Skip to main content

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΟΜΠΑΝΙ !

08 03 2019 STUTTGART Pontuslar Kobane icin kan bagisi yapti 797f49pre
akritaΣτα 100 έτη από την σφαγή των Πόντιων Ελλήνων, Πόντιες γυναίκες με το σύνθημα ¨Δεν θέλουμε το αίμα μας πίσω, θέλουμε να δώσουμε ζωή με το αίμα μας¨, οργάνωσαν
αιμοδοσία με σκοπό την αλληλεγγύη προς το Κέντρο Υγείας του Κομπάνι.

12 σύλλογοι Ποντίων από την επαρχία Βάδης-Βυτεμβέργης της Γερμανίας, επ΄ευκαιρία της 8ης Μαρτίου οργάνωσαν αιμοδοσία με σκοπό να κάνουν δωρεά στο Κέντρο Υγείας του Κομπάνι. Η Πόντια Ελένη Σ. μιλώντας εκ μέρους των γυναικών είπε: ¨Δεν θέλουμε το αίμα μας πίσω, θέλουμε να δώσουμε ζωή με το αίμα μας Με αυτή την αιμοδοσία θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς το Κέντρο Υγείας του Κομπάνι στην Βόρεια Συρία. Εμείς κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου που είναι η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας δίναμε αίμα στον γερμανικό ερυθρό Σταυρό. Φέτος πάλι θα οργανώσουμε αιμοδοσία. Φέτος τα έσοδα από την αιμοδοσία θα τα χαρίσουμε στο κέντρο υγείας του Κομπάνι, διότι εκεί πέρα υπάρχει μία εν εξελίξει επανάσταση με τις γυναίκες σε ρόλο μπροστάρη. Εμείς για πολλά χρόνια χάσαμε αίμα και τώρα στην Ροζάβα υπάρχει μία αιμορραγία. Εκεί λοιπόν θέλουμε να παράσχουμε την στήριξή μας.

08 03 2019 STUTTGART Pontuslar Kobane icin kan bagisi yapti 797f49pre

Ένας από αυτούς που έδωσε αίμα ο Μπουρσανίδης Γιάννης-παλιό στέλεχος ποντικούς συλλόγου στην Ευρώπη, είπε : ¨Σήμερα βρίσκομαι εδώ και δεν βρίσκω λόγια να εκφραστώ, εμείς χάσαμε πολύ αίμα και για αυτό το να δωρίζω αίμα για το Κομπάνι αποτελεί για μένα τιμή¨.

Η Ελληνοπόντια Μαργαρίτα είπε: ¨Εμείς οι Πόντιες επί πολλά χρόνια χάσαμε πολύ αίμα. Σήμερα με το αίμα μας θέλουμε να καταστούμε μια πηγή νέας ζωής¨.

Η Περβίν Αγιλντίζ ανέφερε τα εξής: ¨ το να παίρνω μέρος στις 8 Μαρτίου στην εκδήλωση του ποντιακού συλλόγου είναι για μένα ιδιαίτερα πολύτιμο ως μία Κούρδισα που ζω στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα πολύτιμο να συμβάλλω και εγώ στους ομογενείς μου που αντιστέκονται στην Ροζάβα

Πη��ή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης