Skip to main content

Βουλευτές ΑΝΕΛ: Ούτε μία στο δισεκατομμύριο να πέσει η κυβέρνηση

%25CF%2583%25CF%2583%25CE%25B2%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2581%25CE%25B1Ο γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, προσερχόμενος στην κοινή συνεδρίαση του εκτελεστικού και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος τόνισε ότι, «δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο δισεκατομμύριο να πέσει η κυβέρνηση».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι με τον Σύριζα μας ενώνουν ακόμα η μάχη κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, της μιντιακής δικτατορίας και ενός πολιτικού συστήματος που μας έφερε ως εδώ. Όσον αφορά το θέμα με την πΓΔΜ, ανέφερε ότι προτιμά να αφήνει την διαπραγμάτε��ση σε αυτούς που έχουν περισσότερη γνώση.

«Είμαι γραμματέας της ΚΟ, δεν έχω καμία κόντρα με κανένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εγώ, ούτε ο πρόεδρος. Κάντε λίγο υπομονή, δεν υπάρχει ούτε μια στο δισεκατομμύριο πιθανότητα να πέσει η κυβέρνηση», συμπλήρωσε.
Ο Πάνος Καμμένος, από την άλλη, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν (επικαλούμενοι δημοσίευμα της Real) αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση σύνθετης ονομασίας, απάντησε πως «η Real βγάζει κάθε μέρα μια είδηση, δεν υπάρχουν τέτοιες ειδήσεις, λυπάμαι πολύ».
Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, ότι «αν τεθεί θέμα δεδηλωμένης, εμείς θα στηρίξουμε την κυβέρνηση γιατί η προγραμματική συμφωνία την οποία κάναμε έχει συγκεκριμένους στόχους, να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο».
Ωστόσο, ξεκαθάρισε, ότι οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν, στην περίπτωση που έρθει στη Βουλή, πρόταση για σύνθετη ονομασία των Σκοπίων με τον όρο Μακεδονία.
«Η λέξη Μακεδονία περιλαμβάνει, συμπυκνώνει όλον τον αλυτρωτισμό. Με τη λέξη Μακεδονία, υπάρχει μακεδονικό έθνος, υπάρχει μακεδονική γλώσσα. Κι ενώ θέλουμε την ισορροπία στα Βαλκάνια, μετά από λίγο καιρό αυτή η ισορροπία θα αλλάξει» είπε ο κ. Σγουρίδης.
Ερωτηθείς τι θα πράξει ο Πάνος Καμμένος, εάν περάσει η συμφωνία από τη Βουλή και εκείνος, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας αναγκαστεί να υπερψηφίσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με σύνθετη ονομασία, είπε: «Ας φτάσουμε σε αυτό το σημείο και βλέπουμε. Δεν πρόκειται να γίνουν τα πράγματα έτσι διότι ούτε το κράτος των Σκοπίων θα αποδεχθεί μια λύση την οποία προτείνει ο Νίμιτς, αλλά ούτε και η βουλή μπορεί να αποδεχθεί μια λύση που είναι σαλαμοποιημένη».
πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης