αλλά το θέμα δεν τελείωσε έτσι. Διότι ο κύριος Κούλογλου με το διαβόητο άρθρο του “Ποιος σκότωσε την Τ��ένη Γκάλη” κατηγόρησε ευθέως τον σύζυγό της ως δολοφόνο σε συνεργασία με την μαφία, της οποίας ήταν μέλος! Ο Γκάλης διασύρθηκε, σύρθηκε σε δικαστήρια και φυσικά δεν βρέθηκε τίποτα που να στηρίζει την υπόθεση. Τίποτα που να υποδηλώνει ότι η σύζυγός δεν υπήρξε θύμα ατυχήματος.

Συγχωρέστε με, αλλά πώς είναι δυνατόν ένας τέτοιος άνθρωπος να συνεχίζει να έχει καριέρα και μάλιστα ανοδική, μετά ��πό κάτι τέτοιο; Πώς είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να προβάλλεται σαν πρότυπο; Πώς είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να καθίσταται κριτής των πάντων και των συναδέλφων του; Ποιοι, τέλος πάντων, είναι αυτοί που τον επιβάλλουν ως τιμητή των πάντων;
Θα μου πείτε: Ο Γκάλης υπήρξε ο μέγιστος των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών, αυτός που έφερε την νοοτροπία του επαγγελματισμού στην Ελλάδα, αυτός που διώχτηκε σαν σκυλί από τους ισχυρούς, αλλά ποτέ δεν κλάφτηκε, ποτέ δεν ζήτησε κάτι από την πολιτεία, που ποτέ δεν καταδέχτηκε να γίνει κολαούζος κανενός τσογλανιού, που προτίμησε να ιδιωτεύσει αξιοπρεπώς και έξω από κάθε κύκλωμα.
Ο Κούλογλου από την άλλη μια ζωή ήταν μέσα στα μεγάλα κόλπα: Ξεκίνησε από το ΕΚΚΕ (σύντροφος δηλαδή του Τσουκάτου και του Τατούλη) και υπήρξε υπάλληλος όλων των μεγάλων ιθαγενών συγκροτημάτων.
Και μια που ανέφερα τον Τσουκάτο: Ο Κούλογλου άρχισε να παρουσιάζει το “Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα” το 1996, την χρονιά που ανόδου των Σημίτη-Τσουκάτου.
Με το “Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα” ο Κούλογλου ανέλαβε την εκτέλεση βρώμικων συμβολαίων για λογαριασμό των εκσυγχρονιστών. Από τα λίγα που ξέρω και θυμάμαι, η ιστορία είναι και ενδιαφέρουσα και ενδεικτική, και μακάρι κάποιοι να την γράψουν κάποτε.
Ενδεικτικά σας αναφέρω τις αντικομμουνιστικές σειρές ντοκιμαντέρ που πρόβαλε την περίοδο 1999-2001 για τις οποίες το ΚΚΕ ζητούσε την παραίτησή του από την ΕΡΤ: Ο Κούλογλου δεν χτυπούσε το ΚΚΕ υπηρετώντας απλώς τον υστερικό αντικομμ��υνισμό του σημιτικού καθεστώτος (θυμηθείτε μόνο πώς ο Σημίτης αντιμετώπιζε τους εκπροσώπους του “Ριζοσπάστη” στην ετήσια συνέντευξη της ΔΕΘ). Η περίοδος εκείνη ήταν προεκλογική και το ΚΚΕ με τα επιχειρήματά του χαλούσε την αντιδεξιά σούπα της λαλιωτικής προπαγάνδας αφαιρώντας κρίσιμες ψήφους -θυμηθείτε ότι το Πασόκ κέρδισε τις εκλογές του 2000 με μια μονάδα διαφορά.
Και φυσικά είναι και οι εκπομπές εναντίον της Ρωσίας την περίοδο που γινόταν οι διαπραγματεύσεις για τους αγωγούς.
Ο άγαρμπος τρόπος που η διοίκηση της ΕΡΤ διέκοψε την συνεργασία της μαζί του, τον κατέστησε ήρωα στα μάτια όσων αναζητούν ήρωες και πατρικά πρότυπα. Θα αρκούσε ο Παναγόπουλος να δημοσιοποιήσει τα συμβόλαια του Κούλογλου και να εξηγήσει ότι το ΡΧΣ πρόβαλε κυρίως μεταγλωττισμένα ντοκιμαντέρ που η Δημόσια Τηλεόραση θα μπορούσε να τα αγοράσει απευθείας πολύ φθηνότερα. Αυτό θα ήταν πολλαπλώς χρήσιμο σήμερα: Την εποχή που κάποιοι δημοσιογραφήσαντες σταυρώνονται για τα περιουσιακά τους στοιχεία, θα ήταν καλό να μάθουμε πόσα κονόμησαν από τον κρατικό κορβανά οι σταυρωτές.

ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης