Skip to main content

Δύο Έλληνες στη φετινή συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

mpilntermpergk 1Στο Τορίνο της Ιταλίας διεξάγεται από χθες, Πέμπτη, η 66η ετήσια συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, στην οποία συμμετέχουν 131 προσωπικότητες του αναπτυγμένου κόσμου, μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.
Αντικείμενο των φετινών εργασιών, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 10 Ιουνίου, αποτελούν μεταξύ άλλων:

Ο λαϊκισμός στην ΕυρώπηΗ πρόκληση της ανισότηταςΤο μέλλον της εργασίαςΗ τεχνητή νοημοσύνηΟι ΗΠΑ στα μέσα της προεδρικής θητείαςΤο ελεύθερο εμπόριοΗ αμερικανική παγκόσμια ηγεσίαΗ ΡωσίαΗ Ρωσία Οι κβαντικοί υπολογισμοίΗ Σαουδική Αραβία και το ΙράνΟ κόσμος της «μετα-αλήθειας»
Το «παρών» δίνουν δισεκατομμυριούχοι, επικεφαλής τραπεζών, τέσσερις πρωθυπουργοί, δύο αντιπρόεδροι κυβερνήσεων, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, ο πρόεδρος της Airbus, καθηγητές Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων σε φημισμένα πανεπιστήμια και ο 95χρονος Χένρι Κίσινγκερ.
Από την Ελλάδα συμμετέχουν ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο διευθύνων σύμβουλος της Τιτάν Α.Ε., Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Η συμμετοχή επιτρέπεται μόνο κατόπιν προσκλήσεως, ενώ μάλιστα, το γεγονός ότι οι συζητήσεις παραμένουν μυστικές -καθώς και ότι συγχρωτίζονται προσωπικότητες από τον πολιτικό κόσμο, τα μέσα ενημέρωσης και τις επιχειρήσεις- τροφοδοτούν διαρκώς διάφορες θεωρίες συνομωσίας. Η πρώτη συνάντηση της λέσχης οργανώθηκε το 1954 στο ξενοδοχείο De Bilderberg, στο Όστερμπεκ της Ολλανδίας. Ιδρυτής ήταν ο πρίγκιπας Μπέρνχαρντ, ο παππούς του σημερινού βασιλιά της Ολλανδίας, Βίλεμ-Αλεξάντερ.
naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης