Skip to main content

Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και οι περίεργες ”συμπτώσεις” στις ΗΠΑ



%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2581%25CE%25BA%25CE%25B9%25CE%25B1Ακόμα και όταν αργά το απόγευμα Παρασκευής 15 Ιουλίου (ώρα ανατολικής ακτ��ς ΗΠΑ, μετά μεσάνυχτα στην Τουρκία) όλα έδειχναν καθαρά ότι η απόπειρα πραξικοπήματος είχε αποτύχει, εξαιτίας της λαϊκής αντίδρασης, τα τηλεοπτικά ΜΜΕ ΗΠΑ έδιναν την εντύπωση στους τηλεθεατές για ”επικράτηση του πραξικοπήματος”, με μία εμμονή εκνευριστική.
Την επομένη (Σάββατο), ΜΜΕ με πρώτη την εφημερίδα The New York Times, υιοθέτησαν την δήλωση Γκιουλέν ότι ”το πραξικόπημα ήταν σκηνοθετημένο, μια παράσταση Ερντογάν”.

Που έκανε την δήλωση ο Γκιουλέν; Σε συνέντευξή του στην συντάκτρια της εφημερίδας Stephanie Saul, που προβάλει συστηματικά -για χρόνια- τον Γκιουλέν και τα Charter Schools τουρκικού ενδιαφέροντος που αυτός δημιούργησε στις ΗΠΑ (περίπου 140 σήμερα).
Τονίζουμε ότι εβδομάδες πριν, αμερικάνικα ΜΜΕ ”προανάγγειλαν” πραξικόπημα. Την Κυριακή, μετά τις ευθείες αναφορές της τουρκικής κυβέρνησης για ανάμιξη των ΗΠΑ, ”συμμαζεύτηκαν”, ενώ ο Κέρρυ αναγκάστηκε να δηλώσει ότι ”οι ΗΠΑ δεν είχαν ανάμιξη στο πραξικόπημα”.


www.kalami.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης