Skip to main content

Βρυξέλλες: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς στο Εβρ��ϊκό Μουσείο

BelgianPolice 24-5-2014

Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο πρώτος απολογισμός επεισοδίου με πυροβολισμούς έξω από το εβραϊκό μουσείο στο κέντρο των Βρυξελλών…

Ένα τέταρτο άτομο τραυματίστηκε σοβαρά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το βελγικό κανάλι RTBF μετέδωσε, ότι οι
πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο εσωτερικό όσο και έξω από το μουσείο, που βρίσκεται στην κεντρική συνοικία Σαμπλόν της πόλης.

Ο δράστης, ένας άνδρας με ένα σακίδιο πλάτης, έφτασε στο μουσείο γύρω 15:50 (16:50 ώρα Ελλάδος), άνοιξε πυρ και διέφυγε μεαυτοκίνητο, όπως ανέφεραν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δήμαρχος των Βρυξελλών, Ιβάν Μαγιέρ, δήλωσε ότι τρεις άνδρες και μια γυναίκα δέχθηκαν σφαίρες, ενώ χαρακτήρισε το περιστατικό ως πιθανή “τρομοκρατική πράξη”. “Είναι σαφώς εξαιρετικά σοβαρό και μάλιστα, στο Εβραϊκό Μουσείο, το οποίο δεν είναι τυχαίο”.

Το Βέλγιο έχει εβραϊκό πληθυσμό περίπου 42.000 κατοίκων, μισοί από τους οποίους ζουν στην πρωτεύουσα.

Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας Τζούλιαν Κλένορ συμφώνησε τα κίνητρα του δράστη ήταν πιθανώς αντισημιτικά: «η υπόθεση είναι ότι κάποιος δεν στόχευσε το μουσείο, αλλά το επίθετο «εβραϊκό»”.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζοέλ Μιλκέ, είπε ότι όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια αντισημιτική επίθεση. Ο Πρωθυπουργός Έλιο ντι Ρούπο, εξέφρασε τα συλλυπητήρια και τη υποστήριξή του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Στην περιοχή βρισκόταν την ώρα της επίθεσης ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς, ο οποίος έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter: «είμαι σοκαρισμένος από τους θανάτους στο Εβραϊκό Μουσείο. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης