Skip to main content

Όχι όργανα! Νταούλια βαράνε! Φιρί-φιρί το πάνε οι Πολωνοί! Τεταμένες οι σχέσεις με την Ρωσία.

podemosΠολωνοί συνοριοφύλακες απαγόρευσαν σε ομάδα δέκα Ρώσων μοτοσικλετιστών να εισέλθουν στη χώρα από τη
Λευκορωσία.

Πρόκεται για μέλη των «Λύκων της Νύχτας», οργάνωσης που συνδέεται με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και σχεδιάζει να ταξιδέψει ως το Βερολίνο για να τιμήσει τα 70 χρόνια από τη νίκη του Κόκκινου Στρατο�� επί των ναζί.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα περάσουν τα πολωνικά σύνορα. Ο καθένας θα παραλάβει προσωπικό έγγραφο απαγόρευσης εισόδου στην Πολωνία. Η απαγόρευση επιβάλλεται γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου και παραμονής στην Πολωνία», δήλωσε ένας συνοριοφύλακας.

Παρά την απαγόρευση, κάποια μέλη των Λύκων της Νύχτας κατάφεραν να περάσουν τους ελέγχους και βρίσκονται ήδη στην Πολωνία.

Πολωνοί ομοϊδεάτες τους δηλώνουν εξοργισμένοι από την στάση της κυβέρνησης, που επικαλείται λόγους ασφαλείας

«Πρόκειται για μια ανόητη πρόκληση, μια ανοησία από εμάς τους Πολωνούς. Είναι μεγάλη ντροπή το γεγονός ότι οι αρχές δημιουργούν τόσο μεγάλο θόρυβο, προσπαθώντας να εμποδίσουν τους μοτοσικλετιστές να φτάσουν στο Βερολίνο. Συμπεριφέρονται σαν να άρχισε ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», δήλωσε Πολωνός μοτοσικλετιστής.

Οι «Λύκοι της Νύχτας» ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο από τη Μόσχα με σκοπό να φτάσουν στο Βερολίνο στις 9 Μαΐου.

Πέρα από τους πολωνικές και οι γερμανικές αρχές σφραγίζουν τα σύνορα, χαρακτηρίζοντας «πρόκληση» τη μηχανοκίνητη πορεία των Ρώσων εθνικιστών..

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «ιεροσυλία» την απόφαση της Πολωνίας να απαγορεύσει την είσοδο των μοτοσικλετιστών και ζήτησε εξηγήσεις από την Βαρσοβία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης