Skip to main content

Ερντογάν: Είμαι σκληρός και θα γίνω σκληρότερος

Ερντογάν: Είμαι σκληρός και θα γίνω σκληρότερος

Γνωρίζοντας ότι η προσέγγισή του σε αυτό που αποκαλείται «παράλληλο κράτος» είναι άκαμπτη, ο υποψήφιος για την τουκρική προεδρία στις εκλογές της Κυριακής, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποσχέθηκε ότι θα είναι ακόμη σκληρότερος ενάντια στο πρόσωπο (σσ. τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν) τον οποίο κατηγορεί για «προδοσία και απειλή».
Υπάρχει μία ξεκάθαρη και
κατάφωρη απειλή. Σήμερα, εάν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που σιωπούν απέναντι σε αυτήν την κατάφωρη απειλή, τους λέω ανοιχτά ότι θα αναθεωρήσουν τη θέση τους. Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι πολύ σκληρός. Ναι, είμαι πολύ σκληρός σε αυτές τις περιπτώσεις. Αν υπάρχουν άνθρωποι που είναι ανήσυχοι με αυτό, θα συνεχίσω να είμαι σκληρός, γιατί είμαι σκληρός από τότε που τα συμφέροντα της χώρας μου και του έθνους μου το απαιτούν», σημείωσε ο Ερντογάν κατά την ομιλία του στο 7ο Εμπορικό και Βιομηχανικό Συμβούλιο.


Μιλώντας μόλις λίγες ημέρες μετά τις δεκάδες συλλήψεις αστυνομικών στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης για κατασκοπεία εναντίον του, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις με ξένους ηγέτες έχουν υποκλαπεί και διαρρεύσει.

«Χωρίς καμία ντροπή, μιλούν για πατριωτισμό σε αυτή τη χώρα. Τι είδους πατριωτισμός είναι αυτός;», διερωτήθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος.

«Δεν είναι η υποκλοπή πράξη προδοσίας;», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ακόμη και οι συνδιαλέξεις μεταξύ εκείνου και μελών του υπουργικού του συμβουλίου έχουν υποκλαπεί. «Τι θα κάνουν με αυτές τις συνομιλίες μου με τον κ.Αμπάς και τον πρόεδρο της Σομαλίας; Γιατί τις χρησιμοποιούν και σε ποιους τις διαρρέουν»;, διερωτήθηκε ξανά ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν κάλεσε όλους να συστρατευτούν στο πλευρό του ενάντια στον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, μετά και το σκάνδαλο διαφθοράς που συντάραξε την τουρκική κυβέρνηση στα τέλη του 2013.

Ο όρος «παράλληλο κράτος ή παράλληλ δομή» χρησιμοποιείται συχνά από επικριτές του κινήματος Γκιουλέν, ο οποίος έχει αυτοεξοριστεί στις ΗΠΑ εδώ και μία δεκαετία. Ο Ερντογάν καταγγέλλει ότι «το παράλληλο κράτος» ενορχήστρωσε τις έρευνες για διαφθορά στις 17 και 25 Δεκεμβρίου 2013, που οδήγησαν στη σύλληψη των γιων τριών υπουργών της κυβέρνησης και επιχειρηματιών, προκειμένου να τον ανατρέψουν.

«Ο αγώνας ενάντια στο παράλληλο κράτος δεν είναι ένας αγώνας του κόμματός μου. Είναι ένας αγώνας της Τουρκίας και είναι θέμα εθνικής ασφάλειας», τόνισε ο Ερντογάν.

«Το υπογραμμίζω για μία ακόμη φορά, γιατί η παράλληλη δομή δεν στοχεύει εμένα, το κόμμα μας ή την κυβέρνησή μας. Η παράλληη δομή στοχεύει κατά της Δημοκρατίας της Τουρκίας και την λαϊκή βούληση», σημείωσε.

Πηγή: Hurriyet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης