Skip to main content

”Επέλαση” Βενιζέλου με 120 άτομα στην συνοδεία του, στον ΟΗΕ. Ετοιμάζονται από τώρα στο Στέητ Ντηπάρτμεντ γιά την συνάντησή του με τον Τζον Κέρρυ

aoristies-placeholder image


venizelos dilosi apeleytheromenos 660 11Θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη, με αφορμή την γενική Συνέλευση του ΟΗΕ Εκτιμώντας το πολιτικό εκτόπισμα του κ. αντιπρόεδρου της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, αλλά και πρώην υπουργού σε 7 υπουργεία, οι αξιωματούχοι του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών, αισθάνονται δέος γιά τον πολυτάλαντο, πολυμήχανο αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, μεγαλύτερο από αυτό που αισθάνονταν γιά τις ”κορυφές” της διπλωματίας, Θ. Πάγκαλο, Γ. Α. Παπανδρέου, Nτ. Μπακογιάννη, Δ. Δρούτσα και Δ. Αβραμόπουλο.
Στο Στέητ Ντηπάρτμεντ, επικρατεί αναταραχή κι ετοιμάζονται από τώρα γιά να αντιμετωπίσουν τον κ. Βενιζέλο, φοβούμενοι μην εκτεθεί ο κ. Κέρρυ. Μετά την ”θριαμβευτική” περιοδεία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ (6-9 Αυγ. ’13), η Ελλάδα αναμένεται να ”σκίσει” πάλι στη Νέα Υόρκη, τέλη Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η αποστολή που θα συνοδεύει τον κ. Ε. Βενιζέλο, θα έχει 120 διπλωμάτες, συμβούλους κ.ά. Κι αυτό, γιά να ξεπεράσει, γιά λόγους προσωπικού γοήτρου, την αποστολή που δηλώθηκε στον ΟΗΕ (117 άτομα) όταν επισκέφθηκε την Νέα Υόρκη γιά 12 ημέρες, ως υπουργός Εξωτερικών, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Σεπτ. 2006. ‘Ηδη αρχηγοί κρατών, κυβερνήσεων και υπουργοί Εξωτερικών, προσπαθούν, με κάθε τρόπο, από τώρα, να κλείσουν συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, στην έδρα του ΟΗΕ, έστω γιά μιά χειραψία και μιά φωτογραφία. Το γεγονός της δεκαετίας, αυτό της ”επέλασης” Ε. Βενιζέλου στον ΟΗΕ (μετά την κακοήθεια Αμερικανών αξιωματούχων, βουλευτών, γερουσιαστών να μην τον δεχθούν στην Ουάσιγκτον στο πρόσφατο παρελθόν), φυσικά, θα υπερκαλύψουν απεσταλμένοι και ανταποκριτές των αθηναϊκών ΜΜΕ, ειδικά των ”μνημονιακών”. Οι φήμες από ανεύθυνους, ότι δήθεν άρχισαν ήδη να διοχετεύονται κονδύλια, από τα λεγόμενα ”μυστικά” του υπουργείου Εξωτερικών προς δημοσιογράφους και ΜΜΕ, όπως συνηθίζεται, γιά να ”θεοποιήσουν” τον κ. αντιπρόεδρο, είναι συκοφαντίες, που στόχο έχουν να πλήξουν το έργο της έντιμης συγκυβέρνησης. Δεν μάθαμε αν στην αποστολή του κ. αντιπρόεδρου και υπουργού Εξωτερικών, θα είναι και διευθυντής του υπουργείου του, που πήρε προαγωγή μετά τις συλλήψεις του στην Αμερική, γιά κλοπές σε πολυκαταστήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Ο καταστροφέας του Ελληνισμού της Αμερικής (ΗΠΑ)

”Ο αρχιεπίσκοπος που έβλεπε τα ελληνικά σχολεία να κλείνουν” και δεν έκανε τίποτα, γιατί ήταν…

ΔΙΜΟΥΤΣΟΥΝΟΙ ΤΡΙΜΟΥΤΣΟΥΝΟΙ

”…Οι μούρες τους μουτσούνες εγινήκαν, δεν ξέρουνε τι λέγεται ντροπή…”Ο εξουσιομανής-δουλοπρ…

Kι άλλη ”ξεφτίλα” γιά Ελλάδα και τον γραφικό υπουργό των Eξωτερικών της.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρρυ, συναντήθηκε -στο Στέητ Ντηπάρτμεντ- με τους υπουργο…