Skip to main content

Θεωρία επισκόπου και καρδιά μυλωνά.

aoristies-placeholder image


%CE%B1%CE%B5%CE%B9%CE%BF

«Ο πολιτικός είναι ένας ιεραπόστολος και γι’ αυτό πρέπει να πιστεύει βαθιά μέσα του σε ιδανικά και αξίες. Για να μπορεί να υπηρετήσει την ηθική στην πολιτική και να είναι αξιόπιστος και αποτελεσματικός στη λειτουργία του, έτσι ώστε να είναι σωστός, δίκαιος, ηθικός και ολοκληρωμένος πολιτικός. Εκφραστής του περί δικαίου αισθήματος, εκφραστής της ηθικής στην πολιτική, αλλά και εκφραστής της ηθικής διακυβέρνησης.

»Ο πολιτικός πρέπει να μπορεί να ζει λιτά, κοντά στο λαό, πρέπει να μπορεί, αυτό που έλεγε ο Δημοσθένης, ‘να κρίνει και να αποφασίζει χωρίς υστεροβουλία, χωρίς να προσδοκά οικονομικό όφελος. Και να μην μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι κέρδισε κάτι από τους λόγους και τις πράξεις του, στην πολιτική ζωή.’
»Πρέπει να μπορεί, όπως αναφέρεται και στο ψήφισμα της Αρκαδικής Συμπολιτείας, ‘να δικαιούται εκδήλωση τιμής ως χρηστός και άξιος συμπολίτης που αγωνίστηκε για το καλό της πατρίδας και την κοινωνική πρόοδο.’»



Εκφωνήθηκε αυτή η ομιλία το 2010 στην Βουλή από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που ο κόσμος τον τιμώρησε και δεν ξαναβγήκε βουλευτής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης