Skip to main content

Λαβρόφ: «Δεν θα αντιδράσουμε υστερικά στις κυρώσεις των ΗΠΑ για την ουκρανική κρίση»

Λαβρόφ: «Δεν θα αντιδράσουμε υστερικά στις κυρώσεις των ΗΠΑ για την ουκρανική κρίση»

Η Μόσχα δεν θα προχωρήσει σε αντίποινα, ούτε θα αντιδράσει “υστερικά” ως απάντηση στις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την ουκρανική κρίση, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
“Δεν ετοιμαζόμαστε να εφαρμόσουμε το ‘οφθαλμόν αντί οφθαλμού’ “, είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και πρόσθεσε ότι “θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και ο πρόεδρος έχει
ήδη πει ότι φυσικά και δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε. Αλλά το να καταληφθούμε από υστερία και να απαντήσουμε σε ένα χτύπημα με χτύπημα (είναι κάτι που) δεν αξίζει σε μεγάλη χώρα”.


Ο Λαβρόφ αναφέρθηκε και στο αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών το οποίο καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία σε περιοχή που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές κι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η έρευνα για τις συνθήκες συντριβής του θα είναι αντικειμενική και θα σεβαστεί το τεκμήριο της αθωότητας.

“Μόνο η έντιμη, ανοιχτή συμμετοχή όλων όσοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογική. Οτιδήποτε άλλο θα το θεωρήσουμε δόλια προσπάθεια επιρροής της έρευνας, που θέτει υπό αμφισβήτηση το τεκμήριο της αθωότητας”.

Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι η Μόσχα αισιοδοξεί πως οι επιθεωρητές του ΟΑΣΕ θα μπορέσουν να αναπτυχθούν κατά μήκος της ρωσικής μεθορίου με την Ουκρανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης