Skip to main content

«Δίκτυ προστασίας» σε συμπολίτες μας απλώνουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά και η ΚΟΔΕΠ – Στοιχεία ΣΟΚ: Χιλιάδες συμπολίτες μας κάνουν αιτήσεις για ΒΟΗΘΕΙΑ!

mΟ Δήμος Πειραιά έχει θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής του την κοινωνική πρόνοια, την αλληλεγγύη και την προαγωγή της υγείας των δημοτών του. Στο πλαίσιο του κοινωνικού του
σχεδιασμού και της καλύτερης αντιμετώπισης των προβλημάτων, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά και η ΚΟΔΕΠ εφαρμόζουν δράσεις με μοναδικό στόχο να βοηθήσουν τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής Πειραιά σημειώσαμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που ανέλυσε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την εποπτεία και τον συντονισμό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, κ. Χρήστος Αγραπίδης.

«Το 2017 ο Δήμος Πειραιά κατέβαλλε 20 εκ. σε προνοιακά επιδόματα σε πάνω από 6.500 δικαιούχους ενώ ως Μητροπολιτικός Δήμος είχε αναλάβει έως το 2016 και τα προνοιακά των Δήμων Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Κορυδαλλού (σ.σ. αργότερα έφτιαξαν δικές τους δομές). Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι σήμερα στο Δήμο Πειραιά έχουν γίνει 3.217 αιτήσεις για το Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και περίπου 2.000 αιτήσεις για Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Επίσης, ο Δήμος Πειραιά επαναλειτούργησε το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ με τη βοήθεια του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ δίνοντας τρόφιμα σε 200 οικογένειες μία φορά κάθε μήνα για ένα χρόνο. Να σημειωθεί ό το από 1-3-18 οι αιτήσεις για τα προνοιακά γίνονται πιλοτικά στον ΟΠΕΚΑ


Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης