Skip to main content

Ισπανία & Ελλάδα οι χώρες με τη μεγαλύτερη διαφθορά στην ΕΕ

%CF%89Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την πρώτη έκθεσή της για τη διαφθορά στην Ευρώπη. Η έκθεση συμπεραίνει πως η Ισπανία είναι μία από τις χώρες που έχουν την πρωτία στη διαφθορά η οποία, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, επηρεάζει σημαντικά την καθημερινή ζωή των πολιτών, όπως γράφει σήμερα το ισπανικό rtv.es. Σύμφωνα με την έκθεση περίπου 1 στους 4 (26 %) πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι πλήττονται από
τη διαφθορά στην καθημερινή τους ζωή. Στην Ισπανία, το πιστεύουν σχεδόν 2 στους 3 (63 %), κάτι που της δίνει το υψηλότερο ποσοστό από τα είκοσι οκτώ κράτη μέλη με την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Ρουμανία να σκολουθούν με 57 %. Στη Γερμανία και τη Γαλλία το ποσοστό είναι μόλις στο 6 % ενώ στη Δανία δεν ξεπερνά το 3 %.
Η Ισπανία είναι επίσης η χώρα όπου αυξήθηκε η αντίληψη διαφθοράς τα τελευταία τρία χρόνια. Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο το 75% του συνόλου των Ετρωπαίων πολιτών, πιστεύει ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στη χώρα καταγωγής τους, ποσοστό που ανέρχεται στο 95 % στην Ισπανία. Μεγαλύτερο είναι το ποσοστό στην περίπτωση της Ελλάδας (99 %)και της Ιταλίας (97 %).
Σύμφωνα με την Επιτροπή, η διαφθορά επηρεάζει όλα τα κράτη μέλη και κοστίζει στην οικονομία της ΕΕ περίπου 120.000 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης