Skip to main content

Λιβερία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω Εμπολα


Λιβερία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω Εμπολα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα, κήρυξε την Τετάρτη την χώρα η πρόεδρος της Λ��βερίας, Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ, λέγοντας ότι η επιδημία που έχει ξεσπάσει αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του κράτους. Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμα όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την έγκριση του φαρμάκου για την αντιμετώπιση του ιού.
«Η κυβέρνηση και ο λαός της Λιβερίας απαιτούν τη λήψη έκτακτων μέτρων για την ίδια την επιβίωση του κράτους μας και για την προστασία του λαού μας», δήλωσε σε επίσημη ανακοίνωσή της.
«Κηρύσσω ολόκληρη τη Δημοκρατία της Λιβερίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα έχει ισχύ από τις 6 Αυγούστου 2014 και για περίοδο 90 ημερών», είπε.
Ομπάμα: Δεν υπάρχουν οι απαραίτητες πληροφορίες για την έγκριση του φαρμάκου Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν έχει τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να δώσει το πράσινο φως για την έγκριση ενός υποσχόμενου φαρμάκου που προορίζεται για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού Έμπολα.
Παράλληλα δήλωσε ότι η αρχική αντίδραση θα πρέπει να είναι η θέσπιση μέτρων που θα αφορούν στη δημόσια υγεία ώστε να περιοριστεί η επιδημία.
«Πρέπει να επιτρέψουμε στην επιστήμη να μας καθοδηγήσει και δεν νομίζω πως έχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το αν το φάρμακο αυτό είναι χρήσιμο», δήλωσε ο πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου. «Ο ιός Έμπολα, τόσο σήμερα όσο και στο παρελθόν, μπορεί να περιοριστεί εφόσον υπάρχουν κατάλληλες υποδομές για τη δημόσια υγεία».
Οι αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να περιορίσουν το ξέσπασμα του ιού και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας οι αρχές μπορούν να αξιολογούν εάν τα νέα φάρμακα ή οι θεραπείες είναι αποτελεσματικά, είπε.
«Αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στον τομέα της δημόσιας υγείας, αλλά θα συνεχίσω να αναζητώ πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη αυτών των φαρμάκων», δήλωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης