Skip to main content

«Καμπάνες» για χρέη στην εφορία

cΗχησαν… «καμπάνες» σε βάρος Βολιωτών επιχειρηματιών χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Επαγγελματίες με χρέη στο Δημόσιο δεν
έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την οικονομική κρίση και την αναδουλειά. Τα χρέη τους που συσσωρεύτηκαν μέσα στην περίοδο της κρίσης, τους έφεραν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με το Δικαστήριο να επιβάλλει ποινές φυλάκισης έως και τέσσερα χρόνια. Επιχειρηματίας 70 ετών που δραστηριοποιούνταν στον τομέα του χονδρικού εμπορίου, είναι υποχρεωμένος πλέον με απόφαση δικαστηρίου να δίνει κάθε μήνα παρουσία στο πιο κοντινό αστυνομικό τμήμα!

Τρεις περιπτώσεις επαγγελματιών για χρέη στο δημόσιο εκδίκασε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, επιβάλλοντας «τσουχτερές» ποινές σε βάρος τους.

Πρόκειται για έναν 70χρονο που ασχολούνταν με το χονδρικό εμπόριο, ο οποίος έφθασε να χρωστά στη ΔΟΥ Βόλου ποσό 600.000 ευρώ με τους τόκους και τις προσαυξήσεις. Το χρέος του αφορά την περίοδο 2014 – 2018. Δικάστηκε ερήμην και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης! Η αυστηρή ποινή συνοδεύεται από την απόφαση ο 70χρονος να δίνει κάθε μήνα παρουσία στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Σε τρία χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε κι ένας 57χρονος που ασχολείται με γεωργικές επιχειρήσεις. Η οφειλή του προς τη ΔΟΥ Βόλου αφορά σε ποσό 370.000 ευρώ για την περίοδο από το 2004 έως το 2013.

Τέλος, ποινή φυλάκισης ενός έτους επιβλήθηκε και σε έναν 49χρονο εμπορικό αντιπρόσωπο γεωργικών προϊόντων. Ο 49χρονος έχει χρέη 100.000 ευρώ προς τη ��ΟΥ Βόλου, για την περίοδο από το 2014 έως το 2018. Η ποινή φυλάκισής του είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης