Skip to main content

Γάζα: Η Χαμάς εκτέλεσε 18 άνδρες για «συνεργασία» με το Ισραήλ

Γάζα: Η Χαμάς εκτέλεσε 18 άνδρες για «συνεργασία» με το Ισραήλ

Δεκαοκτώ άνδρες κατηγορούμενοι ότι «συνεργάσθηκαν» με το Ισραήλ εκτελέσθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ συνεχίζεται η σύγκρουση με τον ισραηλινό στρατό, μετέδωσε η τηλεόραση του κινήματος Χαμάς που
ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακο.
Μεταξύ αυτών, έξι εκτελέσθηκαν δημοσίως από άνδρες που φορούσαν τη στολή των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, του ένοπλου σκέλους της Χαμάς, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες προς το Γαλλικό Πρακτορείο.


Αυτές οι έξι εκτελέσεις έλαβαν χώρα ενώπιον εκατοντάδων πιστών οι οποίοι έβγαιναν από το μεγαλύτερο τζαμί της Γάζας μετά την προσευχή της Παρασκευής. Τουλάχιστον άλλοι ένδεκα άνδρες σκοτώθηκαν με σφαίρες κοντά στην έδρα της αστυνομίας στο κέντρο της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τον ιστότοπο Majd που πρόσκειται στη Χαμάς. Ακόμη ένας εκτελέσθηκε σε μια κοντινή
πλατεία.

Οι εκτελέσεις αυτές σημειώνονται την επομένη της εξόντωσης τριών διοικητών του ένοπλου σκέλους της Χαμάς, οι οποίοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε πολυκατοικία στη Ράφα (νότια Λωρίδα της Γάζας).
Το Ισραήλ, το οποίο πιστεύεται πως έχει τους πληροφοριοδότες του στη Λωρίδα της Γάζας, ήταν επαρκώς ενημερωμένο ώστε να πραγματοποιήσει με επιτυχία την επιχείρηση αυτή.

Η «αντίσταση», όρος με τον οποίο π��ριγράφονται οι ένοπλες οργανώσεις στη Γάζα που μάχονται εναντίον του Ισραήλ με επικεφαλής τους τη Χαμάς, ενίσχυσε «τη μάχη επί του πεδίου εναντίον της συνεργασίας με τον εχθρό που διαπράττει δολοφονίες», διαβάζει κανείς στον ιστότοπο Majd.

Σύμφωνα με τον Majd, ο οποίος επικαλείται χωρίς να τον κατονομάζει έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ασφάλειας στη Γάζα, η «αντίσταση» προχώρησε στις εκτελέσεις έπειτα από «μια δικαστική διαδικασία». «Η αντίσταση δεν θα λυπηθεί κανέναν συνεργάτη, όλοι θα δικασθούν από επαναστατικά δικαστήρια και θα τους επιβληθούν οι ποινές που προβλέπονται για το έγκλημά τους», λέει ο αξιωματούχος αυτός αναφερόμενος στα μυστικά δικαστήρια που έχουν δημιουργηθεί από τα παλαιστινιακά κινήματα στη Γάζα.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή νομοθεσία, στους συνεργάτες, τους δολοφόνους και τους λαθρεμπόρους ναρκωτικών μπορεί να επιβληθεί η ποινή του θανάτου. Κατ’ αρχήν, κάθε εκτέλεση πρέπει να εγκρίνεται από τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος ηγείται της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της
Παλαιστίνης (ΟΑΠ), με την οποία η Χαμάς υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία συμφιλίωσης. Στην πράξη όμως, η Χαμάς είναι αυτή που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης