Skip to main content

Αλβανία: Συνεχίζεται η επιχείρηση 800 αστυνομικών στο χωριό – χασισοβολώνα

albania astunomiki epixeirisi se sto xorio

Συνεχίζεται η επιχείρηση των αστυνομικών αρχών της Αλβανίας για την καταστροφή των καλλιεργειών κάνναβης στο διαβόητο χωριό Λαζαράτι, γνωστό χασισοβολώνα της Ευρώπης, που βρίσ��εται λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ελλάδα.
Το πρωί, τέσσερα τεθωρακισμένα
οχήματα ξεκίνησαν από τη γειτονική Δερβιτσάνη και κατάφεραν να εισέλθουν στο Λαζαράτι, όπου η κατάσταση παραμένει τεταμένη τα τελευταία 24ωρα, με ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων.
Συνολικά 800 αστυνομικοί από τα Τίρανα, το Αργυρόκαστρο, το Φίερι και τη Σκόδρα, μαζί με τις ειδικές δυνάμεις «Delta Force» προχωρούν από σπίτι σε σπίτι, με στόχο να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το χωριό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών, τα ξημερώματα τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί 11.000 φυτά κάνναβης.
Ο υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι δήλωσε τη Δευτέρα ότι «το κράτος έχει κηρύξει πόλεμο στη μαφία και την εγκληματικότητα» και προειδοποίησε ότι «όλοι όσοι πυροβολούν εναντίον της αστυνομίας, θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δύναμη του Νόμου, όπως ποτέ πριν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης