Skip to main content

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο Χαίηγκ σε στυλ Ημερησίας Διαταγής, ήταν υπουργός μόνο λίγους μήνες είπε :Δεν θα κάψουμε την ΕΣΣΔ και τον εαυτό μας θα κάνουμε όμως τους Ρώσους και τους Συμμάχους να πεινάσουν, είμαστε η πρώτη δύναμη και κάνουμε ότι μας αρέσει.

Τα κατάφεραν απόλυτα, είναι πρώτη οικονομική και στρατιωτική δύναμη στον κόσμο. Εμείς όμως τι κάνουμε; Οι κανόνες της οικονομίας προειδοποιούν ότι κάθε κυβέρνηση που θα εξακολουθεί να αγοράζει όπλα και ανταλλακτικά θα αναπαράγει τον στασιμοπληθωρισμό = Αύξηση της ύφεσης, πληθωρισμού, ανεργίας.

Η εξωτερίκευση αυτή της πραγματικότητας από τον στρατηγό Χαίηγκ του κόστισε την θέση του.

Η υπερπαραγωγή όμως όπλων όπως και κάθε υπερπαραγωγή η υπερκατανάλωση είναι αρρώστια της οικονομίας. Τα αποτελέσματα άρχισαν να πιέζουν από το 1968 τον μισό πληθυσμό της γης. Το φανέρωμα όμως της κρίσης το έφερε στην επιφάνεια η αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Για λίγο ξεχάστηκαν τα όπλα, το Ιράκ με το ….. εξαντλήσιμο του πετρελαίου. Η παγκόσμια παραγωγή αγκομαχά, έγινε φανερό ότι καμία οικονομία δεν σηκώνει τις δύο δαπάνες, τα δύο παγκόσμια έξοδα, την αύξηση της τιμής των όπλων το 1968 και του πετρελαίου το 1973, χωρίς λιτότητες. Η παγκόσμια οικονομία δεν λειτουργεί σωστά. Γι’ αυτό δεν υπάρχει θεραπεία της κρίσης. Ήδη στην Αμερική υπάρχουν 40 εκατ. Φτωχοί και 30 εκατ. Άποροι, στην Ελλάδα οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1 εκατ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης