Skip to main content

Και άλλος γιατρός από το Κομπογιαννήτειο Ίδρυμα

Και άλλη περίπτωση γιατρού με πλαστά χαρτιά όπως αυτή της Σκύρου εξετάζουν οι Αρχές

Και νέα περίπτωση γιατρού – μαϊμού, ανάλογη με εκείνη της Σκύρου, εξετάζει το υπουργείο Υγείας.Η υπόθεση αφορά πλαστά δικαιολογητικά και περισσότερα στοιχεία αναμένεται να υπάρξουν τις επόμενες μέρες, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Γεωργιάδης δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς ο εν λόγω γιατρός βρίσκεται σε απολογία.

Στο υπουργείο Υγείας «ξεσκονίζουν» όλους τους τίτλους σπουδών και τα απολυτήρια υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας και των εποπτευόμενων φορέων. Ο σχετικός έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους. Ο γενικός γραμματέας κ. Πελοπίδας Καλλίρης αποκάλυψε ότι έχουν εντοπιστεί πλαστά απολυτήρια Λυκείου και ορισμένοι φάκελοι έχουν κατατεθεί στον εισαγγελέα, καθώς υπάρχουν και ποινικές ευθύνες.
KαταγγελίαΣτο μεταξύ, έναν χρόνο μετά την καταγγελία που είχε κάνει πολίτης της Σκύρου, απομακρύνθηκε και τυπικά από το ΕΣΥ ο γιατρός – μαϊμού που είχε διοριστεί διευθυντής στο περιφερειακό ιατρείο του νησιού.
Η καταγγελία είχε γίνει την άνοιξη του 2013 και τον περασμένο Σεπτέμβριο ομάδα επιθεωρητών Υγείας ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση. Εναν μήνα αργότερα, παρέδωσαν πόρισμα, από το οποίο προέκυπτε ότι η καταγγελία του πολίτη ήταν βάσιμη. Τον περασμένο Μάρτιο ασκήθηκε ποινική δίωξη και πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε η απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας για ανάκληση του διορισμού του.
Από τον έλεγχο αποκαλύφθηκε ότι ο «γιατρός» είχε πλαστό πτυχίο από το ιταλικό πανεπιστήμιο «La Sapienza». Με πλαστά έγγραφα είχε κάνει την ειδικότητά του στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας.
Τον Ιανουάριο του 2000 διορίστηκε σε θέση διευθυντή του περιφερειακού ιατρείου Σκύρου, την οποία διατήρησε επί 13 χρόνια! Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε τρία ΑΦΜ και ισάριθμες αστυνομικές ταυτότητες, ενώ ο φάκελος του διορισμού του είχε εξαφανιστεί από το υπουργείο Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης