Skip to main content

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Ο καρκίνος της Ελλάδας. Όργιο διαφθοράς στον ΟΣΕ – Πώς «έστηναν» διαγωνισμούς με ρομά!

%25CF%2588Οκτώ υπάλληλοί του ΟΣΕ κατηγορούνται για απευθείας αναθέσεις διαγωνισμών, με τις αντίστοιχες «μίζες», πώλησης υλικού προς απόσυρση του οργανισμού σε
τρία κυκλώματα Ρομά.
Ο τρεις ομάδες των Ρομά «πέταγαν» εκτός διαγωνισμού άτομα που ενδιαφέρονταν γα το διαγωνισμό καθώς είχαν εσωτερική πληροφόρηση.
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, οι Ρομά έβρισκαν τα μέλη των επιτροπών παραλαβής των αντικειμένων που πλειστηριάζονταν, τους «λάδωναν» και έπαιρναν τους διαγωνισμούς.
Τα μέλη των επιτροπών είτε τους έδιναν μεγαλύτερη ποσότητα σε σκραπ ή μικρότερη γα να κερδίσουν τη διαφορά σε μαύρο χρήμα.
Μεταξύ των αντικειμένων ήταν και μεταλλικά αντικείμενα άχρηστα μεν αλλά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και έπρεπε να μεταφερθούν από μια αποθήκη σε άλλη, με βάση τη διαδικασία.
Αυτά κατέληγαν στους Ρομά με τη βοήθεια διευθυντή καταστήματος του ΟΣΕ που τους έδινε τα απαραίτητα χαρτιά.
Μόνο σε μια αποθήκη στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν 300 τόνοι μεταλλικών αντικειμένων.
Όπως διαπιστώθηκε, 3 υπάλληλοι του ΟΣΕ είχαν λάβει ο κάθε ένας από 15.000 έως 25.000 ευρώ σε μίζες, ενώ συνολικά και οι 8 είχαν λάβει 100.000 ευρώ.
Τα χρήματα της επιχείρησης των Ρομά κατέληγαν σε βουλγαρικές τράπεζες απ’ όπου πληρώνονταν και οι υπάλληλοι του ΟΣΕ.
Είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρει το thetoc.gr, ότι στα σπίτια των υπαλλήλων βρέθηκαν δεσμίδες χρημάτων με ταινίες από βουλγαρικές τράπεζες.
Οι συναλλαγή Ρομά-υπαλλήλων του ΟΣΕ είχε ξεκινήσει από το 2015.


Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης