Skip to main content

Αντιμέτωπη με γιγάντιες νυχτοπεταλούδες η Μαλαισία

Αντιμέτωπη με γιγάντιες νυχτοπεταλούδες η Μαλαισία

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Μαλαισία η επέλαση ολόκληρων κοπαδιών από γιγάντιους σκόρους (νυχτοπεταλούδες) οι οποίοι τον τελευταίο καιρό εισβάλουν σε σπίτια αλλά και σε γήπεδα.
Την περασμένη εβδομάδα χιλιάδες έντομα με φτερά που εκτείνονται ως και 16 εκατοστά, διέκοψαν αγώνα στο στάδιο Darul Markur στην πόλη Κουαντάν, ενώ στη γειτονική Σιγκαπούρη τον τελευταίο μήνα
έχουν γίνει περισσότερες από 800 αναφορές για εμφανίσεις ανάλογου μεγέθους σκόρων, προκαλώντας έντονες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για την Lyssa Zampa, ένα είδος τροπικής γκρίζας νυχτοπεταλούδας το οποίο ζει στην Νοτιοανατολική Ασία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η παρουσία των συγκεκριμένων εντόμων δεν είναι σπάνια, ωστόσο συνήθως εμφανίζονται σε μικρό αριθμό και έτσι δεν γίνονται αντιληπτά από τους ανθρώπους, ενώ ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Βιοποικιλότητας στη Σιγκαπούρη έσπευσε να καθησυχάσει τους ανάστατους κατοίκους λέγοντας πως «οι σκόροι είναι ακίνδυνοι και το κοινό δεν έχει τίποτα να φοβάται, καθώς δεν προκαλούν αλλεργίες ή ασθένειες.

Κι ενώ πολλοί Μαλαισιανοί υποδέχτηκαν τις νυχτοπεταλούδες με ενθουσιασμό ανεβάζοντας μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες στο internet, κάποιοι δέχτηκαν τους απρόσκλητους επισκέπτες με ανησυχία.

«Στην Κίνα, οι νυχτοπεταλούδες θεωρούνται σύμβολο θανάτου, καθώς αντιπροσωπεύουν τις ψυχές των αγαπημένων μας νεκρών», δηλώνει στο BBC η αστρολόγος Σίντι Γιου προσθέτοντας πως για το λόγο αυτό στη χώρα θεωρείται ταμπού να τις σκοτώνεις ή να τις παρενοχλείς.

Πηγή: BBC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης