Skip to main content

Βόμβα Προβόπουλου: Αφήστε τις αδύναμες επιχειρήσεις να καταρρεύσουν


provopoulos«Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αφήσουν τις αδύναμες εταιρείες να πτωχεύσουν και να ενθαρρύνουν τη σύγκλιση της οικονομίας αν είναι να επιστρέψει η Ελλάδα σε βιώσιμη ανάπτυξη», δηλώνει στους
Financial Times ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.
Η εφημερίδα σχολιάζει ότι η προειδοποίηση του Γιώργου Προβόπουλου έρχεται μετά από τις ανεπιτυχείς πιέσεις προς τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας να δημιουργήσουν «κακές τράπεζες» για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Όπως λέει ο κ. Προβόπουλος, «μετά από μια τόσο βαθιά κρίση χρειαζόμαστε ισχυρή σύγκλιση (της οικονομίας). Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει αλλά πρέπει να επιταχυνθεί».
Αναφέρει ότι έχει ζητήσει από τις τράπεζες να στοχεύσουν στη σύγκλιση άλλων τομέων της οι��ονομίας, ώστε να μπορέσουν να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και πιο ανταγωνιστικοί, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για βιώσιμη ανάπτυξη και για θέσεις εργασίας. Ο κ. Προβόπουλος παραπέμπει δε στη σύγκλιση του ίδιου του τραπεζικού τομέα ως επιτυχημένο παράδειγμα.
Αναφερόμενος στην πορεία των ελληνικών τραπεζών ο διοικητής της ΤτΕ σχολιάζει ότι η θετική υποδοχή των τεστ κοπώσεως τον Μάρτιο προκάλεσε αλυσιδωτή αντίδραση που οδήγησε στην επιστροφή τριών ιδρυμάτων στις αγορές.
Ο κ. Προβόπουλος καταλήγει λέγοντας ότι στα αρχικά στάδια της ανάκαμψης η παροχή πίστωσης θα είναι περιορισμένη και οι τράπεζες θα πρέπει να κατευθύνουν την πίστωση στις πιο αποδοτικές εταιρείες και τομείς της οικονομίας.
Πηγή: https://www.skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης