Skip to main content

Δέρνουν Έλληνες οι Σκοπιανοί κατά εντολή.του Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου.

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F01%2F25CE25B125CF258225CF258225CF2582 1
%25CE%25B1%25CF%2582%25CF%2582%25CF%2582Στο Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο , ανήκουν δυο από τους τρεις άνδρες που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για τον ξυλοδαρμό ενός Ελληνοαυστραλού, σε εστιατόριο της πόλης Ουίτλσυ, στην Αυστραλία.
Πρόκειται για τον πρόεδρο του παραρτήματος του οργανισμού στην Αυστραλία, ένα μέλος του Δ.Σ. Και άλλον έναν άνδρα, οι
οποίοι πέρασαν από ακρόαση και θα δικαστούν τον προσεχή Ιούνιο, όπως έγραψε και η εφημερίδα «Herald Sun».
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι της σκόπιμης επίθεσης και πρόκλησης σωματικής βλάβης, μετά την καταγγελία που είχε γίνει στην Αστυνομία πριν από δυο μήνες.

Η ένταση είχε ξεκινήσει μετά την προκλητική ανάρτηση της σκοπιανικής καταγωγής Δημάρχου της πόλης, Εμιλία Στέργιοβα (Emilia Sterjova) στο Facebook, στην οποία απεικονιζόταν η ίδια να κρατάει την απαγορευμένη σημαία των Σκοπίων με τον Ηλιο της Βεργίνας. Η Στέργιοβα κάλεσε τους συμπατριώτες της να παραβρεθούν σε μια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να την υποστηρίξουν, με τις εκκλήσεις να περιλαμβάνουν και χάρτες που περιελάμβαναν την Θάσο και την Χαλκιδική ως «ευρύτερη Μακεδονία», σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέος Κόσμος».
Ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ελληνικής κοινότητας και ο ομογενής που υπέστη τον ξυλοδαρμό εντοπίστηκε από τους συλληφθέντες αργότερα, σε εστιατόριο της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης