Skip to main content

Ένοχοι 13 για το δομημένο ομόλογο των 280 εκ. ευρώ



efeteio 29 5 2014
Ένοχοι κρίθηκαν οι 13 από τους 14 κατηγορούμενους για το σκάνδαλο του δομημένου ομολόγου των 280 εκ. ευρώ, που κατέληξε υπερκοστολογημένο σε ασφαλιστικά ταμεία.
Επτά χρόνια μετά την έναρξη της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση και έπειτα από…. πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, το Τριμ��λές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε τους κατηγορούμενους για βαρύτατα αδικήματα όπως εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Ειδικότερα, ένοχοι κρίθηκαν ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ, Αγάπιος Σημαιοφορίδης και η διευθύντρια του Ταμείου, Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ), Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ, Κωνσταντίνος Χρηστίδης.
Ακόμα, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους εκπρόσωπους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» (Γιώργο Αποστολίδη, και Θεόδωρο Πρινιωτάκη- ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης έχει αποβιώσει), τον υπεύθυνο της ΝΑΜ, Γιώργο Παπαμαρκάκη, τα στελέχη της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλο και Αβραάμ Σαββίδη και το στέλεχος της Hyppovereinsbank, Ν. Μπούγο.
Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν – κατά περίσταση – ήταν απάτη από κοινού, απιστία στην υπηρεσία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή και εγκληματική οργάνωση, τα οποία επισύρουν ακόμα και ισόβια κάθειρξη εάν δεν αναγνωριστούν ελαφρρυντικά.
Αντίθετα, αθώος κρίθηκε ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, Ευγένιος Παπαδόπουλος, ο οποίος κατηγορείτο για υπόθαλψη εγκληματία.
Σημειώνεται ότι το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε τη καταδίκη των κατηγορουμένων μόνο για τα αδικήματα της απάτης, του ξεπλύματος και της φοροδιαφυγής.
Η απόφαση είχε προγραμματιστεί να εκδοθεί στις αρχές Μαΐου, αλλά λόγω του όγκου της υπόθεσης, το δικαστήριο παρέτεινε το χρόνο της έκδοσης.
directNEWS.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης