Skip to main content

Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΗΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΧΩΡΑ ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑΣ

Η ΒΙΑ ΕΝΩΝΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ
Βανδαλισμοί σε Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στο Σικάγο
%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3 3
Επιθέσεις βανδάλων δέχθηκαν την περασμένη Κυριακή, η Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και το Τζαμί του Ισλαμικού Ιδρύματος του Βορρά στο Waukegan, του Ιλινόις, καθώς οι δύο χώροι θρησκευτικής λατρείας που βρίσκονται δίπλα ο ένας στον άλλο,υπέστησαν ζη��ιές από την..
μανία αγνώστων. Οι δράστες χρησιμοποίησαν σπρέι, ψεκάζοντας τους τοίχους με ρατσιστικά μηνυματα μίσους. Οι Κοινότητες Ελληνορθοδόξων και Μουσουλμάνων στης περιοχής είναι ιδιαιτερα θορυβημένες από τις επιθέσεις και για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου των ιερέων για να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας και ειρήνης.

Η Ελληνοορθόξη Μητρόπολη του Σικάγο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για αυτή την πράξη μίσους, όχι μόνο κατά της θρησκείας μας αλλά και κατά των Μουσουλμάνων φίλων μας. Και ο ναός μας και το Τζαμί είναι στόχοι του μίσους.Τώρα, στεκόμαστε ενωμένοι κατά του μίσους και της προκατάληψης.
Αυτά που γράφτηκαν στον τοίχο δεν μπορούν να καταστρέψουν την πίστη, που έχει ζήσει μέσα στις καρδιές μας για τόσα χρόνια. Αυτοί που θέλουν να διαδώσουν το μίσος θα συναντήσουν την αγάπη. Καταδικάζουμε αυτές τις πράξεις μίσους ενάντια σε κάθε Οίκο λατρείας και πίστης. Νιώθουμε τον πόνο των γειτόνων και των φίλων μας από το Ισλαμικό Ίδρυμα τοθ Βορρά. Προσευχόμαστε ότι η δύναμη της αγάπης μπορεί να ξεπεράσει αυτούς που διαιωνίζουν το μίσος και τις προκαταλήψεις.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης