Skip to main content

Απειλούν διευθυντή Γυμνασίου στο Βόλο γιατί δέχθηκε προσφυγόπουλα

bbb
Πιο συγκεκριμένα, απειλές και ύβρεις δέχτηκε μέσω διαδικτύου αλλά και εξ επαφής, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ιώλκου, επειδή δέχτηκε τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο του.
Ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης επισκέφθηκε τη Δευτέρα τον Εισαγγελέα για
να ζητήσει την λήψη μέτρων μετά τις απειλές σε βάρος του Διευθυντή του Γυμνασίου Ιώλκου, επειδή δέχθηκε να φοιτούν στο σχολείο προσφυγόπουλα.
Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμιά απειλή εις βάρος εκπαιδευτικού, ο οποίος, όπως τονίζει, επιτελεί σημαντικό έργο, εφαρμόζοντας σωστά την ισχύουσα νομοθεσία και τις εντολές των προϊσταμένων του.
Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να απειλεί διευθυντή δημοσίου σχολείου που κάνει σωστά τη δουλειά του».
Ο διευθυντής του σχολείου που δέχτηκε τις απειλές, σημείωσε ότι όλα τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο στο Βόλο σε διάφορες δομές, φοιτούν κανονικά σε δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια χωρίς κανένα πρόβλημα.
Τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι μαθητές έχουν «αγκαλιάσει» τα παιδιά και τα βοηθάνε με οποιοδήποτε τρόπο.
Μάλιστα, στο 2ο ΕΠΑΛ και στο 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας μέλη της θεατρικής ομάδας των σχολείων, ενέταξαν στους κόλπους τους με δική τους πρωτοβουλία τα προσφυγόπουλα.
Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει, υπήρξαν έντονες και «αδικαιολόγητες» αντιδράσεις από μερίδα των γονέων, φυσικά με επιχειρήματα που αρμόζουν στο επίπεδο τέτοιου είδους ρατσιστών:
«Δυστυχώς είχαμε έντονες αντιδράσεις γονέων από το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Ιωλκού. Πριν 20 μέρες περίπου τους ενημερώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου εξηγώντ��ς ότι οι κίνδυνοι βρίσκονται εκτός του σχολείου και όχι εντός και ότι όλα τα παιδιά για μας είναι μαθητές του ελληνικού σχολείου. Οι περισσότεροι γονείς ενστερνίστηκαν τις απόψεις μας και άρχισαν τα μαθήματα.
Όμως κάποιοι γονείς συνεχίζουν να αντιδρούν στο Γυμνάσιο Ιωλκού, χωρίς δικαιολογία θα έλεγα. Έχουν κάποια επιχειρήματα του στυλ “ξέρεις αυτά χειρίζονται χειροβομβίδες και όπλα και άλλα”. Απορώ πως αύριο μεθαύριο θα πάνε στο σχολείο να ρωτήσουν για την πρόοδο των παιδιών τους και θα αντικρίσουν στα μάτια αυτά τα παιδιά».




Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης